Taraftarı Harika Tasarımlar Hazırlarken Berbat Formalar Çıkaran Kulüp

Emrah Oktay

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Galatasaray'dır. İnternet denen teknoloji gelişmeye başladığından beri (yaklaşık 6-7 seneye tekabül ediyor) forumlarda olsun, bloglarda olsun çok şık ve hemen hemen herkesin beğendiği formalar tasarlanıyor. Ancak tasarlanan bu güzel formalar internet veritabanlarında kaybolup gitmeye mahkum olurken gerek Adidas olsun gerek Nike firması olsun yıllardır Galatasaray için ya çok kötü ya da vasatı aşamayan tasarımlarda forma üretiyor.

Hadi Adnan Polat dönemindeki turuncu, mor, pembe olaylarını olmamış farz edelim ama taraftarının çağrılarına genellikle olumlu şekilde dönüşler yapan, taraftar istedi diye gerekirse transferleri, hocaları bile değiştirebilen Ünal Aysal, ne hikmetse yine taraftarların alacağı formalar konusunda taraftar çağrılarını görmezden geliyor.

Çok zor bir olay değil taraftar arasında anket başlatıp 3 tip formadan en çok oy alanları belirlemek ve üretici firmaya bu formaların tasarlanması için baskı yapmak. 110 yıllık Galatasaray Nike'ta tasarımcı olarak çalışan bir kaç kişinin keyfine göre hareket etmeyecek kadar büyük bir kulüp. "Tasarladığın formaları beğenmiyoruz. Taraftarımızın istediği formaları yapacaksın ya da birlikte çalışmayacağız" demek zor bir olay değil.

20 küsür milyon Galatasaray taraftarı o leş sarı-kırmızı formayı ya da hiç bir çekiciliği olmayan beyaz formayı almak zorunda değil. Biraz taraftara kulak verin artık. Hem sahada daha güzel formalarla mücadele eden bir Galatasaray olur hem de daha fazla forma satılır. O arması hariç rezil ötesi formalara 139 lira veren 100 bin kişi çıkarsa taraftarın oylarıyla belirlenen formayı alan en az 500 bin kişi çıkar. Bunu akıl edip, uygulayacak kadar kapasitede insanlardan oluşuyor Galatasaray Spor Kulübü yönetim kurulu.

Ayrıca daha 1 ay önce yaşanan Fenerbahçe Ülker kayırmalarına karşı duruş sergiledikten sonra hala formanın arkasına koskoca ÜLKER yazdırmak da ayrı bir skandal ve başlı başına bir konu olarak irdelenmesi gereken diğer problem. Kimse de demiyor mu hala "O Ülker yazısının formanın arkasında ne işi var" diye. O kadar mı muhtacız Ülker'den gelecek bir kaç milyon dolara da bu kadar Fenerbahçe yalakası bir kurumun reklamını yapıyoruz..

özellikle son kısım önemli.

Sonuna kadar katılıyorum

Hesap Makinesi

Bence klüp resmi sitesi taraftar tasarımlarıyla ilgili anket yapıp,en cok oy alan formaları üretmeli.

Son kisima katiliyorum.Ulker ile olan sozlesme feshedilmeli ve/veya kesinlikle uzatilmamali.

En çok oy alan sadece 1 forma üretilebilir.

Birde nike yetkilileri ile mutlaka ayrıntılı gorusulmeli.

Ülker kısmına sonuna kadar katılıyorum.

Bekara karı boşamak kolay geliyor her zaman olduğu gibi.

Arkadaşlar Ülker ile formanın arkasına yazdırılan anlaşmayı bozmanın yaptırımının ne olduğundan haberiniz var mı?

Ancak süre bitince o yazı kaldırılır, daha erken değil.

Valla formanin dizaynini hic onemsemem. O forma altinda yasananlar, anilar ona anlam katar. O yuzden sene basi formalar asla begenilmez sadece birer tisortturler cunku. Sene icinde tum yasananlar onu formaya donusturur. O yuzden yorumlari sene sonu yapmak gerekir.

Forma tasarımı yapan taraftarların bile bu konuyu bu kadar dert edindiğini sanmıyorum.

forma tasarımının bilgisayar başına geçip renklerle oynamak olduğunu düşünenler kendini sportif moda gurusu zannediyor galiba... :)

nike sene başı anlaşma imzalayıp milyon euroları verince hoşunuza gidiyor... kara kaş kara gözünüze mi veriyor o milyon euroları??... anlaştığı her takıma ayrı tasarım ayrı üretim bandı ayrı dikiş kalıpları filan mı yapıyor zannediyorsunuz???... avrupa takımlarını seyrederken hiç mi farketmiyorsunuz "yav bunların formaları aynı sadece renkleri ve birkaç detay farklı" diye???... nike'ı mahalle terzisi filan zannettiniz galiba??? :) veya levis'a gidip "hacı sizin kotları beğenmedim bak buraya çizdim şu kottan yapsanıza bitane" mi diyorsunuz??? :)

son kısma gelince... yıllarca göğsünde unicef taşıyan barcelona bile göğüs reklamı alıyor artık biz neyin delikanlılığındayız???... balo'ları ibra'ları isterken gayet güzel ama :)

anaaammmm... içimdeki huysuz çıkıverdi bir anda... somebody stop meeeee.... :D

forma tasarımının bilgisayar başına geçip renklerle oynamak olduğunu düşünenler kendini sportif moda gurusu zannediyor galiba... :)

nike sene başı anlaşma imzalayıp milyon euroları verince hoşunuza gidiyor... kara kaş kara gözünüze mi veriyor o milyon euroları??... anlaştığı her takıma ayrı tasarım ayrı üretim bandı ayrı dikiş kalıpları filan mı yapıyor zannediyorsunuz???... avrupa takımlarını seyrederken hiç mi farketmiyorsunuz "yav bunların formaları aynı sadece renkleri ve birkaç detay farklı" diye???... nike'ı mahalle terzisi filan zannettiniz galiba??? :) veya levis'a gidip "hacı sizin kotları beğenmedim bak buraya çizdim şu kottan yapsanıza bitane" mi diyorsunuz??? :)

son kısma gelince... yıllarca göğsünde unicef taşıyan barcelona bile göğüs reklamı alıyor artık biz neyin delikanlılığındayız???... balo'ları ibra'ları isterken gayet güzel ama :)

anaaammmm... içimdeki huysuz çıkıverdi bir anda... somebody stop meeeee.... :D

Ek olarak maliyet denilen çok önemli bir çıktı var şirketlerin kasasından dediğin gibi kişiye özel tasarım yapılsaydı formalat 700-800 tl den satılıyor olurdu

Ünal Aysal'ın iyi bir başkan olduğunu falan mı düşünüyorsunuz? Böyle şeyler bekliyorsunuz?

Bkz: Taraftarı herşeyin daha iyisini bilen kulüp.

Ülker'in verdiği para 3 milyon euro.

O paraya ihtiyacımız mı var?

BJK bile aynı paralara kalde yazdiriyor.

Bu yönetim tam bir rezalet.

Yav şaka misiniz 3 milyon az diye iptal et bakayım kaç odetiyorlar tazminat. Oyun mu bu 3 veriyordunuz vermeyin yazmayalim diyeceksin onlar da tamam diyecek.

Yav çok bos şeylere takiliyorsunuz. Birazcık insanların sizin düşündüğünüz basit şeyleri 500 kere düşünmüş olabileceğini akla getirin. Taraftar dizayni formaları üretmenin maliyeti ne falan bunları arastirdiniz mi? Ne kadar kolay dimi herşey :D transferi make offer tuşu ile yapiliyir zannedildigi gibi forma işi de oyun sanılıyor, firma bundan kazanç falan bekliyor. Bir sürü mali gerçeklik var.

Biseyden de anlamayın be kardeşim :D herşeyin uzmanisiniz maşallah.

-Tapatalk-

Valla formanin dizaynini hic onemsemem. O forma altinda yasananlar, anilar ona anlam katar. O yuzden sene basi formalar asla begenilmez sadece birer tisortturler cunku. Sene icinde tum yasananlar onu formaya donusturur. O yuzden yorumlari sene sonu yapmak gerekir.

Formalar da sezon öncesi alınıyor ama

Formanın arkasında neden hala Ülker yazıyor cümlesinin 12 numara ergenlerinin goygoyundan ibaret olduğunu zannediyordum.

bence formalarimiz iyi, forma basliginada yazdim sene basinda kimse formalari begenmiyor. beyaz biraz basit gibi ama ben bi blogda okumustum unuttum simdi ismini

bizim 2000lerdeki beyaz formadan esinlenilmis. diger cubuklu forma ise metin oktayin giydiginden esinlenilmis. Kesiminden falan kalitesi belli ama evet biraz sade olmus. Bu noktadada realin chelsea'nin formalarina bakmak lazim onlarda dumduz forma giyiyor kac senedir. Hele realinkide bildigin tisort gibi.

Beyaz formamizin kolundaki incecik sari serit biraz daha kalin olabilirdi ya da yan tarafina kirmizi koluna kalin sari kirmizi serit yapiladabilirdi. He oyle yapilsaydi bu sefer niye boyle yapilmamis diyecegimiz icin bunun onunu asla alamayiz. Bana kalirsa formalar gayet iyi, hele resmi siteden paylasmislar daha bi guzel gorundu gozume. Eflatun ve cubukluyu begenmistim ilk gorunce beyaza igrenc demistim ama onunda gideri var. zaman gectikce gozume iyi gorunuyorlar

galatasaray_2000.jpg

rYgb2P.jpg

bunlardan esinlenilmis. alakasi yok demeyin, kopyalanmis demiyorum, sadece esinlenilmis.

Geri
Üst Alt