Tek Sorun Fatih Terim mi?

Umut Işık

Hocaların Hocası
Geçen sene gelmese ligi 4'ncü bitirmenin ötesine geçemezdik geldiğinde Fernando sakatlandı 3 ay oynamadı, Ndiaye satılmasın dedi Ndiaye çekip gitti durum böyle olunca Donk'u çıkardı yıldız yaptı ve şampiyon olduk... Bu takım son 3 yıldır büyük maç kazanamıyordu geldikten sonra Fenerbahçe dep, Trabzon iç, Başakşehir iç ve Beşiktaş iç sahasından neredeyse gol yemeden(Trabzon son dk saçma sapan golü saymazsak) 10 puan topladı.

Hoca sezon içinde şampiyon olduğumuz da bile Gomis yetersiz derken yaz döneminde 3 ay boyunca yönetim yanına forvet alamadı üstüne eldeki forveti satıp hocam biz sana istediğin 2 forveti de alıyoruz dedi hatta Maicon'u gönderip bir de stoper alacaz diye söz verdiler. Eldeki forveti sattılar yerine adam dahi alamadılar sakat Eren Derdiyok ve kanat oyuncusu olan Sinan Gümüş'le 3 kulvarda birden tüm yükü hocanın üstüne attılar.

Bunlar yetmedi şanssız sakatlıklar başladı; Emre Akbaba ayak parmağını kırdı, Nagatomo'ya yandan top geldi 1 ay forma giyemedi, milli takımda oluşan adale sakatlıkları, takım da olan adale sakatlıkları derken zaten 3 kulvarda oynuyoruz rotasyon diye bir şey kalmadı.(Burada eleştirebileceğimiz nokta kondisyoner'in ciddi anlamda sezon başı hazırlık kampında kötü olmasıdır başka da eleştirilecek tarafı yok)

Bir de öyle bir Fenerbahçe maçı var ki maç sonunda 2 puandan daha fazlasını kaybettik Garry, Ndiaye, Donk kırmızı kart cezalısı oldu, teknik ekipten bir çok kişi ciddi cezalar aldı. Kısacası bunca olumsuzluğa rağmen bir de federasyon ve hakemlerde üstümüze oynamaya başladılar her hafta kışkırtıcı kararlara devam ettiler.(Rize maçında hakem bahanesi üretmeye gerek yok 2-0'dan maçı veriyoruz oyuncu değişiklikleri yanlıştı)

Hatalılar listesi bana göre Yönetim > Futbolcular > Teknik Ekiptir.

Hala yok taktik yok takım top oynamıyor gibi bahaneleri geçelim atanın da tutanın da iyi olacak atan yoksa tutan da işe yaramaz geçen sene Gomis atıp Muslera tutuyordu bu sene Muslera tutsa da atacak adam yok...

Cahil, Modeste, Cornelius gibi isimler gelmiş olsa şu an belki de lider gidiyor olacaktık ama iş dönüp dolaşıp eli kolu bağlı olan Fatih Terim'e geliyor. Yönetim hakemlere konuşamıyor hoca çıkıp konuşuyor, yönetim transfer yapmıyor hoca çıkıp Ozan Kabak'ı monte ediyor...

Bunca olaya rağmen sırf tek ve büyük suçlu Fatih Terim deniyorsa diyecek bir şey yok, bundan sonra umarım genç futbolcu arkadaşlarımıza daha çok şans gelir ve bir dönüm noktamız olur...

Değil ama oynanan veya daha doğrusu oynanmayan futbolun baş sorumlusu.

1. Sorun sadece Terim değil.
2. Sorun sürekli haklı veya haksız şekilde Terim'e dönmemize sebep olan ülkedeki atmosfer
3. Geçen sene gelmese şampiyon olamazdık tezinin altı bomboş

Evet tek sorun Fatih terim değil ama bizim tanıdığımız bildiğimiz Fatih terimde bu değil her hafta ayni yanlislarla doğru sonuçlar beklemek aptallarin işidir bunları yüzlerce kez yazdık buralarda kadro dar ceza sakat muhabbeti değil olay o yüzden bi zahmet sorumlular istifa etsin

Değil ama oynanan veya daha doğrusu oynanmayan futbolun baş sorumlusu.
O konuda eli kolu bağlı Modeste, Cornelius, Niasse gibi 2 forvet olsa oyun sistemi de değişecekti ama eldekilerle ne oynanabilir ki forvet yok ileride topu tutup saklayacak rakip yarı sahada kalmamızı sağlayan bir tane adam yok neredeyse Anadolu takımlarının forvetleri bu dediğimizi yapıp bize baskı oluşturuyor.

Hayir sadece Terim degil, yanindaki VAZO Hasan ve VAZO Davala'da sucludur, bide KONDISYONER diye getirdigi stayjer hatali.

Baska kim olacak.
-kondisyoneri getiren
-futboldan cakmayan yardimcilari yanina alan
-sezon basinda bile ekstra forvete ihtiyacimiz varken elindeki tek forveti varken gitmesine goz yuman.
-abdurrahim gibi yalanciya defalarca aldanan
-ciktigimiz 20 macta 10dan fazla selcugu oynatan.
-once gitmedi diye oyuncusuna mobing uygulayan
-son dakika as defansinin gonderilmesine izin veren(yeri domayacagini bile bile)
-forvetini mac sonu itin gotune sokup hala israrla oynatan
-genclere israrla sans veremeyen adam

Du yukaridakilere bakinca daha buyuk sorun goremiyorum

Sezon basladi baslayali maclari boyle izliyorum

igor_tudor_galatasaray_in_su_anki_tablosu_bu_h17657_2905a.jpg

Hala hocanın Gomis'i gönderdiğini düşünenler var hocaya verilen sözler tutuldu mu diye soruyu yenilemek lazım
Eğer 2 forvet ve 1 stoper transferi yapılsaydı CL grubundan çıkamayıp lig de bu durumda olsaydı sonuna kadar eleştirilirdi. Neden sonuç ilişkisi diyebiliriz forvet stoper gelmedi sonuç ortaya bu suç hocadan önce kime yazar siz söyleyin... Hoca olsanız verilen sözler tutulmayıp elindeki forveti satıp dalga geçer gibi yanlış hesap yaptık alamıyoruz deseler aynı şeyleri yaşasanız siz ne yapardınız şuna eminim ki bir çoğunuz istifa ederdi.

Oyuncu degisikliklerini ve oyuna baslayis dizilislerini Fatih Terim yaptigina gore. Evet tek suclu Fatih Terim.

2-0 ondesin ve halen Maicon'u iceri alip defansda hava toplarinda avantaji lehine cevirmiyorsun. Bunlari dusunmeyen bir teknik ekip benim gozumde 0 dir.

Tek sorun değil ama mevcut tablodan en büyük sorumlu. Ondan sonra teknik ekip, oyuncular, yönetim, TFF, MHK.....

En büyük sorun Fatih Terim şu an. Takım 90 dakika ayakta kalır, bir oyun oynamaya çalışır, laubali oynayan kenara alınır o zaman derim; sakatlar,hakemler ya da şansızlık

adı üstünde takım sporu bu tek başına kimse suçlu değildir.Ancak bütün sorumluluğu üstüne alan bunun için milyon dolarlar alan kişileride böylesine kelime oyunları ile aklayamazsınız.

Fatih terim tek sorumlusu değildir ancak sahada oynanan futbola baktığımızda en büyük sorumlusudur diyebiliriz.

Bu sene sorun yönetim, hoca, teknik heyet, futbolcu, taraftar, federasyon, hakemler, kulüpler birliği. Bu sezon maalesef bizim için her alanda büyük hayal kırıklıkları var.

Sezon başı bir forvet bile alamayıp, en iyi oyuncusunu satan, Galatasaray'ın haklarını bile savunmayı beceremeyen, taraftar korkusundan gündemin arkasına korkakça saklanan beceriksiz yönetim,

Takımı doğru düzgün hazırlayamayan, 90 dakikayı çıkaracak bir takım yaratamayan, organize bir hücum planı olmayan, topu ileri şişirmekten başka bir şey öğretemeyen, forma adaleti olmayan, gençlere şu şartlarda dahi güvenemeyen, oyunu okuyamayan, doğru değişiklikleri yapamayan, orta sahası çökmüş bir maçta oyuna Ömer Bayram'ı alma aptallığı gösteren hoca ve teknik heyet,

Yürüyecek hali olmayan, tüm haksızlıklara karşı çıkıp mücadele edecek onur ve gurura sahip olmayan, yüreksiz ve yeteneksiz futbolcu sürüsü,

Ve son olarak Fenerbahçe maçında 2-0 iken sonra 60. dk'da maçı bırakıp "Oley, oley" çeken, telefonların ışıklarını açıp şov yapmaya çalışan ve maçın 2-2'ye gelmesinde pay sahibi olan, ancak akıllanmadan bu maçta da "Fikret Orman paralar nerede?" "Para komidinin üstünde" gibi geri zekalıca tezahüratlara yine 60. dk'da başlamış ve maçı bırakmış aptal topluluğu taraftar.

Kısacası Galatasaray tepeden tırnağa kadar bu sezon rezil halde. Artık öyle bir noktaya geldim ki, gülüp geçiyorum, sinirlenemiyorum.

Merak ediyorum yabancı bir teknik direktör için bu kadar derinlemesine düşünür müydünüz? Üstelik Terim'e göre çok daha dezavantajlı bir ortamda çalışmalarına rağmen. Sadece örnek veriyorum Riekerink mi suçluydu o dönemin yönetimi mi? Bütün sorumluluğu Riekerink gibi birine yüklerken iyi güzel ama Terim'e gelince diğer faktörler devreye giriyor.

Fatih Terim normal bir konumda olsa katılabilirim. Ama yönetimde kankaları dahi olan bir teknik direktör başarısız transfer döneminden de sorumludur. Ayrıca bu ortamı bütün başarıları Terim'e yazarak başkalarını yok sayanlar hazırladı. Başarılar sadece onun eseriyse başarısızlıkta sorumluluğu başkalarına atmak olmaz, bu şartlarda hiç olmaz.

tek sorun değil ama en büyük sorun şuan hoca maalesef.

Sene başından beri sahada futbolun f'si bile yok

Geri
Üst Alt