Taşınayım mı? Taşınmayayım mı? | Önerileriniz

Cevap: Tasinayimmi? Tasinmayayimmi? | Önerileriniz

taşın bence kendi ayakların üzerinde dur artık :D

İşe başla, 4-5 ay ailenle kal, bu arada biraz tutumlu ol, parayı istifle. Sonra taşınırsın hem de minik bir birikimin olmuş olur.

taşınma 550 euro = 1237 tl para yapar aklına basına topla. Para herseyden degerlidir

Bu arada 4 yıldır yalnız yaşıyorum. Yalnız yaşamadan önce sanki çok fark etmezmiş gibi, hatta para daha önemliymiş gibi gelebilir ama yalnız yaşamaya başladıktan sonra anlarsın yalnız yaşamak iyidir.

Şu anda yılda 1-1.5 ay ailemle kalıyorum ve ızdırap geliyor. Kötü bir şeyden değil, ev çok kalabalık ve gürültülü geliyor. :)

Bir de kız arkadaş olayları falan daha rahat tabii :)

Bir de ailenin yanında nasıl bir ortam olduğu da önemli. Bana çok karışmasalar bile, gece yarısı öyle evden çıkamam mesela, hani hoş olmaz.

Şimdi gece çıkarım, dondurma alırım, kuru yemiş alırım, gezerim gelirim, gecenin kör saatinde onları yerim. :D

Ayni durum bende de var, çalistigim isyeri uzak, bende ailemin yaninda kaliyorum.. Valla senin yerinde olsam ev yerine araba alirdim, Almanya'da hiz siniri da yok, yarim saatte gider, yarim saatte gelirim.. Ekmek elden su gölden yasamaya devam ederim ben bi 30 yasima kadar öyle yapacagim kismetse :D

araba su ile calismiyor reis...benzin ates pahasi :asd:

en iyisi vallaha (bold'ladigim kisim) :asd:

Tabii ya, ailende özel hayatina fazla karismiyorsa kal onlarla.. Arada bir maddi destekte çikarsin, gül gibi yasar gidersiniz :)

haklisinda. 2 yil sonra (yani master'im bitince) zaten tasinmayi düsünüyorum. cok uzak oluyor is yerime cünkü.

birdaha da böyle güzel ev bulamam. 2 oda, mutfak, banyo, 60m², balkon'u da var...

söyle 500 euro fazla kazansam hic düsünmeden tasinirdim valla.

parasizligin gözü kör olsun! kör olsunda bizi görmesin lanet sey :D

Canım kardeşim bende tek başıma yaşıyorum 1 kere hiç birşey hesapladıgın gibi cıkmıyor onu geçiceksin :) ayrıyetten yorgunluk üzerine yemek vs vs cok zor geliyor dışardan yiyorsun hergün artık annenin kırdıgı yumurtayı özlüyorsun hiç abartmıyorum,ayrı oda vs özgürlük çapkınlık cezvedici gelebilir fakat cok zor , güzel ama zor :) özgür olursun ama cok rahat olmazsın :) Özgürlük mü rahatlık mı seç bakalım :)

haklisinda. 2 yil sonra (yani master'im bitince) zaten tasinmayi düsünüyorum. cok uzak oluyor is yerime cünkü.

birdaha da böyle güzel ev bulamam. 2 oda, mutfak, banyo, 60m², balkon'u da var...

söyle 500 euro fazla kazansam hic düsünmeden tasinirdim valla.

parasizligin gözü kör olsun! kör olsunda bizi görmesin lanet sey :D

Valla masterin bitince zaten daha fazla para kazanirsin.. Benim kuzen 1600'le ise basladi, o da bankaci.. Su an bir yildir falan çalisiyor maasi 3000'e yakin.. Bankalarda çok kisa sürede artis oluyor maaslarda ;) Rahat ol yani :)

Valla masterin bitince zaten daha fazla para kazanirsin.. Benim kuzen 1600'le ise basladi, o da bankaci.. Su an bir yildir falan çalisiyor maasi 3000'e yakin.. Bankalarda çok kisa sürede artis oluyor maaslarda ;) Rahat ol yani :)

2 sene sonra yükselecek bende. ama sadece 100-200 Euro arasi.

birde evin kirasi cok yüksek ya tek kisi icin. 400 Euro olsa iyi olurdu. sirf kira 550 cok fazla, elektrik, telefon 600 Euro ediyor.

tasinmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Tasinmaman hata. Kendi hayatini kurma zamani.

Bence taşınma. Ev arkadaşı can ciğer arkadaşın bile olsa tabiri caiz ise kaşık kaşığa gelmeden tanıyamıyorsun. Zorluk çekersin. Zamanla daha pratik gidiş deliş yolları bulursun. Veya 1 yıla kadar kendi arabanı alırsın elin rahat diye gider gelirsin rahat rahat..

Çadır kur, sürüncemeli bi hayat misali.

Cevap: Taşınayım mı? Taşınmayayım mı? | Önerileriniz

Konu bir günden fazladır açık, kimse başlığa el atmayı düşünmemiş. :(

Cevap: Taşınayım mı? Taşınmayayım mı? | Önerileriniz

Bence taşınma. Ev arkadaşı can ciğer arkadaşın bile olsa tabiri caiz ise kaşık kaşığa gelmeden tanıyamıyorsun. Zorluk çekersin. Zamanla daha pratik gidiş deliş yolları bulursun. Veya 1 yıla kadar kendi arabanı alırsın elin rahat diye gider gelirsin rahat rahat..

tasinirsam yanliz yasayacagim :D

araba isleri yas.

1. benzin cok pahali.

2. arabanin masrafi bir ev kadar, vergisiydi, sigortasiydi vs.

3. ve en önemli nokta: benzin parasini is yeri ödemiyor. ama tren veya tranvay ile gidersem ödüyor :)

Çadır kur, sürüncemeli bi hayat misali.

:asd:

Konu bir günden fazladır açık, kimse başlığa el atmayı düşünmemiş. :(

:(

Geri
Üst Alt