Murat Onder
Aslan Üye
- 28 Mayıs 2011
- 8.859
- 8.510
- 1.558
Recep Baltaş bile konuyu gündeme getirdiğine göre durum baya 1 vahim.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Bazı SSD modellerin hiç etkilenmediği de oluyormuş. Bazıları içinse duruma göre itfaiye de gerekiyormuş. Ha asıl sonrasında Microsoft'uın bizden kaynaklı sorun yok diyerek suçu kullanıcılara v.s. atması asıl dikkat çekici nokta.Aslında evet ama hayır. Eğer günlük 50gb ve üstü veri alış-verişi yapmıyorsanız çok etkili değil.
Tam olarak aradığın alternatiften beklentin nedir üstat. Ona göre belki bir çözüm olabilr.sırf düzgün idm alternatifi yok diye linux'a geçmiyorum. yoksa windows çekilecek çile değil
Yani olay direkt 50gb üstü veride başlıyor. Altı durumlarında hiç bir SSD için sorun yok. Ama günümüzde a seviye oyunlar zaten 60 90 100gb vs. Yani o oyunu yüklemen bir risk olacak, bu bakıma Windows açısından cidden utanç.Bazı SSD modellerin hiç etkilenmediği de oluyormuş. Bazıları içinse duruma göre itfaiye de gerekiyormuş. Ha asıl sonrasında Microsoft'uın bizden kaynaklı sorun yok diyerek suçu kullanıcılara v.s. atması asıl dikkat çekici nokta.
idm gibi tüm videoları istikrarlı rahat indirmek istiyorum üstad, başka beklentim pek yok. jd, ixm, fdm hepsini denedim ama hiçbiriden aynı verimi alamıyorum. dosya indirmede sıkıntı yok tarayıcılar da hallediyor onu ama videolarda idm diğerlerini rakipsiz bırakıyor. yoksa antix, mint filan kullandım müthiş şu eksiklik dışında. o var diye az boğuştuktan sonra windows'a geri dönüş yapıyorum hemen mecbur.Tam olarak aradığın alternatiften beklentin nedir üstat. Ona göre belki bir çözüm olabilr.
Dediğin gibi oyun olabiliyor veya denk geldim bir çok kez o boyutlarda veritabanı dosyası oluyor. Normal yazılım ile yükleyemeyip (boyutundan dolayı) komut satırı üzerinden yürütme durumunda kalan.Yani olay direkt 50gb üstü veride başlıyor. Altı durumlarında hiç bir SSD için sorun yok. Ama günümüzde a seviye oyunlar zaten 60 90 100gb vs. Yani o oyunu yüklemen bir risk olacak, bu bakıma Windows açısından cidden utanç.
Anladım üstat. Bende geçende uzun yıllar sonra apartmana yaptığımız DVR Cihaz için Wine kurarak bir kaç program denemek durumunda kalmıştım. Bir bakayım tekrar geçen de wine kurduğumda hata verdi başka bir mevzuda sorunu farklı hallettim. Bir ara wine kurup senin programa bir bakayım wine üzerinden çalışır mı ona göre sana bilgi veririm.Dediğin gibi oyun olabiliyor veya denk geldim bir çok kez o boyutlarda veritabanı dosyası oluyor. Normal yazılım ile yükleyemeyip (boyutundan dolayı) komut satırı üzerinden yürütme durumunda kalan.
sudo su
dpkg --add-architecture i386
apt install libgd3:i386 //buradan verdi hatayı bu paketi de yükleyine sıkıntı yok
mkdir -pm755 /etc/apt/keyrings
wget -O - https://dl.winehq.org/wine-builds/winehq.key | sudo gpg --dearmor -o /etc/apt/keyrings/winehq-archive.key -
wget -NP /etc/apt/sources.list.d/ https://dl.winehq.org/wine-builds/ubuntu/dists/noble/winehq-noble.sources
apt update
apt install --install-recommends winehq-stable

sağolasın üstat, deneyeceğim en kısa süre içinde. bunu çalıştırırsam yeni antix sürümü çıkana kadar mint'ten başkasının yüzüne bakmam.@Gökhan Gel
Üstat biraz uğraştım.
![]()
Burada ve video v.s. olan kaynaklarda bir hata vardı. 22.2 son sürümde. Onuda kurulum sırasında verdiği hata uyarısından buldum.
Kod:sudo su dpkg --add-architecture i386 apt install libgd3:i386 //buradan verdi hatayı bu paketi de yükleyine sıkıntı yok mkdir -pm755 /etc/apt/keyrings wget -O - https://dl.winehq.org/wine-builds/winehq.key | sudo gpg --dearmor -o /etc/apt/keyrings/winehq-archive.key - wget -NP /etc/apt/sources.list.d/ https://dl.winehq.org/wine-builds/ubuntu/dists/noble/winehq-noble.sources apt update apt install --install-recommends winehq-stable
Senin program çalışıyor. Program kullandığım bir program değil detayları konusunda ama görüntüler burada.
Ekli dosyayı görüntüle 304817
Ekli dosyayı görüntüle 304818
Ekli dosyayı görüntüle 304819
W11 için normal yoldan baya baya yeni ve yükesek maliyetli donanımlar gerekiyormuş. Vasfi büyük ihtimal çoktan ayarlamıştır işini. Ne dersin ?bakmayın siz Vasfinin böyle atıp tuttuğuna, en az 3 yıl daha güncelleme desteği gelecektir.
Amacı kapatıyorum hee diyerek milleti w11 e geçirmek.. Acelemiz yok son dakikaya kadar buradayız!!
Toplama bilgisayar işini de bitirdi adamlar. Ucuz herseye düşmanlar.