Taraftarın Yanlış Gözlemleri ve Haklı Bahaneler...

Sergen Zeren

Astrolog & Transfer Aşığı
Büyük Üstad
1537741105999.webp

İlk 11 açıklanıyo ...herkes mutlu ,havalara uçuyo.Ben başta olmak üzere Onyekuru forvette oynasın dedik ama emre ve sinan varken onyekurudan forvet olmadıgını görünce hocaya laf eder olduk.Hocanın kadro seçimi konusunda hataları var,belki feghouli konusunda da haklı bilemeyiz.Ama bu adam 3-0 lık maç sonrası bile ozanın en iyisi oldugunu söyledi.Yarın ozan gibi o hiç begenmediğimiz sinan yerine yunusa da şans verir.Bu kesin.Evet inatçı bi adam ama şampiyonlar liginde linnes ilk 11 çıktıgında ,neden mariano yok?dediğimizde linnes iyi oyunuyla cevap veriyosa,dün akhisar maçı öncesi fernando ve marianolu 11e methiyeler dizilirken,maç sonrası fernando ve marianonun aslında bi süredir deplasmanda sıkıntı yaşadıgı yeni yeni anlaşılıyosa biz de biçok şeyi söylerken aslında çok yanlıs söylüyor,yanlıs gözlemliyoruz demektir.Bazen de gereksiz eleştiri yapıyoruz demektir.

Bahaneler nerde diyecek olursanız fernando ve mariano ile ilgili oluşan farkındalıktır bahane.Bu iki futbolcumuzun deplasmanda yeterince konsantre olmadıgı,bilhassa deplasmanda ilk 11 konusunda yanlıslar yapıldıgıdır.Ama hiç bişey için geç değildir.Galatasaray için trabzon ve akhisar deplasmanları hep zor olmuştur.Bu sezon bu iki rakibe alınan yenilgiler ise bireysel hatalara dayanmaktadır.Galatasaray ozanı kazanma sürecindedir belki ama sezona stopersiz ve forvetsiz girmiştir.Devre arasına kadar bu eksiklerin deplasmanda sorun yaratacagı bariz ve unutulmamalıdır,bunlar ÇOK haklı bahaneler.Kazanmak güzel ama bu takımın ciddi eksikleri var.Bazı yerleri arızalanmaya başlamış.

Valla haklı bir bahanesi yok, lig 17.'inden 3 gol yeyip oyun olarak da resmen eziliyoruz. Bahanelere sığınacak zaman değil, zaman çözüm üretme zamandır.

Valla haklı bir bahanesi yok, lig 17.'inden 3 gol yeyip oyun olarak da resmen eziliyoruz. Bahanelere sığınacak zaman değil, zaman çözüm üretme zamandır.
herkes yorum yapıyo ,içinde biçok etken var baktıgında.musleranın 2 bireysel hatası beklenmedikti,skor ondan 3-0 oldu.bu bahanedir.aynı zamanda muslera hata yaparken dakika 80 diyen biri olmuş.yani çokta musleralık bi durum yok aslında demek istemiş.fernando ve mariano konsantre değil deniyo mesela.performansları buna baglanıyo vs birileri sürekli haklı durumuna düşüyo,bu durumdan kurtulmak şart

Ben mesela her mac Eren'in oynamasi gerektigini dusunuyordum. Hala da oyle dusunuyorum. Bu FM degil. Kadroda sahte dokuz yok. Ligde oynanmis bir sistem degil. Hicbir futbolcumuzun daha once oynadigi bir sistem degil. Futbolcularimizin altyapisi kuvvetli degil. Hocanin bu sistemle deneyimi, gecmisi yok.

Ya Eren santrafor, ya Ahmet Sivri, ya Malik Karaahmet, ya Ali Yavuz Kol. Ama bu adamlardan biri hep sahada. Baska yolu yok.

Bir baska elestiri de Maicon - Mariano - Fernando uclusunun deplasmanda oynamasi. Mumkun mertebe oynatmamaliyiz bunlari. Donk - Linnes cok daha diri.

Feghouli niye oynamiyor demeyecegim hocanin beklentilerini karsilamiyor olabilir ama iki kanat Rodrigues - Henry yapilabilir yahut Yunus hak ettigi dakikalari alabilir.

Son olarak Belhanda bir seyler katiyor bu takima tum negatiflerine ragmen. Elimizde varsa sahamizda da olmali. Benzer hatalar yapmaya devam ederse tabii ki ustu cizilmeli ama su halimizle hemen ustunu cizmemek gerek diye dusunuyorum.

Ya Sergen Fatih hoca forumu okuyup Henry'i forvete koydu diyorsan ya Fatih hocayı tanımamışsın. Yada fazla hayalperest birisin. Bas bayağı rotasyon yapmaya kalktı ki maçtan önce rotasyon yapmaması gerektiğini söylemiş biriyim.

Ya Sergen Fatih hoca forumu okuyup Henry'i forvete koydu diyorsan ya Fatih hocayı tanımamışsın. Yada fazla hayalperest birisin. Bas bayağı rotasyon yapmaya kalktı ki maçtan önce rotasyon yapmaması gerektiğini söylemiş biriyim.
ben fatih hocaya forumu okuyor demedim ki.onyekuru fatih hocanın seçimiydi.ben burda taraftara laf ediyorum.onyekuru forvette oynasın dedik,çıktı oynadı.forvette yapamayınca sonra hocayı bu konuda eleştirdik...bunun yanlıs oldugunu vurguladım,neyse

ben fatih hocaya forumu okuyor demedim ki.onyekuru fatih hocanın seçimiydi.ben burda taraftara laf ediyorum.onyekuru forvette oynasın dedik,çıktı oynadı.forvette yapamayınca sonra hocayı bu konuda eleştirdik...bunun yanlıs oldugunu vurguladım,neyse
Esasında Onyekurunun forvette olması yada iyi performans gösterememesi de hocadan kaynaklı, forvette ona pasör görevi görecek kişi Sinan yani ben bugün Sinan'a ettiğim lafları hayatta ağzıma almazdım. Her pozisyonda yerde yatmaya çalışan ağlak biri olmuş çıkmış. Koy oraya Feghouli'yi rakibi açsın. Yoksa her deplasmanda bizi böyle madara etmeye devam ederler.

1) Rakibimizin 1 haftadır teknik direktörü yok
2) Rakibimizin en golcü oyuncusu Seleznov cezalı, ayrıca en önemli beki Miguel Lopez sakat.
3) Bu takımın en önemli oyuncuları Ömer Bayram ve Muğdat Çelik bize transfer olmuş. Ayrıca Akhisar bayağı bir oyuncu kaybetmiş geçen seneye göre.
4) Rakibimiz Perşembe günü Avrupa'da maça bu kadroyla çıkıp 0-1 yeniliyor, bizim karşımıza 3 gün sonra çıkıyorlar yani bayağı da yorgunlar.
5) Rakibimiz lige iyi başlamamış, beş haftada 2b 3m almis galibiyet bile yok.
6) Tribünler Akhisar'daki kötü gidişattan ötürü yarı yarıya boş nerdeyse galatasaray maçı olmasına rağmen

Bu takıma 3-0 kaybedip 4-5 olmadı diye seviniyoruz.

Nasıl bir gözlem yapsam ne desem bilmiyorum artık.

Benim gördüğüm top kapma konusunda deplasmanda çok zayıf kalmamız, ayrıca beklerimizin fazla öne çıkıp geri dönmekte zorluk çekmesi; azıcık adam eksiltebilen her kanat oyuncusunun bizim bekleri ve stoperleri çok kolayca hataya zorlaması.

Esasında Onyekurunun forvette olması yada iyi performans gösterememesi de hocadan kaynaklı, forvette ona pasör görevi görecek kişi Sinan yani ben bugün Sinan'a ettiğim lafları hayatta ağzıma almazdım. Her pozisyonda yerde yatmaya çalışan ağlak biri olmuş çıkmış. Koy oraya Feghouli'yi rakibi açsın. Yoksa her deplasmanda bizi böyle madara etmeye devam ederler.
yani tabi o da bi sebep.bak abi burda da onyekuruyu pek eleştirmemek lazım.diyoruz ya emre ve sinan vardı diye arkasında,bu cok dogru.hep bahane cıkıyo ortaya.onyekuru,ozan gibiler için bahane olsun da sorun degil tabi

Uyku tutmuyor su an beni. Giden 3 puana üzülmüyorum, lig sonuncusu hocasız 2 gün önce avrupa macı yapmıs takıma yenildik. Düzelmiyor deplasman fobimiz elimizden bir sey gelmiyor. Terim bile düzeltemediyse kim düzeltecek bunu. Kaldık öyle izliyoruz sadece. 6 maçta 12 puan yine cok cok kotu gibi gözükmeyebilir ama bu takım deplasmanda hocasız sonuncuyu yenemiyorsa büyük sorun var. Forvet sıkıntısı da yavas yavas ortaya cıkıyor. 11 hafta kaldı, 11 haftada forvetsiz bir sekilde bu deplasman formuyla lige havlu atmamak imkansız neredeyse, buna uzuluyorum sadece

1) Rakibimizin 1 haftadır teknik direktörü yok
2) Rakibimizin en golcü oyuncusu Seleznov cezalı, ayrıca en önemli beki Miguel Lopez sakat.
3) Bu takımın en önemli oyuncuları Ömer Bayram ve Muğdat Çelik bize transfer olmuş. Ayrıca Akhisar bayağı bir oyuncu kaybetmiş geçen seneye göre.
4) Rakibimiz Perşembe günü Avrupa'da maça bu kadroyla çıkıp 0-1 yeniliyor, bizim karşımıza 3 gün sonra çıkıyorlar yani bayağı da yorgunlar.
5) Rakibimiz lige iyi başlamamış, beş haftada 2b 3m almis galibiyet bile yok.
6) Tribünler Akhisar'daki kötü gidişattan ötürü yarı yarıya boş nerdeyse galatasaray maçı olmasına rağmen

Bu takıma 3-0 kaybedip 4-5 olmadı diye seviniyoruz.

Nasıl bir gözlem yapsam ne desem bilmiyorum artık.

Benim gördüğüm top kapma konusunda deplasmanda çok zayıf kalmamız, ayrıca beklerimizin fazla öne çıkıp geri dönmekte zorluk çekmesi; azıcık adam eksiltebilen her kanat oyuncusunun bizim bekleri ve stoperleri çok kolayca hataya zorlaması.
bunlar akhisarın zor deplasman oldugu gercegini değişirmiyor.bizim de stoperimiz ve forvetimiz yok.yedigimiz goller de bireysel hatalardan.ayrıca ilkyarı 2-0 önde olabilirdik,o zaman macın seyri değişirdi.mustafa yumlu 1-0ken kırmızı kartı görse belki maçı alacaktık.fernando,mariano vs deplasmanda konsantre değil.rodrigues ve serdar çok kötü bi maç çıkardı.sinan yine 10 kişi oynattı.emre hala uyum saglayamadı.bu takım feghouli gibi adamdan faydalanmıyo.kenarda çürüdü.herseye ragmen belhanda yoktu.bak ben de cok sey saydım.bi de böyle gözlem yap

Hocam zor bir deplasman olduğuna katılıyorum ama şartlar bu kadar lehineyken yenemiyorsan ne zaman yeneceksin? Bu takım deplasman kazanır diyemiyorum artık.

Garry Rodrigues'in bence bir yerleri fazla şişmiş. Tamamen bencilleşmeye başladı. Aynı son dönemdeki Bruma gibi geliyor. Para ederken gelecek sene satılabilir.

6 mac 12 puan kotu olmayabilir ama o zaman iceride 15/17 minimum cikarman lazim , ve puan kaybedecegin 2 mac da rakiplerine olmamak kaydiyla

Diger sorun , bir hafta 6-0 yenip sonra 4-0 yeniliyorsun , 4-1 kazanip 3-0 kaybediyorsun

Takim tamamen kamikaze huviyetinde

Akhisar karşısındaki ezik ve berbat futbolun hiçbir izahatı, nedeni, açıklaması, bahanesi olmaz. Kalecisinden forvetine tüm oyuncularımız çok kötüydü, 1 tane iyi oynadı diyebileceğimiz bir oyuncu yok. Maç izlerken uykum geldi. Öyle ağır top çevirmeler, geriye doğru, yana doğru uyuşuk futbol, oyuncular ayakta durmakta zorlanıyordu. Akhisar akıllı oyunuyla haklı galibiyet aldı.

Şimdi gelelim gözlemlere:

1. Bu takım forvetsiz oynayamaz. Onyekuru ya da muğdat, sinan falan devşirme kanat çakma forvet olmaz. Bu takımın tek forveti iyi kötü Eren'dir. Erensiz oynayacağımız her maçı daha başlamadan kaybederiz. Devre arası üst düzey yabancı bir golcü almamız en önemli nokta.

2. Bu takımın sağ beki Linnes'tir. Mariano ancak yedek sağ bek olur.

3. Takımın halen bir duran top kullanıcısı, korner atıcısı, penaltı atıcısı yok. Topun başına kimin geçeceğini bilemiyorsunuz. 1. tercih Selçuk İnan, 2. tercih Emre Akbaba olmalı. Penaltı için ise en son tercih Eren olmalıdır. Bu 3 oyuncu dışında kim penaltı atarsa kaçırmasına şaşırmam. Antremanlarda penaltı atışı çalışılmıyor demek ki. Musleranın da en son ne zaman penaltı kurtardığını hatırlamam.

4. Deplasman fobisi gerçeği. Fatih Hoca deplasmanlardaki kötü oyuna bir çözüm bulmalı. Rotasyonu evimizdeki maçlarda yaparız. Deplasmanlarda as kadro çıkmalıyız. Defansta Serdar'ın partneri deplasmanlarda mutlaka Donk olmalı. Maicon kötü, Ahmet Çalık'ı saymıyorum bile. Ozan Kabak ise daha genç ve tecrübesiz. Deplasmanlarda Donk'un bir şekilde kesin oynaması gerekiyor. Defans ya da orta saha olarak.

Akhisar zor deplasman falan degil ya kandirmayin kendinizini bosa. Ahkisar zor ise bursa ne ? Basaksehir ? Kasimpasa malatya alanya. Hepsi akhisardan zor. Kacak guresen adamlar var. Dun fernando ile mariano 18 yasindaki cocuga veriyorlar oyun kursun diye.

Akhisar zor deplasman mi bilemem ama buyuklerin yenmesinin zor bir takim oldugu asikar

Sadece gecen seneyi ele alalim

Istanbulda besiktasa yenilmeyip gol dahi yemediler

Ts ye deplasmanda 6 attilar

Bizi iceride yenerek kupadan elediler

Feneri ise 3 kere yenerek 2 kupadan ettiler

Bizi tekrar gecip super kupayi aldilar , ligde de yenip 3 puan goturduler

Gecmis senelerde ozellikle fb ye neler cektirdikleri ortada , bizim 20 senedir yenemedigimiz fb yi kadikoyde ya 2 ya 3 kez yendiler son 5 sezonda

Oyle akhisar deyip amann cekecek bir takim degil

Geri
Üst Alt