Tatil İçin Endonezya, Java ve Bali Adaları

Fatih Celik

10 Numara!
Arkadaslar onumuzdeki 2-3 hafta icerisinde Endonezyanin Java adasina gitmeyi dusunuyorum. Ucak biletimi giderken Jakartaya gelirkende Bali Den almayi dusunuyorum ve 2 haftada Jakartadan Baliye gitmeyi dusunuyorum. Jakartadaki ilk 2 gun icin otel rezerve etmeyi dusunuyorum fakat sonraki gunler Allah Kerim. Tren, Ucak, otobus ve taksilerle adayi boydan boya gezmeyi dusunuyorum. 6-7 gunde Balide kalmayi dusunuyorum. Tatilim toplam 3 hafta.

Java adasina veya Baliye gitmis olan arkadaslar, gitmisken suralari gormeden veya sunlari yapmadan gelme diyecegi seyler varmi?

GSC sözlükte Java, Bali ya da Endonezya'ya gitmiş birini aramak=Çirkin rus kızı aramak

O taraf değil de Tayland’ı sorarsanız ayrıntılı bilgi verecek arkadaş muhakkak çıkacaktır.

İyi tatiller renktaş.

10 kusur sene once Bali'ye gitmistim . Gercekten mukemmel bir tatildi dogasi harika . Gordugun en iyi doga manzaralarini goreceksin belki de . Zaten soylerler fakat orada pazarlik isi Tayland'dan da coktu bizim gittigimiz donem bir urune 20 dolar der 2 dolara satarlardi . Turist otobusleri bellidir . Saticilar turist otobusu gordu mu motorlarla pesine takilir duracagi yere kadar takip eder ve sonra yapisirlar . Halk devamli otobuslere el sallar muthis sempatikler . Hatirladigim kadariyla orada da kast sistemi vardi . Asiri fazla tapinak var bazen duz giden yollara viraj yaparlar sebebi kotu ruhlarin virajlardan donemeyecegine inanmalari . Cok duzenli sekilde cicek ve pirinc sunarlar tanrilarina . Tum gun gezmeye bak bol bol masaj yaptir ve egzotik meyvelere yuklen . O donem taksiler oldukca ucuzdu hatta sivil arabalar arabadaki tanidiklarini indirip turiste taksi cekmeye calisiyor . Gece hayatinin cok canli cok guzel oldugu bir bolgesi vardi ismini hatirlamasam da bu bolgedeki barlar phuketteki gibi fahiselerden olusmaz guzeldir . Otel olarak biz Hilton'da kalmistik ahsap agirlikli ve harika bir oteldi cok oneririm tabii degisti mi ne kadar degisti bilemiyorum . Plajda bol bol bebek yengecler vardi bizim gittigimiz donem huylanmayin bir sey yapmiyorlar . Plajda da saticilar goreceksiniz muhakkak hatira alin bol bol . Taklit resimler taklit ahsap urunleri meshur inci de uygundur orada . Ama dedigim gibi pazarliktan cekinmeyin cok dusuk fiyat vermekten de ilk basta trip atiyor gibi yaparlar sinirlenir gibi olurlar sonra pesinizden kosarlar absurt fiyatlar soyleyin asla 10 dolarlik urune 4 - 5 dolar teklif etmeyin . ( tecrubelerim 10 kusur sene evveli kapsar degisiklikleri bilemiyorum :) )

Buarada gideceğiniz döneme dikkat edin müthiş muson yağmurları oluyor . Çok çok şiddetli 1-2 saat yağmur ardından müthiş nemli bir hava .

Bali Phuket kıyaslaması yapmak gerekirse . Phuket çok çok güzeldir Bali ise cennettir .

Yemek konusunda çok ama çok sıkıntı çekersin. Singapur da transitde beklerken adanaya 70 dolar vermiştik.
Yemek konusu gayet sıkıntılıdır.

Türkçe yazdım. Yemek sıkıntılı, her şey dahil otellerde bile doğru düzgün türk damak tadına uygun yemek bulamıyorsun.
O zaman problem. Ben bide oyle herseyi yiyen tipte degilim. Java Muslumanmis bildigim kadariyla, orada pek sikinti olmaz gibi fakat Bali Budist galiba, orada sikinti olur o zaman

O zaman problem. Ben bide oyle herseyi yiyen tipte degilim. Java Muslumanmis bildigim kadariyla, orada pek sikinti olmaz gibi fakat Bali Budist galiba, orada sikinti olur o zaman
Bali'de de her yeri Çinliler ve Hintliler işgal etmiş. Ben o dönemde görev yaparken bir kaç kere gitmiştim. Muazzam bir doğaya ev sahipliği yapıyor. Lakin yemek konusu oldukça sıkıntılıydı. Bizim kaldığımız otel Nusa Dua Beach Hotel&Spa idi. Gayet güzel kaliteli bir oteldi. Lakin yemek konusu ülke sathında baya sıkıntılı, bizim damak zevkimize pek uymuyor. Jakarta'da öyle değil, istediğini bir şekilde bulabiliyorsun. Ama Bali'de epey sıkıntı yaşıyorsun. Düşün ben Bali'de 5 gün kaldım. Her gün üç öğün Pilav yedim. Bak burada bir yabancının işlettiği bir kebapcı var. Lakin fiyatlar ateş pahası :D
26733814_10213147264790210_7131505922812295379_n.jpg

Bali'de de her yeri Çinliler ve Hintliler işgal etmiş. Ben o dönemde görev yaparken bir kaç kere gitmiştim. Muazzam bir doğaya ev sahipliği yapıyor. Lakin yemek konusu oldukça sıkıntılıydı. Bizim kaldığımız otel Nusa Dua Beach Hotel&Spa idi. Gayet güzel kaliteli bir oteldi. Lakin yemek konusu ülke sathında baya sıkıntılı, bizim damak zevkimize pek uymuyor. Jakarta'da öyle değil, istediğini bir şekilde bulabiliyorsun. Ama Bali'de epey sıkıntı yaşıyorsun. Düşün ben Bali'de 5 gün kaldım. Her gün üç öğün Pilav yedim.
Mac Donalds felan vardir diye umuyorum o zaman?

Evet biletleri aldik. Pazar gunu ucuyoruz Allahin izniyle. Ilk stop Jakarta!

Evet kaldi 1 gun. Hic heyecan felan da yok anasini satayim (ilk defa Avrupa disina cikiyorum)

8 saat giderken 8 saatte gelirken Bangkok tayim. Baktim sky bar var, gelirken orada yemek yerim diye dusunuyorum. Giderken sabah 5.30 da orada olacagimdan daha karar veremedim ne yapacagimi. Belki havaalaninin loungelarinda takilirim

Vallah ben thailand'a sadece kari icin gidiyorum yalan yok yani.

Geri
Üst Alt