Üye Görüşü Tam 125,4 km Koştular | Oha ve Yuh Dortmund!

Selçuk takimin hermac en çok koşan oyuncusu hemen çamur atmaya bayiliyorz

Aşkın Bende Bir Çiçek. Hadi Çay Demle de İçek
Isterse Ceyhun gibi 12km koşsun. Bir halta yaramadıktan sonra napalım o koşuyu. Iki panpişler ile başarı mümkün değil.

I am the one who knocks!

Selçuk takimin hermac en çok koşan oyuncusu hemen çamur atmaya bayiliyorz

Aşkın Bende Bir Çiçek. Hadi Çay Demle de İçek
Selçuk ortalama 10, Burak 9 km koşmuş geçen sezon. Takımın en çok koşanı Selçuk ise bu takım bitmiş zaten. Arsenal ve Dortmund maçlarında ezildiğimiz zaman daha net anlaşılacak zaten koşu mesafelerimizin yetersizliği. Kaldı ki bu oyuncuların hiç bir ekstrası yok. Hani ekstra yaratıcılığı olur, maç kurtaran bir iki ara pas atar o zaman yine katlanırsın. Bırak ekstrayı, takıma direk zarar veriyor bu ikisi de. Biri rakibin stoperi gibi, kara delik gibi pozisyonları emip harcıyor; diğeri gölge savunma, yan ve geri pas yaparak maç bitiriyor. 10 kilometre koşuyor ama savunmayla alakası yok, çok basit gol yedirdi mesela Anderlecht maçında. Gücü yok denecek kadar az. Şu iki oyuncu çıkmasın sahaya 9 kişi oynayalım, iddia ediyorum takım daha iyi oynuyor görünecektir. Maç kazanmakta illa ki zorlanırız 9 kişiyle ama 11 kişiyle rezil olmaktan evladır. Ayrıca 2 senedir bu oyuncuların alternatiflerini üretemeyen herkes sorumlu ve kabahatlidir. Yönetiminden hocasına. Bu kadar acziyet olmaz.

iyide isterse 150m koşsun boşa koşu olduğunda bir anlamı yok ama dortmund boşa koşmaz :D bu rakamı biz koşsak gayet sıradan olur ama dortmund hakkını vermiştir

Süperlig´de ortalama topun oyunda kalma süresi 52 dakika, Bundesliga´da ise 62... Bundesliga da 10 dakika fazla oynaniyor futbol saha icinde, bizde oyun devamli bölünüp bölünüp yavasliyor. Normalde kiyas yapmak icin sadece kosu mesafeleri degil, ayni zamanda "Effective time in football" da gereklidir... Hee, yinede bir Dortmund kadar kosmayiz ama arada okadar büyük bir ucurum olmaz...

Ve birde hatirlatayim. Dortmund´u biz zamaninda süpürüp eledik, ama adamlar birkac yil önce bile CL kupasini kazanmisti. Unutmayalim bunu.

Effective Zamanını Yerim :D

* LG G2 Tapatalk *

Dün gece rüyamda gördüm Dortmund maçını.

4-0 kaybediyorduk.

Bizim en büyük sorunumuz herkesin topu ayağına istemesi dikine giden adam yok, ver kaç yapan yok. Bunları yapsak bizim oyuncuların koşu mesafeleri artar zaten. Bizimkiler hiç koşmuyor.

'''+2 oyuncu fazla oynatmak gibi bir avantaja sahip oluyorlar.'''

adamlar bu kadar koştularsa 13 kişi oynamışlar demektir tabiki.

bizde öne geçen takımın yerde yatarak vakit geçirme süresi almanların koşu mesafesiyle ölümüne kapışır
:)

Bizim en büyük sorunumuz herkesin topu ayağına istemesi dikine giden adam yok, ver kaç yapan yok. Bunları yapsak bizim oyuncuların koşu mesafeleri artar zaten. Bizimkiler hiç koşmuyor.

Dikine giden Bruma, Olcan ve Melo var top ile... Prandelli nedense birini stopere cikti diger ikisini de katiyetle oynatmiyor birlikte.

Top ile degil topsuz diyorum.

Yanlis görmüsüm pardon... Topsuz kosulari yine Bruma, Tarik ve Olcan iyi yapiyor, tabi birde sadece dikine giden Burak var. :D Bana kalsa verimli kosulari yapan, dinamik ve hizli ne kadar oyuncu varsa Selcuk ve Sneijder´in oynadigi bir takimda sahaya sürerim. Prandelli 3 stoper yada 3 ön libero oynatarak bizim oyunumuza daha da statik haline getiriyor. Umarim gecen mactaki galibiyetten aldanmaz hoca, ve takimin sorunlarini görmeye baslar.

Yanlis görmüsüm pardon... Topsuz kosulari yine Bruma, Tarik ve Olcan iyi yapiyor, tabi birde sadece dikine giden Burak var. :D Bana kalsa verimli kosulari yapan, dinamik ve hizli ne kadar oyuncu varsa Selcuk ve Sneijder´in oynadigi bir takimda sahaya sürerim. Prandelli 3 stoper yada 3 ön libero oynatarak bizim oyunumuza daha da statik haline getiriyor. Umarim gecen mactaki galibiyetten aldanmaz hoca, ve takimin sorunlarini görmeye baslar.
Bu ülke futbolunun temel sorunlarindan biri. Oyuncular bir sonraki adimi yapacaklari hamleyi düsünmüyor/düsünemiyor. Herkes top ayagima gelsede bir seyler yapsam diye düsünüyor ve pasi attiktan sonra yerlerinde cakili kaliyorlar. Halbuki sürekli hareket halinde markaj altindan kurtulmalilar kendileri sürekli pas alabilecekleri yerlere dogru kosular yapmalari lazim.

Gecen gün Guardiola aciklama yapti. Xabi bir macta 13 kmden fazla kostu, o mactan sonraki aciklamasi;böyle oynamaya devam edersek, Xabi 1 aya kalmaz ölür dedi.:D Oyunu daha iyi sekilde kontrol etmeliyiz dedi.

Kosu mesafesinden öte, kosu kalitesi ve oyunu kontrol etmek, cabukluk, agresiflik benim icin daha önemli.

Gecen gün Guardiola aciklama yapti. Xabi bir macta 13 kmden fazla kostu, o mactan sonraki aciklamasi;böyle oynamaya devam edersek, Xabi 1 aya kalmaz ölür dedi.:D Oyunu daha iyi sekilde kontrol etmeliyiz dedi.

Kosu mesafesinden öte, kosu kalitesi ve oyunu kontrol etmek, cabukluk, agresiflik benim icin daha önemli.
Kosmayinca hepsi hikaye.

Geri
Üst Alt