TBF'nin Yeni Başkanı Hidayet Türkoğlu!

Bilgi ayrı yönetmek veya eğitmek ayrı iştir.

Her iyi bilen iyi yönetici veya eğitmen olamaz. Hidayet kendi hür iradesi ile karar alabilecek çapta olsa varsa bir yeteneği ve adaleti gösterir derdim. Ama şu şartlarda gelen bir adam en fazla DEMİÖREN olur.

Daha iyi bir yönetici adayın varsa aday göster. Bana göre daha iyi bir aday yok, onlara göre de yokmuş. Çıksın daha iyi aday yarışsınlar.

Hayatını NBA'de geçirmiş adamı basketbolun başına geçiriyorlar beğenilmiyor. :(

Son düzenleme:
Alpay beni konusmayalim , vallahi baydim artik sinan mubabbetinden

Uyelik konusu bu klubun en cok tartisilan konusu ama inanin bana genel kurulda bu bir konu bile degil . Ben karnimdan konusmuyorum , size gercekleri iletiyorum ,bu yuzden bana kizmaniz asiri yersiz , zaten umrumda da degil

Burasi bir genel kurul , buradaki insanlar pek tabi ki kimleri bunyelerine dahil edip etmeme kurallarini duzenlemekte hak sahibiler. Adam varlikli, guclu veya iste bilinen kisileri almak istiyorum diyor , bir sey diyemezsin ki buna . yani dersin ,elestirirsin ama bir sey degismez

Bunu cok kereler soyledim , Polat zamaninda tuzukte bazi degisiklikler yapilmak istendi , ben de o gruptaydim ,biraz calismalar yapildi ,mesela uyeligin tum kisilere ayni ucretle olmasi yonunde bir caba vardi . Liseliye 600 lira , disaridan gelene 10 bin . Boyle sey mi olur dedik . Dedik de dedigimizle kaldik.

bugun benim kendi arkadaslarimdan ,senelerdir gorustugum insanlardan soran oluyor , imzalar misin formu diye , imzalarim elbette ama almiyorlar. Adamlar secme kriterini belirlemisler , istemiyor adam ozelliksiz adam almayi

Üyelik ile ilgili prosedürler umrumda değil açıkçası. Ben sana ve üye olmana değil Hidayet konusunda ki fikrine karşıt geliyorum.

Üyelik ile ilgili umrumda olan kısım daha elit bir kitlenin yönettiği bir yapı isteyip Dursun gibi cahil, hitabeti düşük, kulüp haklarını savunmaktan aciz,herhangi bir ağırlığı olmayan birini seçmek, ona bu yetkiyi vermek de sıkıntı var.

O kadar elit zümreden gelen insanlar hala vicdanı ile değil korkusu ile aman ilişkilerim biryerler ile bozulmasın diye hareket ederek karar veriyorsa sıkıntı orada var. Yoksa Sinan, Ünal, Hayri vs... bana ne. İstediğini düşünsün.

Ama bir araya gelip konan kollektif akıl makarna için değil belki ama bir fazladan ihale için yaptıma geliyorsa onu eleştiriyorum. 46 tane üye karşı çıktı sadece bu durumda.

Daha iyi bir yönetici adayın varsa aday göster. Bana göre daha iyi bir aday yok, onlara göre de yokmuş. Çıksın daha iyi aday yarışsınlar.

İlla basketboldan gelmek zorunda değil. Çok üst düzey bir şirketin yöneticisi de olabilir bu isim.

Ama illa basketboldan gelecekse All Star dahi olma başarısı gösteren Mehmet Okur'da pek ala Hhidayet kadar yapardı bu işi.

Hidayet ile aralarında ki tek farkı muhalif olması olan biri. Eşit statü de isimlerden biri sırf muhalif olduğu için gündeme dahi gelmiyorsa bu seçim değil atamadır. Atanan biri de halkı değil atandığı kurumu temsil eder.

Siyaset'in sporda ki tek yeri tesisleşme için ön ayak gelmek olmalı.

İlla basketboldan gelmek zorunda değil. Çok üst düzey bir şirketin yöneticisi de olabilir bu isim.

Ama illa basketboldan gelecekse All Star dahi olma başarısı gösteren Mehmet Okur'da pek ala Hhidayet kadar yapardı bu işi.

Hidayet ile aralarında ki tek farkı muhalif olması olan biri. Eşit statü de isimlerden biri sırf muhalif olduğu için gündeme dahi gelmiyorsa bu seçim değil atamadır. Atanan biri de halkı değil atandığı kurumu temsil eder.

Siyaset'in sporda ki tek yeri tesisleşme için ön ayak gelmek olmalı.

Dünyada halkı temsil eden bir federasyon başkanı var mı? Gıcıklık diil bilmediğimden soruyorum. Veya orda bir işadamı olsa halkı mı temsil edicek?

Spesifik bir spor branşı bu ayrıca halkı niye temsil ediyor, onu da sorayım. Ben Avrupa basketbolu izlemediğim için bilmem, Amerika'daki federasyon başkanı kim onu da bilmem, çok meraklısı dışında Amerikan halkının bildiğinden de emin diilim, belki biliyorlardır bilmiyorum.

Ayrıca not ekliyim, Mehmet Okur'un durumunu da bilmiyorum (muhalif iddiası hakkında).

Son düzenleme:
Artik doping serbest herhalde.

Dünyada halkı temsil eden bir federasyon başkanı var mı? Gıcıklık diil soruyorum.

Sporun içine bu kadar giren bir siyaset var mı?

Spor zaten halk için yapılıyor. Taraftar niye var her sporda. Bir eğlencenin payedaşı olmak için. Devletin görevi bir şeyin her kademesinde olmak değil sadece aracı olmak.

Federasyonları belirleyen değil seçilmiş federasyonlar ile hangi görüşten olursa olsun o sporun gelişmesi için neler yapılabileceğini istişare edip tesis, maddi kaynak getirebilecek projelere maddi destek vs gibi projeler geliştirmek.

Bunun ötesi varsa bir yerde TEK-EL var demektir.

SON SÖZ:

BEN SEÇİLEN BİR TFF BAŞKANININ SİYASİ GÖRÜŞÜNÜ BİLMEK İSTEMİYORUM, ZORUNDA DEĞİLİM. BUNU YANSITAN DEĞİL OBJEKTİF OLACAĞINDAN EMİN OLACAĞIM BİRİNİ İSTİYORUM. GİTSİN SANDIKTA OYUNU VERSİN AMA BİLMEYEYİM KARDEŞİM TUTTUĞU TAKIMI, TUTTUĞU PARTİYİ, DESTEKLEDİĞİ KİTLEYİ...

Sporun içine bu kadar giren bir siyaset var mı?

Var, Çin, Kuzey Kore, Rusya, demirperde ülkeleri, Türkiye, Iran, vs.. Türkiye de bu ülkeler sınıfına dahil, hiç ayrı olmadı. Eskiden de diildi.

Spor zaten halk için yapılıyor. Taraftar niye var her sporda. Bir eğlencenin payedaşı olmak için. Devletin görevi bir şeyin her kademesinde olmak değil sadece aracı olmak.

Tamam eğlencesine payedaş olsun o zaman, yönetimine değil. Halk sinemada da eğlencenin payedaşı oluyor, yönetmen ve yapımcının da işine karışmalı mı? Herkeş herşeye karışmalı mı?

Halk herşeye karışmaz, dünyanın hiçbir yerinde federasyonları kulüp başkanlarını halk seçmez, teknik adamın takıma kimi alacağını ve ne taktikle oynayacağını halk belirlemez. Dünyanın hiçbir ülkesinde bir gazeteci televizyona çıkıp "sen takımı istediğin gibi kuramazsın, bu takım halkın takımı, biz de karışırız" gibi laflar etmeye cüret etmez. Türkiye'de biraz karmaşa var bu konuda. Halk herşeye karışmayı hak görüyor kendini. Meslek dalları var, federasyonlar kurum içi dinamikleri vs var.

Ayrıca hayatı NBA'de geçmiş adam yerine işadamı olsa daha iyi olurdu diye bakıyorsan o zaman çok farklı bakıyoruz, tartışarak uzlaşamayız ama farklı düşündüğümüz konusunda anlaşabiliriz :). İşadamı ürünün pazarlanmasını güzel yapar, hayatı NBA'de geçmiş adam oyunun teknik ve yapısal gelişimine katkıda bulunabilir bence. Farklı düşünüyor olabiliriz. Yanılıyor da olabilirim tabi.

Ayrıca siyasi görüşünü bilmek veya katılmak zorunda da diiliz, dünyada herkesin siyasi görüşü var, bak Amerika'da sporcusundan şarkıcısına herkes çıkıyor siyasi görüşünü açıklıyor.

Rusya'da Çin'de yapamıyor mesela. Orda da atama var, devlet başkanı ne isterse o şekilde atanıyor ve yapılıyor.

Son düzenleme:
Var, Çin, Kuzey Kore, Rusya, demirperde ülkeleri, Türkiye, Iran, vs.. Türkiye de bu ülkeler sınıfına dahil, hiç ayrı olmadı. Eskiden de diildi.

Tamam eğlencesine payedaş olsun o zaman, yönetimine değil. Halk sinemada da eğlencenin payedaşı oluyor, yönetmen ve yapımcının da işine karışmalı mı? Herkeş herşeye karışmalı mı?

Halk herşeye karışmaz, dünyanın hiçbir yerinde federasyonları kulüp başkanlarını halk seçmez, teknik adamın takıma kimi alacağını ve ne taktikle oynayacağını halk belirlemez. Dünyanın hiçbir ülkesinde bir gazeteci televizyona çıkıp "sen takımı istediğin gibi kuramazsın, bu takım halkın takımı, biz de karışırız" gibi laflar etmeye cüret etmez. Türkiye'de biraz karmaşa var bu konuda. Halk herşeye karışmayı hak görüyor kendini. Meslek dalları var, federasyonlar kurum içi dinamikleri vs var.

Ayrıca hayatı NBA'de geçmiş adam yerine işadamı olsa daha iyi olurdu diye bakıyorsan o zaman çok farklı bakıyoruz, tartışarak uzlaşamayız ama farklı düşündüğümüz konusunda anlaşabiliriz :). İşadamı ürünün pazarlanmasını güzel yapar, hayatı NBA'de geçmiş adam oyunun teknik ve yapısal gelişimine katkıda bulunabilir bence. Farklı düşünüyor olabiliriz. Yanılıyor da olabilirim tabi.

Ayrıca siyasi görüşünü bilmek veya katılmak zorunda da diiliz, dünyada herkesin siyasi görüşü var, bak Amerika'da sporcusundan şarkıcısına herkes çıkıyor siyasi görüşünü açıklıyor.

Rusya'da Çin'de yapamıyor mesela. Orda da atama var, devlet başkanı ne isterse o şekilde atanıyor ve yapılıyor.

Amerika'da burada ki gibi siyasi çekişme yok çünkü orada sistem var. Sistem olmayan ülkelerde lider ararlar.

Ben lider değil sistem arayan biriyim. O sistemi de lider mekanizmasının otoriter yapısı demirperde yönetimi ile asla kuramayacağımızı düşünüyorum.

Rusya, Çin, Kore vs... iyi örnekler değil nazarımda. Siyasi denen insanın halktan tek farkı nasıl en adil şekilde yönetirim sorusunu kendine sorduğunda bir methodu olması gerekir.

İktisadi yönetime, spora, halkın tercihlerine karışan olduğun zaman özgürlük alanına giriyorsun.

Sizin içinizde bulunduğunuz grup devlet otoritesi ve devlet için devlet tarafı. Ben devletlerin halkı için olması gerektiğini savunan taraftayım.

O yüzden bu konuda anlaşmamız mümkün değil.

Benim fikrim sabit bu hususta: SPOR'DAN KEYİF ALIYORSAM SPOR OLDUĞU İÇİNDİR SİYASİLERİN CİRİT ATTIĞI VEYA ŞEKİLLENDİRDİĞİ BİR SPORU SEVMEDİM BEN. Bunu her konuya genelleyebiliriz.

Daha yeni başkan seçildi bekleyip görelim diyenlere şaşırıyorum.

Atanmış adamdan hayır gelmez, kim ne derse desin.

Gesendet von meinem GT-I9195 mit Tapatalk

Fenerbahçe erkek basketbol genel menajer yardımcısı Ömer Onan, görevinden ayrılarak Türkiye Basketbol Federasyonu genel koordinatörü oldu.

Her şey kontrol altına alınıyor. Merak ediyorum tbfde Galatasaraylı var mı olacak mı.

İçerde misin Ömer?

Mensubu olmaktan her zaman gurur duyduğum kulübümüzden; Türkiye Basketbol Federasyonu’nda alacağım yeni görevim nedeniyle ayrılıyorum. Sizlerle istişare ederek verdiğim bu karar sayesinde artık; Kulübümüzde hep var olan disiplin, dürüstlük ve samimiyetin, Türk basketboluna yerleşmesi uğruna Türkiye Basketbol Federasyonu’nda çalışacağım.

Öncelikle bu zamana kadar yaşatılan gerçek dostluk ve aile duygusu için sonsuz teşekkür ederim. Yeni görevi kabul sürecindeki anlayış ve desteğiniz için başta Değerli Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım olmak üzere, tüm Yönetim Kurulu üyelerine, tüm idareci ve çalışanlar ile Basketbol Şubesi’nin güzel insanlarına, oyuncularımıza, hocalarımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Omer kulubunde olmayan 3 ozelligi de yazmis :D

Son düzenleme:
hayir , kabul etmiyorum bunu , daha once bir baska baslikta da yazmistim , tek gerekli olan sey "seni neden alalim" sorusuna verilecek doygun bir cevaptir.

bu da "ben Galatasarayliyim !" demekten otesi olmasi lazim , cunku soyleyen bir uzay kadar adam var ... bahsettigin gibi bir okuldan mezun olduysan elbette liselilerden de once buyur ederler

zengin bir soyadin varsa , medyatiksen , dedigin gibi adamin varsa girersin zaten sorun cikmaz ki ..... buradaki kistas halktan herhangi alelade bir adamin alinmamasi .. yoksa belirli bir yonuyle farkli , ozel kisiler zaten giriyor , rakamlar 17 binlere geldi gecen kongrede gordum

giren giriyor yani

Sinan Bey size sormak istediğim bir şey var. "Halktan alelade bir adamın alınmaması, zengin bir soyadı, medyatiklik" kıstası neyin nesidir. Afedersiniz ama Galatasaray kongre üyeleri içinde iki lafı bir araya getiremeyen birçok insan varken, sizin söyleminizden çıkardığım bu üstün insanların ülkede ki bizim gibi alelade insanlardan ne üstünlükleri var açıkçası merak etmekteyim. Hangi zamanda, hangi ülkede yaşıyoruz. Artık insanları sınıflandırmaya da mı başladık. On yedi bin kişi birikmiş diyorsunuz. Bu on yedi bin kişi bazı büyük dünya kulüpleri göz önüne alındığında pek de büyük bir rakam değil. Bunların birçoğunun belirli bir eğitim aldığını ve sizin belirttiğiniz o üstün insanların bazılarının ödeyemediği aidatları ödeyebileceklerini düşünüyorum açıkçası.

Can Yücel'in de dediği gibi "Anlarsın ki; aslında kimsenin farkı yok kimseden. Sadece biri daha iyi yalan söyler, biri daha iyi oynar oyununu. Hepsi bu...

Geri
Üst Alt