tekrar avrupa kupası almak için ne gerekir

Doruk Ata TANRIVERDİ

DoͣRͭuͣK
Tek Yumruk
sampiyonlar liginde elbet imkansız fakat avrupa ligi veya konfederasyon kupası için neler yapılması gerekir.

mevcut kadroyu 2000 ve 2013 kadrosu ile kıyaslayan konular açıldı fakat icardi gitmeyecek bile olsa bana hala imkansız geliyor.

ligde 4 sene üst üste şampiyonluk

Bu kadro potansiyel olarak uygun fakat artik uefa da bir turk takimi icin imkansiz. Konferans ligini kazanmak su an bir turk takimi icin en ust hedef olur gibime geliyor.

öncelikle siyasetten arındırılmış bir spor ortamı.
holigan gibi toplumu bölen ve dezenformasyon yapan takım muhabirlerinin hem resmi hem sosyal mecralardan yasaklanması ve ciddi yaptırımların uygulanması.
kulüp yöneticilerinin ve futbol paydaşlarının sadece futbol odaklı olması.

kısacası sağlıklı bir yerel rekabet.

sonrasında, planlı programlı hareket edilmesi.

gerisi illaki gelecektir. o kültür bizim kulübün dna'sında var çünkü.

Konferans Ligi'ne kalıp kasmak lazım.

İyi bir transfer politikası, alımın yanında satışın da yapılabilmesi
İyi bir scouting
İyi bir altyapı
İyi tesisler
En önemlisi iyi bir teknik direktör ve onu destekleyen taraftar gerekli.

Siyasetten uzak bir futbol ortamı
Güçlü bir finansal yapı
Günümüz şartlarına uygun tesisleşme daha önce avrupada denenip Türkiye'de denenmemiş antrenman metodları ile çalışıp farklı bir kimliğe bürünmemiz lazım.

Bok çukuruna düşmüş futbolumuzun temizlenmesi. Bunun için de bok çukurunun dibine düşmüş ve herkesi oraya çekmeye çalışan Kadıköy Match Fixers’ın kapatılması ve üzerine kireç dökülmesi. Akabinde her şey kendi kendine düzelir.

Terminin zamaninda yarattigi güven ortami...
Adam emir verse neredeyse ben bile elime Kilic alip Kibrisin öbür yarisini tek basima alabilecek düzeye gelmistim TV basinda...

Conference league

Ya da uefada kura sansi

Hala acaba Juve'yi elemeyip de AL'ye kalip alabilirdik diye dusunuyorum.

Geri
Üst Alt