Tarihte Bugün: Neuchâtel Zaferi

Alpay Asma

Şef Gümüş Kıvrım
211058.jpg

Türk futbol tarihinin en büyük kırılma anı nedir diye sorsak sanırım Galatasaray'lı veya değil vereceği ilk cevaptır 9 Kasım 1988 Neuchatel maçı... O güne kadar şerefli mağlubiyetler ile avunmaya alışmış Türk futbolunun miladıdır ve ne mutlu ki o miladın başrol oyuncusu da Galatasaray'ımız oldu.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çok şanslılar o gün statta olanlar.

211058.jpg

Türk futbol tarihinin en büyük kırılma anı nedir diye sorsak sanırım Galatasaray'lı veya değil vereceği ilk cevaptır 9 Kasım 1988 Neuchatel maçı... O güne kadar şerefli mağlubiyetler ile avunmaya alışmış Türk futbolunun miladıdır ve ne mutlu ki o miladın başrol oyuncusu da Galatasaray'ımız oldu.

ne mutlu bana ki ogün okuldan kaçmış ve yeni açıkta yerimi alabilmiştim.

:) :)

Uğurun 0 76. dakikada kafa ile uçarak attığı gol sonrası tribünlerdeki sevinci başka hiç bir maçta yaşandığına şahit olmadım, hey gidi!

Eski Ali Sami Yenin en dolu olduğu 1. maç o 14 yıl aradan sonra yaşadığımız Eskişehir ile şampiyonluk maçı , 2. maç da Neuchatel maçıdır.

2 sinde de oradaydım. Ölene kadar unutmayacağım anılarımdandır.

Son düzenleme:
Çok şanslılar o gün statta olanlar.

Bu maçı liseliler değil, üniversiteliler hiç değil, hatta ve hatta yüksek lisanslılar dahi izlememiştir :D Maç sonu sokağa çıkma adetini başlatan müsabakadır kendisi... Türk futbol tarihinde Avrupalılara karşı geri dönüşü muhteşem olan tek maçtır. O yüzden de belki bir 50 sene daha hatırlanır...

Geri
Üst Alt