''Üye Görüşü'' kısmını bulamadığım için ortaya açtım yine, değer verilirse moderasyon taşır artık, zahmet olacak...
Az Önce Orhan Uluca' nın Lyon analizini izledim; Tyler Morton' ı övünce, FB-Lyon maçında çok beğendiğim bu adam aklıma geldi ve baktım, 24 Eylül 2001 doğumlu olduğunu görüp şaşırdım doğrusu; sahada Locatelli misali ''Reis'' gibi duruşu sebebiyle olsa gerek, 28-30 yaşında vardır diye düşünmüştüm daha önce. Çoğu kişinin kafasındaki, stoperlerin önünde bekleyen kazma önliberolardan değil; geniş alanda oynayan ve oyuna çok katılıp liderlik eden biri; MOS olarak da epey maça çıkmış zaten, ihtiyaç halinde stoper oynadığı da olmuş, boy 1.88.
Lyon' un mali zorluklar nedeniyle bazı oyuncularını elden çıkarması gerekeceğine dair haberde ismi geçtiği için de dikkatimi çekmişti. TM de Tylor için 30 milyon PD yazılmış ki o denli dikkatimi çekmemişti. Tessmann içinse 10 milyon yazılmış ve Tyler' dan 1 yaş büyük sadece.
Transfer sezonunun başından beri ''Locatelli benzeri'' 6 numara istediğimi söylüyordum, onun bize lazım olan biraz daha geniş alanda oynayan versiyonu gibi gördüm kendisini. Yarım porsiyonluk Lemina yahut acemi Ugochukwu ile olacak iş değil, Torreira ve Sara zaten yapamaz; bize böyle bir 6 ağırlıklı merkez lazım. PM Sarr' dan daha uygun profil olduğu kanısındayım. Çok fazla izleme şansım olmadığı için kesin yargı bildiremem ama öyle 10-15 milyona alma imkanı varsa değerlendirilmeli diye düşünmekteyim. Yarın alıcı gözle bir kez daha izleyeceğim. Fikir jimnastiği diyelim...