TBF'den Fenerbahçe'ye Müjde (!)

Mert Aslan

Ulubatlı Souness
Türkiye Basketbol Federasyonu yarışma yönergesinde ilginç değişikler yapmış . Kümeden düşmek için hala en az 2 hükmen yenilgi gerek,ama son 3 sezonda bu nedenle kulübü küme düşen yöneticilerin kulüpleri "başvuru ve davet ile oluşan liglere (Euroleague) alınmaz" denilmiş .

Ayrıca olası küme düşme sonrası 1.ligden başka bir takımla birleşip, küme düşen takımın 1.ligde devam etme olanağı kaldırılmış .

Ama bence en önemli ve sinsi değişiklik 16.madde (1)de.. Burada bazı(!) kulüplerin birleşmesi veya isim sponsoru almaları engelleniyor.

İşte tesadüf,nedense bu engel sadece söz konusu kulübün bulunduğu ilde 2 veya daha fazla daha takim ayni ligde oynaması durumunda sıkıntı . Yani FBÜlker'in en büyük rakipleri GS ve BJK'nin Ülker misali müessese kulüpleriyle birleşmeleri artık bu kuralla mümkün değil .

TBF sadece bununla yetinmemiş , GS ve BJK dahil birçok kulübün en büyük gelir kalemi olan isim sponsorluğu (Liv,Integral gibi) engellemiş .

Kulübümüz acaba bu yapılan değişikliklere daha doğrusu Fenerbahçeye yapılan kayırmalara sessiz kalacak mı ?

ligten cekilmedik mi zaten bize ne

Türkiye Basketbol Federasyonu yarışma yönergesinde ilginç değişikler yapmış . Kümeden düşmek için hala en az 2 hükmen yenilgi gerek,ama son 3 sezonda bu nedenle kulübü küme düşen yöneticilerin kulüpleri "başvuru ve davet ile oluşan liglere (Euroleague) alınmaz" denilmiş .

Ayrıca olası küme düşme sonrası 1.ligden başka bir takımla birleşip, küme düşen takımın 1.ligde devam etme olanağı kaldırılmış .

Ama bence en önemli ve sinsi değişiklik 16.madde (1)de.. Burada bazı(!) kulüplerin birleşmesi veya isim sponsoru almaları engelleniyor.

İşte tesadüf,nedense bu engel sadece söz konusu kulübün bulunduğu ilde 2 veya daha fazla daha takim ayni ligde oynaması durumunda sıkıntı . Yani FBÜlker'in en büyük rakipleri GS ve BJK'nin Ülker misali müessese kulüpleriyle birleşmeleri artık bu kuralla mümkün değil .

TBF sadece bununla yetinmemiş , GS ve BJK dahil birçok kulübün en büyük gelir kalemi olan isim sponsorluğu (Liv,Integral gibi) engellemiş .

Kulübümüz acaba bu yapılan değişikliklere daha doğrusu Fenerbahçeye yapılan kayırmalara sessiz kalacak mı ?

kaynak nedir ? ayrıca öyle bişey olursa ülker de şikecilerden ayrılmak zorunda kalır,öyle saçmalık olamaz.haber tamamıyla yalan

sınırı aşarlar yapabileceklerini düşünmüyorum

o zaman Ülkerin de bırakması lazım sponsorluğu

Öyle sponsorluk bırakmayla olmuyor.

Ülker ile kazandıkları 4-5 şampiyonluğun da silinmesi ve Ülker'e geçilmesi gerekiyor.

Fenerbahçe erkek basketbol takımının 1 tane şampiyonluğu var, o da 20-30 sene önce.

Bunu yapacak yürek yok onlarda. böle bir şey olursa ligden çekiliriz zaten

o zaman Ülkerin de bırakması lazım sponsorluğu

Ülker zaten başlı başına bir takımdı ve Fenerbahçe'ye lağvetti tüm altyapısını,sponsordan öte bir durum onlarınki. Gelecekte de Fenerbahçe ismiyle mücadele edilecek. Yani birleşme Fenerbahçe lehine sonlandırılacak. Ülker'in şampiyonluklarını da Fenerbahçe'ye saydırtma gibi bir amaçları varmış...

İnanmayanlara sadece bir bölümden aldığım madde .

BriGbuBIAAANKpe.jpg

Bu kural Fenerbahçe'ye yaramayacak çünkü onlar daha önce adını değiştirmişlerdi . Bundan sonraki sponsorluklar geçersiz sayılacak .

Bunlar tamamen TBFnin bize olan kızgınlığının ürünüdü. Galatasarayı basketboldan tamamen silmek istiyorlar. bence bunlara fırsat vermeye hiç gerek yok çekilelim ligden ne halleri varsa görsünler.

özellikle türk telekom ile birleşmeyi engellemek için yazılmış bir maddeye benziyor :)

Artık kulüple birleşmemiz bir yana isim sponsoru bile alamayacağız bu fenerasyon yüzünden .

Bunlar bir de Avrupa basketbolunu yönetecekler.

Tamam simdi TBF sitesinde baktim ben de. Ama bu isim sponsoru ile ilgili olan kismi bulamadim. O hangi maddede?

tiksiniyorum bu ülkede yaşamaktan artık

Geri
Üst Alt