GSC Haber Teknik Direktörlerin Singo Hakkında Sözleri

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator
Monaco’da Adi Hütter, Torino’da Ivan Jurić ve Fildişi Sahili Milli Takımı’nda Patrice Beaumelle. Wilfried Singo’nun farklı dönemlerde birlikte çalıştığı teknik direktörlerin Singo hakkında sözleri. İyi okumalar. [@alpaynafi]

1756316750759.webp

Patrice Beaumelle: “Wilfried Singo sahaya çıktığında atletik yapısı hemen göze çarpıyor ve insan ‘Vay be!’ diyor. Ama topu ayağına aldığında gösterdiği teknik kalite sanki 1.75 boyunda bir oyuncu izliyormuşsunuz izlenimi veriyor. Bu şaşırtıcı bir durum ama ona çok yakışıyor; çünkü bu, onun cesur ve bir şeyler denemekten çekinmeyen kişiliğini güzel yansıtıyor.”

Patrice Beaumelle: “Wilfried hangi mevkide devam edeceği konusunda belki bir tercih yapmak zorunda kalabilir. Harika olan şu, üç-dört sezon onu bir bek/kanat bek olarak izledim ve mükemmel bir performans gösterdi; ancak son dönemde merkezde de ilginç ve güzel işler yapmaya başladığını görüyorum. Çok yönlü bir oyuncu; bir gün belki, orta sahada da oynayabilir çünkü oyun görüşü gerçekten çok iyi. Bu bana biraz Camavinga’yı da hatırlatıyor: Rennes kulübünde önce 10 numara olarak oynuyordu, sonra orta sahaya geçti. Real Madrid’de ise önce kanatta, sonra orta sahada görev aldı.”

1756316765726.webp

Ivan Jurić: ‘Wilfried Singo, bizde sağ tarafta, daha ileri pozisyonda, adeta bir kanat bek gibi oynuyordu. İhtişamlı, ciddi ve iyi kalpli bir oyuncu. Fiziği top tekniğiyle tam olarak uyumlu değil gibi, evet. Ama bence bu, onun çalışkan bir oyuncu olmasından kaynaklanıyor. Sorunları olduğunda onları çözmek ve kendini geliştirmek için çalışıyor. Zamanla gelişiyor; hâlâ çok genç ve çok büyük bir kariyere sahip olabilir.”

Ivan Jurić: “Monaco, onu tekrar savunmaya çekmekle çok iyi yaptı. Daha geride oynadığında dripling yapabiliyor, çok iyi teknik hareketler sergileyebiliyor. Şu anda ideal pozisyonunda oynuyor. Tüm yeteneklere sahip; hızlı, kafa vuruşları iyi, kanatta da oynadı… Bana eşsiz bir oyuncu gibi geliyor.”

1756316778147.webp

Adi Hütter: “Wilfried Singo’yu izlerken her şey çok kolay gibi geliyor. Daima konsantrasyonunu korumaya ihtiyacı var; işte o zaman gelişebilir. Meydan okumayı seven ve hava toplarında müthiş biri. Size birçok pozisyonda mükemmel performanlar sunabilir. Çok hızlı, kafa vuruşları mükemmel ve ikili mücadelelerde çok güçlü. Ayrıca duran toplarda da çok iyi.”

Adi Hütter: “Oyuncular üzerindeki baskı, kazanılan deneyime bağlıdır. Wilfried Singo 24 yaşında olmasına rağmen Torino ile Serie A’da yaklaşık 100 maça çıktı ve Afrika Uluslar Kupası’nı kazandı. Benim için deneyim, oynanan maç sayısıyla ölçülür. Singo tecrübeli bir oyuncu.

Geri
Üst Alt