Tebrikler, Şikayetler, Öneriler | ARŞİV

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: Tebrikler, Şikayetler, Öneriler

Biz de böyle bir şey olmamasına elimizden geldiğince dikkat etmeye çalışıyoruz. O mesajları raporlarsanız yaptırıma da gidebiliriz.

"Lan" kelimesi konusunda yaptırıma gidebilecek olmasını açıklamanız çok güzel bir olay. Türkçemizin esnekliğinden faydalanarak diğer üyelerle polemik doğurmak isteyen üyeler her zaman olacaktır. Sizin de bu konuda hassas olacak olmanız da çok hoş.

Ancak bu hassaslığınızı ceza uygulamalarınızda bir standardı yakalayarak daha da öteye götürmenizi istemek yanlış olmaz sanırım. Bu konuda değişik örneklerle karşılaşıyorum. En son örnek benim başıma geldi ve standartlarınız konusunda kafamda ki soru işaretlerini arttırdı. Tanımadığım bir üyenin mali kurul görüntüleri konusunda getirdiğim genel bir yazıya "senden tiksiniyorum" & "bira içmenden senin ne mal olduğun belli" kelimeleriyle karşılaştım. 2 defa 24 saat arayla raporladığım mesaja ne ceza verdiğinizi bile anlamak zamanımı aldı, ki sonunda "konudan uzaklaştırma" cezası aldığını öğrendim. Yasal olarak mahkemeye bile taşınabilecek bu ağır ithamlara uygun görülen ceza ile "Lan" kelimesine göstermiş olduğunuz hassasiyet bir tezat oluşturuyor. Ertuğrul "senden tiksiniyorum, bu yapmacık adalet anlayışından senin ne mal olduğun anlaşılıyor" demem durumunda soğuk kanlılığınızı koruyup bana sadece bu başlıktan uzaklaştırmayla cezası verecek olmanız çok yanlış olurdu diye düşünüyorum.

Saygılarımla.

Şu soldaki "son 10 mesaj" kısmında transfer nöbeti konusunun görünmemesi gibi bir ihtimal olabilir mi?

Ordan yeni mesajların takibi çok rahattı nöbet açılana kadar.Şimdi dakika da 70 mesaj yazılan bir nöbet var.

"Lan" kelimesi konusunda yaptırıma gidebilecek olmasını açıklamanız çok güzel bir olay. Türkçemizin esnekliğinden faydalanarak diğer üyelerle polemik doğurmak isteyen üyeler her zaman olacaktır. Sizin de bu konuda hassas olacak olmanız da çok hoş.

Ancak bu hassaslığınızı ceza uygulamalarınızda bir standardı yakalayarak daha da öteye götürmenizi istemek yanlış olmaz sanırım. Bu konuda değişik örneklerle karşılaşıyorum. En son örnek benim başıma geldi ve standartlarınız konusunda kafamda ki soru işaretlerini arttırdı. Tanımadığım bir üyenin mali kurul görüntüleri konusunda getirdiğim genel bir yazıya "senden tiksiniyorum" & "bira içmenden senin ne mal olduğun belli" kelimeleriyle karşılaştım. 2 defa 24 saat arayla raporladığım mesaja ne ceza verdiğinizi bile anlamak zamanımı aldı, ki sonunda "konudan uzaklaştırma" cezası aldığını öğrendim. Yasal olarak mahkemeye bile taşınabilecek bu ağır ithamlara uygun görülen ceza ile "Lan" kelimesine göstermiş olduğunuz hassasiyet bir tezat oluşturuyor. Ertuğrul "senden tiksiniyorum, bu yapmacık adalet anlayışından senin ne mal olduğun anlaşılıyor" demem durumunda soğuk kanlılığınızı koruyup bana sadece bu başlıktan uzaklaştırmayla cezası verecek olmanız çok yanlış olurdu diye düşünüyorum.

Saygılarımla.

Güzel bir empati örneği vermişsiniz. Herhalde tepki aynı olmazdı diyor, şapkamı önüme koyuyorum. Lakin geçmişe dönmem, geleceğe bakarım, bu uyarınızdan sonra daha da dikkatli bakarım. ;)

Ceza düşündüğünüzden daha hafifse, (konuyu bilmiyorum) bunda sizin yaptıklarınızın da etkisi olabilir. Sadece siz de bunu göz ardı etmeyin.

Şu soldaki "son 10 mesaj" kısmında transfer nöbeti konusunun görünmemesi gibi bir ihtimal olabilir mi?

Ordan yeni mesajların takibi çok rahattı nöbet açılana kadar.Şimdi dakika da 70 mesaj yazılan bir nöbet var.

Evet bu dönemde böyle sorunlar oluyor. Size sadece "Yeni Mesajlar" butonumuzu tavsiye edebiliyorum.

Evet bu da bir seçenek ama diğeri çok daha pratik geliyor bana.Şuan zaten böyle kullanıyorum...

Güzel bir empati örneği vermişsiniz. Herhalde tepki aynı olmazdı diyor, şapkamı önüme koyuyorum. Lakin geçmişe dönmem, geleceğe bakarım, bu uyarınızdan sonra daha da dikkatli bakarım. ;)

Ceza düşündüğünüzden daha hafifse, (konuyu bilmiyorum) bunda sizin yaptıklarınızın da etkisi olabilir. Sadece siz de bunu göz ardı etmeyin.

İlk paragraf için tebrik ve teşekkür ediyorum.

İkinci paragraf için ise çok üzüldüm. Çok tezat bir paragraf olmuş ilkiyle. Güzel bulduğunuz empati örneklerimden birini daha sunayım o zaman:

- Eğer geçmişte bir üye her hangi bir konuda her hangi bir üyeye yada forumun genel kurallarına aykırı, ceza gerektirecek bir icraatı olmuş ise o üye kesinlikle bir ceza almalıydı. Hatta daha da ileri gidip ceza yönetmeliğinizde bulunmayan ama yine de görmek istemediğiniz bir davranış ve tarzı var ise yine o üye mutlaka uyarılmalıdır ki durumda bir iyileşme söz konusu olsun. İma etmeye çalıştığınız şeyi bu üyenin bu şekilde öğrenmesi yine çok mantıklı gelmiyor.

- Sizin bu mantığınıza göre geçmişte "hırsızlık" suçuyla içeride yatmış bir vatandaşın evi soyulduğunda soyguncu cezasında indirim almalı oluyor.

Not: Hiç hırsızlık yapmadım. Şu ana kadar ben hiç bir hırsızlık suçuyla suçlanmadım. Hiç bir ceza da almadım. Hırsızlık yapmışsam ve siz göz yummuşsanız sizde bu suça iştirak etmişsinizdir.

Umarım anlaşılmıştır.

Not2: "Geçmişe bakmam, önüme bakarım" demişsiniz ama olur da bakmak isterseniz buyrun söz konusu olay: Link

Üyenin mesajı sonradan editlendiği için orjinali konusunda bana güvenmenizi rica edicem. Benim editlenmiş gözüken mesajlarım o üyenin editlenmiş mesajını alıntıladığım içindir. 8. sayfada olaya bakış açımı da okumanız dileğiyle. Eğer söz konusu olayda bana verilmemiş, es geçilmiş bir cezam var ise gereğinin şimdi yerine getirilmesini de talep ediyorum. Örnk: Hasasslık yaratan "Ulan" kelimesini kullanmam.

Transfer Nöbeti başlığında transfer haberlerinden çok söz konusu futbolcular konuşuluyor onun yerine transferlerle ilgili sohbet alanı gibi birşey yapılsa ve şuan ki başlıkta sadece doğru bilgiler yer alsa çok daha güzel olur diye düşünüyorum. Saygılar :)

Transfer Nöbeti başlığında transfer haberlerinden çok söz konusu futbolcular konuşuluyor onun yerine transferlerle ilgili sohbet alanı gibi birşey yapılsa ve şuan ki başlıkta sadece doğru bilgiler yer alsa çok daha güzel olur diye düşünüyorum. Saygılar :)

Onun önüne hiç bir transfer döneminde geçilemedi.

Saygılarımla.

Uygun olmayan ifadeler kullanılmış ve mesaj düzenlenmiş. Ki yukarıda kalınlaştırdığınız kelimenin kullanımı olmamış da. Daha başka bir yaptırıma gerek olmadığı düşünülmüş. Olay bundan ibaret.

Uygun olmayan ifadeler kullanılmış ve mesaj düzenlenmiş. Ki yukarıda kalınlaştırdığınız kelimenin kullanımı olmamış da. Daha başka bir yaptırıma gerek olmadığı düşünülmüş. Olay bundan ibaret.

Hay allah bende ne safmışım. Bak şimdi aydınlanmış oldum. Sağolun Ertuğrul bey. Çok aydınlatıcı ve doyurucu bir mesaj olmuş. Hayran olmamak elde değil.

Geçmişle uğraşmam demiştim Uğur bey, önümüze bakalım. Farklı bir isteğiniz varsa pm gönderin, görüşelim.

Burasını herkes okuyor, üyelerimizi bunlarla sıkmayalım.

https://www.gscimbom.com/forum/member.php?u=8746

2 hafta önce şu arkadaşa hakaret ettiğim için ceza aldım.Arkadaşın mesajlarını okuyan biri çok raha t olarak Fenerli olduğunu anlayacaktır.Galatasaray forumunda galatasaraylı kılığına girmiş fenerliye hakaret ettiğim için ceza almak sinirimi bozdu açıkçası.O arkadaş için geçte olsa gereken yapılırsa sevinirim

Geçmişle uğraşmam demiştim Uğur bey, önümüze bakalım. Farklı bir isteğiniz varsa pm gönderin, görüşelim.

Burasını herkes okuyor, üyelerimizi bunlarla sıkmayalım.

Sizi anlıyorum Abdullah bey. Bu konuda ki son mesajım olacak eğer müsade ederseniz.

Başlık Tebrikler, Şikayetler, Öneriler.

Yazdığım üç mesajda da bu üç konu başlığıyla örtüşen örnekler mevcut.

1- Adalet terazisinde standardın yakalanmasını ÖNERDİM

2- Özne ceza alması gerektiğini düşündüğüm üye değil, bu cezayı edit ve konudan uzaklaştırmayla geçiştiren karar vericilerdi. Bunu ŞİKAYET ettim.

3- Konuya öz eleştiri getiren yaklaşımınızı TEBRİK ettim.

Konu benim için artık kapanmıştır. Yara açık kalacaktır.

Not: Son sözümde üstteki mesajı yazan Onur arkadaşıma. Hakaret hakarettir. Fener'lisine izin Galatasaray'lısına izin yok olmaz. İnsanı insan yapan sosyal temeller ve anenelerimizdir. Saygı karşındaki ni değil, kendimizi yücelten bir değerdir..

https://www.gscimbom.com/forum/member.php?u=8746

2 hafta önce şu arkadaşa hakaret ettiğim için ceza aldım.Arkadaşın mesajlarını okuyan biri çok raha t olarak Fenerli olduğunu anlayacaktır.Galatasaray forumunda galatasaraylı kılığına girmiş fenerliye hakaret ettiğim için ceza almak sinirimi bozdu açıkçası.O arkadaş için geçte olsa gereken yapılırsa sevinirim

O arkadaş kendini GS 'lı olarak yedirdiğini düşünsün. Bu sizin ona kızıp laf dalaşına girmenizi gerektirmez. Cezayı alan sizsiniz, onun varlığı değil. Sakıncalı mesajını gördüğünüzde raporlayacaktınız, biz gerisini halledecektik. Siz kendi hesabınızı kendiniz görmüş, belki de haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz.

Gereken yapılacak mı? Hayır. Tekrar eden bir uygunsuzluğa dek kimseye ceza verilmeyecek.

Eski Postbit temadan yeni postbit'e gecis yapmayi dusunuyor musunuz?

Belki uyelere acik bir anketle cogunlugun hangisini begendigini ogrenebiliriz.

Ben sahsen yeniyi tercih ediyorum..

Eski

postbit_legacy.png

Yeni

postbit_new.png

Değerlendiririz.

Şahsi fikrim ; avatarı da var sayarsak iki mesaj arası mesafe uzar ve okunabilirliği etkiler

Dün transfer nöbetinde ''Duyum'' ve ''Refik'' kelimelerini barından bir cümleyle birlikte posta kutumuzda PM patlaması yaşadık. Daha sonra kimse PM atmasın cevap vermeyeceğim diye frenlemeye çalışsam da sadece transfer sezonlarında siteye uğrama zahmeti gösteren insanlar PM atmaya ve o zaman ceza al demeye başladı. Nitekim ceza aldık. Bu aldığımız cezaya itirazımız olamaz. Şahsen 2006 'dan beri üyesi olduğum forumda ilk defa ceza aldım.

Yalnız birkaç tecrübeli üye ile sık sık uğraşan ve onların aleyhine bir şeyler yapmak için fırsat kollayan Caner Akdemirci arkamızdan zafer kazanmış gibi kendi zekasına bakmadan bize yönelik ''Kendini akıllı sanan başka kim vardı?'', kendi yaşına ve davranışlarına bakmadan ''Çocukları dışarı attık'' gibi laflarda bulundu. Daha önce birkaç konuda da zıt düştüğümüzde doğrudan hakaret ederek konuya bodoslama girmiş ve birkaç kişiye kin beslediğini göstermişti. Bu tutumu nedeniyle Caner Akdemirci 'yi şikayet ediyoruz. Cezanı verebilirsin ama arkamızdan hakaret etmek de ne demek? Nerden geldiğini anlamadığımız bu kinini beslemeyi bırakmalısın. Normal üyelerden de senin gibi vardır ama onlar normal üye olduğundan umrumuzda değil. Sen yönetici olarak umrumuzdasın. Sadece ceza verdiğin bu 3 kişi değil 10 'a yakın belki de daha fazla kişiye böyle bir muamelen var.

Bir sitem de saygıda kusur etmemeye ''ekstradan'' çalıştığımız, forumu bizim için aktif halde tutmaya çalışan Abdullah Abi 'ye. Kendisi ceza aldığımız konuya girerek yapmış olduğu yorumla bizleri üzdü. Cezayı veren Caner Akdemirci 'nin mesajını tepki olsun diye ''like'' yaptığımızı 7 'den 70 'e herkes anlamışken bizim cezayı beğendiğimizi düşünerek samimi olmayan bir mesajla laf sokmuş. Cezayı o bize yakıştıramamış -şahsım adına bu cümlesini de samimi bulmadım- biz de bu mesajı ona yakıştıramadık.

Saygılar.

Refik Akkülah & Çağlar İpekli & Okan Çelik

edit: Bir de biz ceza aldıktan sonra Gıgır başlığına aynen şunu yazmış Caner Akdemirci:

1 Gün MYC ve 1 hafta transfer nöbetine girmeme cezası aldılar.

Ve bu çok akıllılar !!!

- https://www.gscimbom.com/forum/t_u-forumu/68853-girgir-muhabbet-alani-132.html#post2531362

- Yakışır sana.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt