Teknik Direktörümüz Fatih Terim, Ryan Babel ve Ryan Donk'un Basın Toplantısı

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator

1568743385595.png

Ryan Babel: "Yeni futbolcular ve yeni takım ile yeterince çalıştık. Şu anda herkes Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağımız maçı bekliyoruz."

Ryan Donk: "Galatasaray'da olduğum için çok mutluyum. Brugge'un fanatik taraftarları var. Sanırım iyi bir maç olacak."

Fatih Terim: "Belhanda bizim için çok önemli bir oyuncu. Anahtar kelimesini kullanabileceğimiz bir oyuncu. Aynı tipten çok fazla oyuncu yok. Geçen seneden beri ben ona farklı görevler veriyorum ve çok iyi yapıyor. Hiç beklemediğimiz bir kayıp oldu."

Fatih Terim: "Yazılanlar kadar (6 hafta) sahadan uzak kalmayacak ama yine de birçok maçı kaçıracak. Önemli bir silahımızdı. Yapacak bir şey yok. Bizim için önemli bir kayıp."

Fatih Terim: "4 haftadan Fatih Terim olarak memnun olmam söz konusu değil. Şöyle ki bir defa 5 puan kaybetmişiz, önce öyle bakmak lazım. Nasıl kaybettiğimiz, her hafta kırmızı gördüğümüz onlar bunlar önemli değil, kaybetmişiz, demek ki çok da iyi oynamamışız."

Fatih Terim: "Bazı oyuncuları kaybetmişiz, yenileri gelmiş. Daha da önemlisi Afrika Kupası biri de Güney Amerika Kupası vardı. Amerika'da çok yoktu ama Afrika'da final oynamış oyuncularımız var. 40-50 derecede maç yapıp geldiler. Bu karmaşık grubu bir noktada birleştireceksiniz."

Fatih Terim: "Ben öyle zaman isteyen sabır isteyen bir antrenör değilim. Bu önemli bir sıkıntıydı, aşacağız. Milli takımlara oyuncu vermek, tüm ülkelere yollamak bizim için gurur meselesi. Çok oyuncu vermek Kasımpaşa maçında olduğu gibi sıkıntı oluşturuyor bizde."

Fatih Terim: "45 dakika çıkarır diye düşünmüştük Lemina için hem atletik performans hocalarımızla hem de Lemina ile konuşunca. Planımızda olmayan bazı şeylerle de karşılaşıp hemen müdahale ediyoruz ama bazen sıkıntı doğuyor. Her geçen günün lehimize işleyeceğini düşünüyorum."

Fatih Terim: "Herkes milli arayı beklerken biz beklemiyoruz. Milli arada yaraları saralım derken biz sorun yaşıyoruz. Muslera 16 saat yolculuktan sonra maçtan 26 saat önce geldi. Afrika, Güney Amerika, Japonya gibi uzak yerlere gidip gelme bizim sıkıntımız."

Fatih Terim: "Sezon başından beri adale sakatlığı yaşamayan bir takım olmak önemliydi. Biz 4-5 mevkiyi yeni oyuncularla oynuyoruz."

Fatih Terim: "Falcao'nun doğal olarak transfer döneminde 2-3 haftalık eksiği oldu. Oyuncu her ne kadar kendim çalışıyorum dese de takım antrenmanı gibi olmaz. Önemli bir örnek şu ana kadar. 11.00'deki idmana 09.00'da gelip öğleden sonra 15.00'te ayrılıyor."

Fatih Terim: "Falcao'nun oyuna olan açlığı ve konsantrasyonu çok önemli. Kasımpaşa maçında yoruldum dediği için haber göndermiş, o yüzden çıkardılar. Profesyonelliğine ve futbolculuğuna diyecek bir şey yok ama karakteriyle de mütevazılığıyla da kendisini hemen sevdirdi takıma."

Fatih Terim: "Hep söylediğim bir şey var. Ligimizde de Avrupa'da da takımlar arası oyuncu geçişlerine sıcak baktım. Kiralık verdiğim oyunculara hiçbir zaman şerh koymadım, hepsi bize karşı oynadı. Orada oynayamaz demiyoruz. Diagne de bunlardan bir tanesi."

Fatih Terim: "Diagne'ye Galatasaray'a hizmetleri için teşekkür ederim. Hiçbir zaman da Galatasaray'a hizmet etmiş bir oyuncunun Galatasaray tarafından teşekkür dışında bir bakış açısıyla karşılanması Galatasaray'ın adetine, ananesine, kültürüne uymaz."

Fatih Terim: "Diagne şimdi karşımızda rakip. Elbette takımının kazanmasını isteyecektir, en doğal şey bu. Ona da sonsuz başarılar diliyorum ve kendisiyle ailesine selamlarımı yolluyorum."

Fatih Terim:"Şampiyonlar Ligi şu an dünyanın en büyük organizasyonlarından biri. Bu kapıdan girdiğiniz zaman sadece futbolu görmüyorsunuz. Dev bir organizasyon ve müthiş bir ekonomi de görüyorsunuz. Galatasaray da kuruluş amacı olarak böyle dev organizasyonlarda bulunmak istiyor"

Fatih Terim: "Galatasaray, temsilde de böyle yerlerde olmak isteyen büyük bir marka. Başarılı olmak en büyük amacımız. Diğer yerlerle değil ama bütçe olarak biraz daha üstümüzde olsalar da yakın bir takımız."

Fatih Terim: "Şampiyonlar Ligi müziğini özlediğimi söyleyebilirim. O baştaki müziği çok seviyorum. Bayılıyorum yani. Beni etkiliyor, nerede olduğumu hatırlatıyor bana."

Fatih Terim: "Biz geçen seneki davranışlarımızdan dolayı bir artırdık kadromuzu. Biz hiçbir grupta kimi çekersek çekelim aynı şartlarda mücadele etmiyoruz. Çünkü cezai şarttan dolayı yazın halimizi hep beraber hatırlıyorsunuz. Satmadan alma, o borcumuz var, bu gidiyor."

Fatih Terim: "Futbol kültürü olarak da benzer bir yapıdayız. Onlar sahasında galibiyetle başlamak isteyeceklerdir ancak biz de aynı durumdayız. Hem keyifli bir futbol hem de bir galibiyetle ayrılmak niyetindeyiz. Hepimizin isteği bu, demin Babel de aynısını söyledi."

Fatih Terim: "Ümit ediyorum ki ilk maçtan başarıyla döneriz. Ama ne olursa olsun güzel bir müzik bu başlangıçtaki. Bunu duymak bile başka bir şey. Birçok defa bulunmama rağmen hiç bıkmadan dinleyeceğim müzik bu olsa gerek."

Fatih Terim: "Brugge bu sene Mignolet transferi ile başladı. Gençler ve tecrübelileri iyi harman etmiş bir takım. Tehlikeli genç oyuncuları ve çok önemli forvetleri var. Dikkat etmemiz gerekecek."

Fatih Terim: "Grubumuz çok net herkes için. Oyunlar sahada oynanıyor, galibiyetler kağıt üstünde ve masa başında değil sahada alınıyor. Favorilere başarılar dileriz ama grubun ilginç geçmesi muhtemel. Brugge için de geçerli bu, iyi takım, dikkat etmemiz gerekecek."

Fatih Terim: "Genk ve Cercle Brugge maçlarını izledim. Umut ediyorum ki iyi başlarız. Sonra Ali Sami Yen'de iki tane oynayacağız. Bakalım neler olacak. İlginç işler olabilir, futbol böyle bir oyun."

Fatih Terim: "Tek sevindirici olay, rakiplerimiz eski halinde değil. Real Madrid de PSG de eski formunda değil. Tek tesellimiz o."

Ryan Babel: "Yeni futbolcular olarak yeterince beraber çalıştık herkes Şampiyonlar Ligi karşılaşması için hazır."
Ryan Donk: "Galatasaray da olmaktan çok mutluyum Galatasaray ile buraya gelmekten mutluyum. Brugge fanatik bir kulüp."

Moderatörlerimizden basin toplantisini foruma girerken, Fatih Terim: "Belhanda Galatasaray icin anahtar bir oyuncu" basligi ile girilmesini rica ediyorum... @Recep Yıldırım

Bu adamları tokatlıyacaksın ya gazeteci diye bir dur hele CL hakkında konuşalım ligi sorarsın

hocanın hic tadı tuzu yok gibi daha dogrusu mevcut pislik ortamı ve hocanın yalnız kalması yormuş bence adamı

Falcao’yu yoruldugu icin cıkardım dedi hoccamız. Talimat verdigini belli etti, tff bi 8 mac daha ekler

Geri
Üst Alt