Üye Görüşü Tek suçlu Prandelli'mi ?

Mehmet Han

Cezalı
Kaba taslak bir değerlendirmede bulunacağım.

Galatasaray'ı son 15 senedir takip eden bir taraftar olarak, her kötü sezonda taraftarın gözüne ilk çarpan Hocaların yetersizliği olsada ben olaya daha genis ölcüde bakmak istiyorum.

96-00 sonrası hemen her yıldızı bedavaya gönderdik, faruk süren baskanlıktan indirildi ve ligi uzun yıllar domine etmesi gereken tarihimizin en iyi jenarasyonu dağıtılıp, borcu olan ve vasat futbolculara sahip bir takım kuruldu.

01-02'de Lucescu'nun üstün hocalık becerileri sayesinde mütevazi bir kadro ile şampiyon oluyoruz ve sonrasında Lucescu kovuluyor, kadro büyük oranda dağıtılıp sürü ile transfer yapılıyor. Sonrasında oyuncular vasat cıkınca büyük bir enkaza dönüyoruz.

05-06'da 2002'den sonraki enkaz kadro 3 sezon üzerine temizleniyor ve lig standartlarında kalite bir kadro kurup sağlam bir futbol ile şampiyon oluyoruz. Sonrasında ise aynı kadroyla bir sonraki sezona demir atıyoruz ama kadro lige oranla sağlam oldugundan bu kötü gidisat sadece 1 sene sürüyor.

07-08'da kalite yerli jenerasyonu ve futbol ile gene şampiyonuz. Sonrasında ise takımda büyük bir revizyona gidiliyor. Bir sürü yabancı futbolcu alınıyor ve 3 sezon ligde sefilleri oynayan bir Gs yaratılıyor. 3 sezon boyunca bir tane sağlam santraforumuz olsa belki 1'inde rahat sampiyon olurduk diyebiliyorum ama nedense santrafor falan alınmıyor. Sakat Baros'a bel bağlanılıyor.

2011-2012; Köklü bir revizyon gidiliyor. Tam Terim'in istediği savascı bir kadro kuruluyor. 2 sene üst üste şampiyonluk ve akabinde klasik çomaklama işlemi yapılıyor. Terim ve Yöneticilerin büyük cogunlugu gönderiliyor. Candan Ercetin'in bile yönetime girdiği son derece komik bir yönetici grubu olusturuluyor. Hocalıga önce Mancini sonra Prandelli gibi futbolcuların takmayacagı iki isim getiriliyor. Bu arada gene bir sürü boş transfer ve akabinde yüklü bonservisler, sonrasında seviye olarak bizde oynamayı haketmeyen son derece vurdumduymaz bir oyuncu toplulugu...

Özetlemek gerekirse, Yükselise gectigimiz her dönemden sonra enkaza döndürülen bir takım var. Peki bunun Baş Mimarları kim ?

Yıllardan beri bizimle oynayan güçlerin artık taraftara hesap verme vakti gelmedi mi ?

Son düzenleme:
Prandelli ve Prandelli'yi alan yönetim ile (eski) baskan tabii.

Bu takimla pek sorun olmadan türkiye sampiyonu olabilirsin.

Inatçi, futboldan veya taktikten birsey anlamiyor, genç yeteneklerimizin özgüveni bitiriyor. vs. vs.

Başarı bize batıyor derin Galatasaray bunun adı

Büyük suç Prandelli'de gayet tabii.Geldiğinden beri iyi oynadığımız tek 1 maç dahi yok.Kadro istikrarı yok,oyun istikrarı yok.Her maç rezil oynuyoruz,rezil oluyoruz.İçeride dışarıda 4 yiyoruz.Arsenal,Dortmund,Başakşehir.4 yemeyi alışkanlık haline getirttiler sağolsunlar.Ayrıca Prandelli'den sonra 2 saboteci topçuda defolup gitmelidir.Onlar kendini iyi biliyor.Adlarını dahi anmak,duymak,zikretmek istemiyorum.Tiksiniyorum.

Aslinda cok guzel yazmis arkadasimiz eline saglik oncelikle.Galatasaray once bu liseli tayfadan kurtarilmali.Halka daha cok acilmali.Galatasaraya uyeligin bu kadar agir sartlari olmamali.

Averaj takımı olmamızın sorumlusu Prandelli. Ama genel manada elbette tek suçlu o değil. Çok kişinin kellesi gitmeli.

Galatasaray taraftarı hiçbir şeyin hesabını soramaz.Kusura bakmayın.Haa mail organizasyonunu iyi beceririz ama.

Ünal Aysalın ilk geldiğinde ettiği bi söz vardı ki çok hoşuma gitmişti. "Galatasarayın düşmanı yine Galatasaraylılardır" demişti.. Aynen öyle o yaşlılar heyetiymiş liseli davasıymış falan hep bunları açıklıyor. Daha 2 gün önce 2.başkan adayımızın ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Eski başkanımız Adnan Polat Galatasarayı mahkemeye veren bi adam ki şuan çıldırıyor.

Ama gelelim bugüne. Suçlu Prandelli evet. O oyuncu topluluğunu kadro dışı bırakıp mantıklı bi taktik sürmek onun işi. Haa desin ben normalde Burakla-Selçuğu kadro dışı bırakacam ama beni tehdit ediyorlar diye 1 saniye durdurmaz o 2 kan emiciyi taraftar..

Tek suclu Prandelli degil, en büyük suclu comagi sokan Aysal´dir bu durumda. Feldkamp zamaninda cok saglam bir kadro kurmustu.. O kadro tikir tikir top oynuyordu ve kalitesiz kalecilere ragmen Sampiyonluk yasadi. Sonra Skibbe ile Rijkaard dönemlerinde bu kadro mundar edilmistir, o sezon cogu basarili oyuncusu albenisini kaybetmistir. Terim döneminden sonra aynisi oldu, ve su an kadrodaki her oyuncu cöp konumuna girdi. Arda ile ilgili bile, standart bir Türk topcusu denilmeye baslanmisti.

Tek suclu Prandelli degil, Prandelli isini kötü yapiyor, ama bizi buraya getiren bir hatalari sinciridir.

En büyük hatayı Ünal Aysal geçen sene sezon başında Fatih Terim'i göndererek yaptı. Kişisel olarak Terim'i sevip sevmesek de ya da teknik direktör olarak kabiliyetlerini eleştirsek de o an için son iki yılın mimarı Fatih Terim'di. Sezon başında Real Madrid'ten fark yedik diye (aynı sezon yanlış değilsem Madrid Münih'e de fark attı) teknik direktör kim olursa olsun gönderilmezdi. Aysal arı kovanına ilk çomağı orada soktu. Ne yazık ki bundan akıllanmayan Aysal ikinci comağı da bu sene yine sezon başında istifa ederek yaptı.Açıkcası şu tabloda hangi futbolcu hangi teknik direktör olursa olsun bunlar da insan ve sonuçta bu süreçten olumsuz olarak etkileniyorlar. Bir sene önce teknik direktörün gereksiz yere değişiyor ardından sezon başında bir daha değişiyor ve üstüne bir kaç ay geçiyor ve bu sefer yönetim kurulu da değişiyor. Kimse o saaten sonra kolay kolay asıl işi olan futbola odaklanamaz. Profesyonellik de bir yere kadar. Teknik direktör ve futbolculara karşı bu kadar acımasız olmamızın sebebi; günlük hayattaki stresten sonra tek eğlenecemizin futbol olması ve orada başarı mutluluk beklememiz, bir diğeri de oyuncuların aldığı astronomik maaşlar. O kadar maaş alıyorsalar onlardan herşeyi makine düzeninde yapmalarını bekliyoruz. Bana göre ise onlar o maaşları almıyor sektör o paraları onlara veriyor ama şimdi konudan sapıp futbolcu - taraftar gerilimine ve futbol endüstrisine girmek istemiyorum.

Gelelim Prandelli özeline. Önce kavramlar üzerine konuşalım. Bir kere suçlu demek suç işlemiş, yasayı ya da ahlak kurallarını bozmuş kişilere denir. Prandelli böyle birşey yapmadı bildiğim kadarıyla. Doğru terim suçlu değil bana kalırsa "hatalı" olması gerekirdi. Hata da bilerek ya da bilmeyerek yanlış yapmak demektir. Prandelli şu an bulunduğu pozisyon gereği bilerek ya da bilmeyerek bazı hatalar yapabilir. Burada taraftar olarak bizim ayırt edemediğimiz birkaç nokta var. Aslında genellemeleri çok sevmesem de birazdan bahsedeceklerim aslında bu çoğrafyanın insanına has bazı şeyler oluyor. Aceleci olmak, sistemsizlik, düşünce hayatında yeni fikirler üretememek ve yeni fikirlere kapalı olmak vs.

Prandelli'nin pozisyonundaki bir kimse önce takımı tanımaya sonra da oraya bir sistem oturtmaya çalışır. Bunu yaparken de çoğu zaman bilinçli bir şekilde hata yapar. Daha doğrusu sonucunun hata olma olasılığı yüksek olan şeyleri bilinçli bir şekilde dener. Yani dener, sonucu görür, elde ettiği sonuçlardan geribildirim toplar ve yavaş yavaş oluşturmak istediği sistemi günceller. Böylece kademe kademe varmak istediği sonuca varır. Dortmund'da Klopp'un da yaptığı buydu. Bir zamanlarda Dortmund efsanesi vardı ŞL şampiyonu oldular ama sonra krizie girdiler. Küçüldüler ve adım adım kendilerini güncelleyerek bugüne geldiler.

Prandelli'nin bugüne kadar yaptığı hatalar bahsettiğim bu anlamda değerlendirilmeli. Lakin dünya üzerindeki ortalama taraftar beklentisi artı Türk mantalitesi ile birleşince kaba tabirle bir takımdaki 2 aylık teknik direktörün hatası ile 10 yıllık teknik direktörün hatası bir kefeye konuluyor. Yeni bir teknik direktör için sezon başında verilen avans limitlerimiz bile çok düşük. Hepimiz lafa gelince tabi sabır gerekiyor, sistem gerekiyor diyoruz ama yeni birisi geldiğinde içinde bulunduğumuz şartları hiç düşünmeden kurduğumuz cümle hiç değişmiyor "yeni birisini değerlendirmek için 3-5 maça ihtiyacımız var" diyoruz. Sözde tahammül ediyor avans veriyoruz ama ne kadar 3-5 maç. Oysa yeri geldiğinde bu avans 15-20 maç olmalı yeri geldiğinde 1, 2 sezonun tamamı olmalı. Ancak Türk insanı bu konumlandırmayı yapamıyor. Hemen başarı beklesek de avans 3-5 maç, uzun vadeli planlanma yapsak bile ironik olarak verilen avans yine 3-5 maç oluyor. Bu ciddi bir hata.

2000/01 sezonundan bu yana tam 14 sezon geçti. Biz bu 14 sezonda 5 kez şampiyon olduk. Lucescu, Feldkamp, Gerets, Fatih Terim (2). Ben inanıyorum ki Prandelli ayarında (İtalya'da yılın teknik direktörü seçilmiş, milli takımı yönetmiş) bir kişi 2000'lerde takımın başına geçip 14 sezon takımın başında kalsaydı minimum 2, 3 olmak üzere, maksimum kısmının ucu açık şampiyonluk elde ederdi. Aslında bu kadar çok değişiklik yaparak takım üzerinde bu kadar çok oynayarak daha fazla başarı elde etmiyoruz.

O yüzden ben şu ana kadar Prandelli'nin yaptıklarına genelin anladığı şekilde hata gözüyle bakmadım. Bırakın eğer bir sistem oturtmak istiyor oyunculara öyle ya da böyle 4-3-3ü kabul ettirmek istiyorsa uğraşssın. Yediğimiz goller, oyuncu seçimleri vs bana hep küçük ince ayrıntılar gibi geliyor. Ancak bunu kendisinin yüzde yüz haklı olduğunu düşündüğü, kızmış, belki verdiği biletin parasının hakkını arayan ve ortalama fikirler etrafında grup psikolojisiyle hareket eden bir taraftar grubu ile tartışmak çok zor.

Prandelli'nin suçu takımın berbat olmasındaki baş etkenler olan adamları ısrarla 11e koyması ki bu da onu en büyük suçlu yapıyor

Bu takım bu kadar kötü oynayamaz
Bütün takım böyle isteksiz,böyle rezil oynuyorsa bunun tek sorumlusu hocadır, alt yapıdan bir hoca getir çok daha iyi oynarız. Bu oyuncu topluluğu o kadarda kötü değil.

terime döner ibre yakında.aysal ve terim arasındaki çekişme bitirdi GSyı.terim her dönem hata yapıyo.geçen senede onlardan birini yaptı.anlamadığınız şu ki terimle arada koparılmayacak bi bağ var.ona da gücünüz hiçbi zaman yetmez.yani GSyın kaderi o yerli teknik direktör olarak.

getireceğiniz hiç bi yerli teknik direktör bu şikeci ortamla mücadele edemez.bjknin,fenerin maçları nasıl aldığı ortada.

prandelli suç listesinde en sonlarda yer alan isimdir keza terim ve tulun galatasarayı yaptırdıkları transferlerle zaten gecen yıl son derece güçsüz ve pahalı takım yapmışlardı,terim kaçtı sonrası 2 kabız İtalyan hoca rezaleti devam ettirdi dediğim gibi prandellinin sucu pandev-dzemaili transferinde çöpe atıln 3.5 milyon Euro kadardır ama terim ve tulun bu rakamın en az 20 katını çöpe atmışlardır ve Galatasarayı batırmışlardır...

Bu takım bu kadar kötü oynayamaz
Bütün takım böyle isteksiz,böyle rezil oynuyorsa bunun tek sorumlusu hocadır, alt yapıdan bir hoca getir çok daha iyi oynarız. Bu oyuncu topluluğu o kadarda kötü değil.

Oyuncu toplulugu kalite acısından kötü degil ama Prandelli zaten gidecek, tüm sucuda ona yükleriz deyip sahada yatan bir topluluk var. Taktik dizilis ne kadar kötü olursa olsun sahada yatan futbolcu benim gözümde haindir. Bakın bu yatıs Terim'in gitmesi ile basladı ve düne kadar sürdü, bundan sonrada sürecek gibi gözüküyor. Yatısın tek nedeni futbolcuların Mancini'yi veya Prandelli'yi takmaması degil, aynı zamanda yönetimin zaaflarınıda cok iyi değerlendiriyorlar. Diyorum ya futbolcuların amacı Galatasaray falan degil. Gözlerini korkutugunda adam gibi oynuyorlar, bası bos bıraktıgındada hepsi kafasına göre takılıyor. Tabi su ortamda Terim'ide getirsen mevcut takımı adam etmek cok zor. Yaz kampında öyle bir yatmıslar ki hemen hepsi Atletik Yapı bakımından yerlerde.

Bu takımda vadesini doldurdu dostum. Daha doğrusu 2 sezonluk şampiyonluktan sonra çomağı sokup enkazı olusturdular. Bu seneden gecti ama ilerleyen senelerde kaliteli bir jenerasyon kurup gene şampiyonluklar yasıcaz, sonrasında ise hazin son. Kulübü gene karıstıracaklar.

%30 Pro %70 Oyuncular.

Oyuncu toplulugu kalite acısından kötü degil ama Prandelli zaten gidecek, tüm sucuda ona yükleriz deyip sahada yatan bir topluluk var. Taktik dizilis ne kadar kötü olursa olsun sahada yatan futbolcu benim gözümde haindir. Bakın bu yatıs Terim'in gitmesi ile basladı ve düne kadar sürdü, bundan sonrada sürecek gibi gözüküyor. Yatısın tek nedeni futbolcuların Mancini'yi veya Prandelli'yi takmaması degil, aynı zamanda yönetimin zaaflarınıda cok iyi değerlendiriyorlar. Diyorum ya futbolcuların amacı Galatasaray falan degil. Gözlerini korkutugunda adam gibi oynuyorlar, bası bos bıraktıgındada hepsi kafasına göre takılıyor. Tabi su ortamda Terim'ide getirsen mevcut takımı adam etmek cok zor. Yaz kampında öyle bir yatmıslar ki hemen hepsi Atletik Yapı bakımından yerlerde.

Bu takımda vadesini doldurdu dostum. Daha doğrusu 2 sezonluk şampiyonluktan sonra çomağı sokup enkazı olusturdular. Bu seneden gecti ama ilerleyen senelerde kaliteli bir jenerasyon kurup gene şampiyonluklar yasıcaz, sonrasında ise hazin son. Kulübü gene karıstıracaklar.

Aslında daha hiç bir şey bitmiş değil, şu hoca sıfatında ki adamı kov getireceğin motivasyonu yüksek bi hoca ile bu kadro şampiyon olabilir, benim umudum var ancak şu hocanın gitmesi lazım.

Geri
Üst Alt