Taraftarı Harika Tasarımlar Hazırlarken Berbat Formalar Çıkaran Kulüp

Galatasaray'dır. İnternet denen teknoloji gelişmeye başladığından beri (yaklaşık 6-7 seneye tekabül ediyor) forumlarda olsun, bloglarda olsun çok şık ve hemen hemen herkesin beğendiği formalar tasarlanıyor. Ancak tasarlanan bu güzel formalar internet veritabanlarında kaybolup gitmeye mahkum olurken gerek Adidas olsun gerek Nike firması olsun yıllardır Galatasaray için ya çok kötü ya da vasatı aşamayan tasarımlarda forma üretiyor.

Hadi Adnan Polat dönemindeki turuncu, mor, pembe olaylarını olmamış farz edelim ama taraftarının çağrılarına genellikle olumlu şekilde dönüşler yapan, taraftar istedi diye gerekirse transferleri, hocaları bile değiştirebilen Ünal Aysal, ne hikmetse yine taraftarların alacağı formalar konusunda taraftar çağrılarını görmezden geliyor.

Çok zor bir olay değil taraftar arasında anket başlatıp 3 tip formadan en çok oy alanları belirlemek ve üretici firmaya bu formaların tasarlanması için baskı yapmak. 110 yıllık Galatasaray Nike'ta tasarımcı olarak çalışan bir kaç kişinin keyfine göre hareket etmeyecek kadar büyük bir kulüp. "Tasarladığın formaları beğenmiyoruz. Taraftarımızın istediği formaları yapacaksın ya da birlikte çalışmayacağız" demek zor bir olay değil.

20 küsür milyon Galatasaray taraftarı o leş sarı-kırmızı formayı ya da hiç bir çekiciliği olmayan beyaz formayı almak zorunda değil. Biraz taraftara kulak verin artık. Hem sahada daha güzel formalarla mücadele eden bir Galatasaray olur hem de daha fazla forma satılır. O arması hariç rezil ötesi formalara 139 lira veren 100 bin kişi çıkarsa taraftarın oylarıyla belirlenen formayı alan en az 500 bin kişi çıkar. Bunu akıl edip, uygulayacak kadar kapasitede insanlardan oluşuyor Galatasaray Spor Kulübü yönetim kurulu.

Ayrıca daha 1 ay önce yaşanan Fenerbahçe Ülker kayırmalarına karşı duruş sergiledikten sonra hala formanın arkasına koskoca ÜLKER yazdırmak da ayrı bir skandal ve başlı başına bir konu olarak irdelenmesi gereken diğer problem. Kimse de demiyor mu hala "O Ülker yazısının formanın arkasında ne işi var" diye. O kadar mı muhtacız Ülker'den gelecek bir kaç milyon dolara da bu kadar Fenerbahçe yalakası bir kurumun reklamını yapıyoruz..

İnternet denen teknoloji gelişmeye başladığından beri taraftar her şeye laf eder oldu, burası da değinilmesi gereken bi nokta. İyiye de kötüye de laf var.

"İstediğimiz formaları yap yoksa çalışmayacağız" mı? Daha geçen gün Nike ile sözleşme uzatıldığında buradaki üyelerin birçoğu aldığımız paranın az olması yüzünden eleştiriyordu kulübü. Böyle kapris yapıp duracaksak sponsorlar bizi değil, biz sponsorları kovalar dururuz ve 3 kuruş aldığımızla otururuz.

Beyaz forma çekici olmak zorunda değil, sade formayı daha çok seven insanlar da var. Ayrıca beyaz formayı sponsor olmadığı için beğenmiyorsunuz çoğunuz, bundan %100 eminim. "Atlet" falan yakıştırmaları yapılmış da ağzınızın suyu akarak baktığınız, "kültür" haline geldiğini söylediğiniz Real Madrid'in her sene çıkardığı forma sponsorsuz nasıl görünüyordu hatırlıyor musunuz? Hatırlayalım. -> https://i.imgur.com/JKQ0Gnn.jpg Dümdüz bi forma, sadece adidas çizgileri var.

Sarı-kırmızı forma da leş değil ayrıca, beklentilerin aksine işleyen her şeye leş demeye alışkınız zaten teknolojinin geliştiği yıllardan beri. Örnek verecek olursak: Ujfalusi. Geldiğinde leş dendi, giderken arkasından ağlandı. Neden "leş" dendi peki? Beklentilerin aksine gerçekleşen bir transfer olduğu için. Sarı-kırmızı forma da böyle, herkes parçalı isterken bu forma çıktı, "leş" kaldı. Leş falan değil, gayet güzel forma.

"Biraz taraftara kulak verin artık" derken de kendinle çelişmişsin, zira şu sözleri aynı metinde yazan sensin: "taraftarının çağrılarına genellikle olumlu şekilde dönüşler yapan, taraftar istedi diye gerekirse transferleri, hocaları bile değiştirebilen Ünal Aysal..."

Skandal falan değil. Yiğit Gökoğlan'a falan 2.5m€ verilince muhasebeci kesiliyor herkes bu forumda. Ülker ile olan sözleşmenin fesih bedelinden haberin var mı? Benim yok. Hadi feshettik diyelim, yeni sponsor bulabilecek misin?

Abdullah abinin de dediği gibi, bekara karı boşamak kolay.

Bu arada üslubum sert olduysa kusura bakmayiniz, o niyetle yazmadım, öyle gelişti. Sitem diyelim.

♦ Ülker konusunda elden bir şey gelemeyeceği aşikardı. Sözleşme sonlanana kadar katlanmak zorundayız.

♦ Tasarım konusunda bir sıkıntı yok benim açımdan gayet hoş sadeler, fakat sponsorsuz biraz cılız durmaktalar.

♦ Sponsor almamak gibi bir delikanlılığa girişiyor gibi bir söz okudum yukarıda öyle bir delikanlılık yapacağımızı düşünmüyorum. Azizin dün konuşmasında sponsor almıyoruz bu sene lafı tamamen taraftar uyutmasıdır. Görünen o ki ne fenerbahçeye ne Galatasaray'a iç açıcı bir sponsorluk teklifi gelmedi. Aziz efendi bir dik duruş göstergesidir sponsor almayışımız gibisinden konuşma yaptı ama palavra hepsi, iki takıma da doğru dürüst teklif yok. Ha... beşiktaşa neden teklif var kabul ettiler vodafone yazıyor derseniz beşiktaşın aç karnını doyuracak miktarı vodafone verdi, forma için verilen o miktara Galatasaray tenezzül etmez.

Ha bişey daha yazayım bari. Taraftarı müthiş tasarımlar yapıp berbat formalar çıkaran bir sürü takım var. Liverpool'un geçen sene çıkardığı formalar mesela. Barça aynı şekilde, Milan'ın altın renkli forması uzun süre eleştirildi vs vs...

Maliyet olayını atlıyor herkes öyle programı alıp yapmak kolay ama, ondan sonra belki 500.000 adet üretilecek.

herkes Abdullah Abinin ilk taşı atmasını bekliyormuş heralde. Konu onca saat açık kaldı pek kimse iplemedi Abdullah Abi ya bismillah dedi adam taşa tutuldu.

biraz sakin yahu adam bişey dememiş. gayet düzeyli bir biçimde eleştirmiş.

herşeyide eleştirmeyin sallamayın falan diyorsunuz ama o fırsatı geçtiğimiz senelerde demokratik bir ortamdayız herkes herşeyi seviye gözetmeksizin eleştirilebilir göz yumulabilir diye diye kaçırdınız zaten.

ülker konusunda da son derece haklı madem bir duruş sergiledik birilerine karşı (ki bu sadece fenere değildi) onlarla bazı ortaklıkları tekrar gözden geçirmek gerekirdi. kusura bakmayın ama adamlara atar yapıp gider yapıp forma arkasında isimlerini taşımak çok anlamsız. ya en başta o hareketi yapmıyacaktık ya da bunu.

edit. Abdullah Abi 1saat sonra atmış mesajı.

herkes Abdullah Abinin ilk taşı atmasını bekliyormuş heralde. Konu onca saat açık kaldı pek kimse iplemedi Abdullah Abi ya bismillah dedi adam taşa tutuldu.

herşeyide eleştirmeyin sallamayın falan diyorsunuz ama o fırsatı geçtiğimiz senelerde demokratik bir ortamdayız herkes herşeyi seviye gözetmeksizin eleştirilebilir göz yumulabilir diye diye kaçırdınız zaten.

ülker konusunda da son derece haklı madem bir duruş sergiledik birilerine karşı (ki bu sadece fenere değildi) onlarla bazı ortaklıkları tekrar gözden geçirmek gerekirdi. kusura bakmayın ama adamlara atar yapıp gider yapıp forma arkasında isimlerini taşımak çok anlamsız. ya en başta o hareketi yapmıyacaktık ya da bunu.

Valla ben konuyu yeni mesajlarda görür görmez yazdım. :D

Ülker konusuna duygusal bakınca haklı, profesyonel bakınca değil. Nike'ın Adidas ile olan sözleşmemizde yer alan fesih bedelini (9m€ idi yanılmıyorsam) ödeyip bize sponsor olması gibi bi durum gelişirse eminim ki kulüp Ülker sponsorluğunu iptal ettirecektir. Ama böyle bişey olmadığı sürece Ülker sponsorumuz olarak kalacak. Kulüp zaten finansal olarak iyi bir konumda değilken böyle birşeye kalkışmak bizim hayrımıza olmaz.

ağlatırım seni

Ülker konusuna duygusal bakınca haklı, profesyonel bakınca değil. Nike'ın Adidas ile olan sözleşmemizde yer alan fesih bedelini (9m€ idi yanılmıyorsam) ödeyip bize sponsor olması gibi bi durum gelişirse eminim ki kulüp Ülker sponsorluğunu iptal ettirecektir. Ama böyle bişey olmadığı sürece Ülker sponsorumuz olarak kalacak. Kulüp zaten finansal olarak iyi bir konumda değilken böyle birşeye kalkışmak bizim hayrımıza olmaz.

yok karşıt görüşler tartışır o konuda diyeceğim pek bişey yok. bende bugünkü ülker ile ilgili durumu doğru bulmuyorum.sadece abi den sonra adamın taşlanmasına söylenmek istedim biraz ki adamı hamur gibi yoğurucak bişeyde yok ortada :D

ağlatırım seni

geçen günki olaya kinlenmişin karşim :asd:

Lafım Osman'a değil de başkan Ülker'İn tazminatı ödeyip feshetse bu sefer de ''artistliğin kime Ünal, yıllardır kulübü zarara sokmaktan bıkmaktın mı'' diyenlerler çıkacaktı yani her şeyi herkese beğendiremezsin.Sen bunu yazıyorsun belki de bir başkası aşık oldu bu formalara ya da senin harika dediklerine leş gözüyle baktılar bu da olabilir yani fikrini ifade etmekte herkes özgür elbette ama bilirkişi gibi konu açılınca böyle tepki görmek haliyle kaçınılmaz oldu. Forma işte giymem dersen almazsın olur biter,Tabi biz her konuda herkesle sidik yarıştırdığımız için baktık Fb'nin Bjk'nin formalar bu sene biraz eli yüzü düzgün çıkmış, bizimkiler sönük kaldı böyle isyan etmemizin bir sebebi bu bence.

Ülker Reklamı da iptal edilmeli, reklamsız forma satılsın, gögüs reklamı yoksa hiçbiri olmasın.

Yonetim elestirilmis alalim bir dal diyosun yani. :D

Taraftarina sorup forma tasarlatan ya da formalari acik oylamaya sunan bir takim bilmiyorum ben. Sanki sirf bizde olan birseymis gibi baslik atilmasi yersiz. Seviyeli yazmis olmasi sacmalamadigi anlamina gelmiyor yani. Bizim taraftarin begenisini kazanmak da zor zaten. Forma, teknik direktor, oyuncu, yonetim her konuda bu boyle.

Bir tasarımcı olarak söylüyorum: formalar güzel..

Tabi ki her zaman her tasarımın daha iyisi yapılabilir ama sonuçta mevcut formalar tamamdır.. internette güzel tasarımlar var denilen formaları da görüyoruz, 5 para etmez tasarımlar çok beğeniliyor bazen.. akp'yi seçen adam tasarımdan anladığını iddia ediyor işte..

Biz tasarımın da en iyisini biliriz.. :D

BEYAZ FORMA İLE MOR FORMA NE ALLAH AŞKINA YA 1 SENE BEKLE ÇIKAN FORMALARA BAK

HELE O BEYAZ OLAN ŞEYE FORMA DEMEK İNSANLIĞIN BİR UTANCI OLARAK TARİH SAYFALARINDAKİ YERİNİ ALMALIDIR

ülker konusunda yüzde 100 haklısın arkadaş..adamların suç ortağı olduğunu deşifre etmişsin "şikeci yalakası" olduğu konusunda tüm camia hemfikir, basket maçındaki restinden bütün camianın desteğini almışsın..3 milyon Euro için + ödenecek fesih bedeli için bu riyakarlık bu aymazlık devam ettirilmemeli..alayı şikeci, alayı 25 kuruş olan gazete bunların..her türlü şereflilik elzem bunlara..

teknik direktörden daha iyi takım yapan, yönetimden daha iyi transfer yapan ve kulübü daha iyi yöneteceğine inanan, özgüven fazlasını sıça sıça dolaşan adamlarız... 3ümüz bir araya gelse nike'dan daha güzel forma üretiriz yaaaaaani... :)

ulan doktorun verdiği ilaca güvenmeyip kendi kafamıza göre ilaç alan adamlarız biz forma neymiş :happy:

Forma konusunu çok büyütüyor. İnternetteki tasarımlar görsel olarak iyi durur doğal olarak. Bizim sarı kırmızı forma da öyle. Formayı biri yaptım diye koysam çok kişi beğenir. O yüzden kasmayın bu kadar.

Forma olayi yarin macta daha belli olur topcularin uzerinde gordukten sonra

Yonetim elestirilmis alalim bir dal diyosun yani. :D

Taraftarina sorup forma tasarlatan ya da formalari acik oylamaya sunan bir takim bilmiyorum ben. Sanki sirf bizde olan birseymis gibi baslik atilmasi yersiz. Seviyeli yazmis olmasi sacmalamadigi anlamina gelmiyor yani. Bizim taraftarin begenisini kazanmak da zor zaten. Forma, teknik direktor, oyuncu, yonetim her konuda bu boyle.

Yok hayir birilerinin bos beles elestirilmesine karsiyim ben de herzaman. Ancak sonradan da belirttim cocuk seviyesizce elestirmemis bi fikri var onu belirtmis.hani herzaman demokratik bi ortamdaydik ve herkes uslup gozetmeksizin biyerleri elestirebiliyor ya Arkadasin uslubuna ragmen bukadar tasa tutulmasina takildim ben. Yoksa insanlar tartisir elestirir aralarinda olan bisey karisamam haddime degildir.

Bu takım Galatasaray değildir.

Geri
Üst Alt