Telefon ile İnternet Satmaya Çalışmak

Sinan Eroğlu

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Öncelikle başlığı nereye açacağımı bilemedim o yüzden direkt buraya açma kararı verdim.

Soruna dönecek olursak ben 30 mbit internet kullanan biriyim ve sürekli telefon ile aranıp ilgilenmediğimi söylememe rağmen 8 mbit interneti bana dayatmaya çalışıyorlar ve bu durum beni rahatsız etmeye başladı sebebi ise evde ben yada abim yokken, annem veya babamı kandırma çabalarına girmeleri. Bildiğiniz üzere böyle bir durum olduğu taktir de yapılan taahhüt gereği yıl dolmadan para cezası ile firmadan ayrılabiliyoruz. Ayrıca benimle ekstra olarak inatlaşmaları "hayır efenim 30 mbit nasıl kullanırsınız yok öyle bir şey" demeleri ve bağırarak konuşmaları "atar yapmalar falan" ayrıca canımı sıkıp beni geriyor. Bu kişilerin veya firmaların beni aramasını nasıl engelleyebilirim yada şikayet edebileceğim bir yer var mıdır? benim telefon numarama nasıl ulaşıyorlar? bu konuda beni aydınlatabilecek arkadaşlara şimdi den çok teşekkür ederim

Son düzenleme:
Çağrı merkezlerinde genellikle otomatik arama oluyor. Açıklamak gerekirse sizin numaranız arandığında o anda mevcut olan bir agent önüne düşüyor ve onunla konuşma yapıyorsunuz. Bu işlemler tamamen bir CRM/Çağrı merkezi yazılımları ile yapılıyor.Bu yazılımların çoğunda arama engelleme özelliği var. Yani müşteri kampanya,bilgilendirme vb. işlemler için aranmak istemiyorsa agent bu özelliği aktif ederek sizin borç,yasal yükümlülük vb. gibi durumlar dışında aranmanızı engelliyor.Konuşmalar da kayıt altına alınır.

Konuşmaların kayıt altına alındığı bu yerden siz "bir daha aranmak istemiyorum" talebi verdikten sonra örneğin kampanya bildirimi için tekrar aranırsanız bir önceki konuşmanızda bu talebi ilettiğinizi, konuşmanın kayıtlı olduğunu ve bir daha rahatsız edilmeniz durumunda firmayı mahkemeye vermekle tehdit edebilirsiniz. Benim için işe yarayan yerler oldu :)

Aynı zamanda yeni tip telsiz telefonlarda arama engelleme özelliği telefon tarafından sağlanıyor. Eğer sürekli aynı numaradan aranıyorsanız bu numarayı telefonunuza girip aranmayabilirsiniz. iOS ve Android telefonlarda da bu özellik var.

Arayan telefon numarası nedir? Oradan ilgili firmaya ulaşılıp şikayet edilebilir.

İşi teknik yönden değil, hukuki açıdan çözmek daha makul gözüküyor. Firmaya dava açılması ya da açılacağı yönünde telkinde bulunulması taraftarıyım.

beni de dsmart deli etmişti bir zamanlar. dsmart almıştım sınırsız internetle birlikte. buna rağmen 2 hafta boyunca dsamart tan arandım ve internet li dsmart kampanyalarından bahsettiler. sonunda çileden çıktım, bir daha da aramadılar.. deli ediyorlar insanı gerçekten.

sadece internet için aranıyorsanız şanslı durumdasınız aynı numara ise arama engelleme ile engelleyebilirsiniz. ben günde birden fazla reklam telefonu alıyorum ttnet abonelik ismiyle hitap etmeleri sorunun kaynağını açıklıyor :) diğer firmalar da özellikle operatörler bilinçli veya bilinçsiz kullanıcı bilgilerini sızdırıyorlar.

sadece internet için aranıyorsanız şanslı durumdasınız aynı numara ise arama engelleme ile engelleyebilirsiniz. ben günde birden fazla reklam telefonu alıyorum ttnet abonelik ismiyle hitap etmeleri sorunun kaynağını açıklıyor :) diğer firmalar da özellikle operatörler bilinçli veya bilinçsiz kullanıcı bilgilerini sızdırıyorlar.

aynen bugün son damlayı taşıran olayda TTNET isminin kullanılması, adam görüyor benim sistemde ttnet kullandığımı annem telefonu açıyor tabi ilk başta neyse ttnet'den aramış gibi konuşuyorlar bir süre sonra annem bana yönlendirdi

kısaca görüşmem şöyle oldu ;
Ben; Nereden arıyorsunuz?
Call Center: ağızının içinden bir cevapla "turknet ttnet"
Ben: Hanımefendi Turk Telekom mu yoksa turknet mi?
CC: Evet efendim
Ben: Hanımefendi "evet" sorduğum soruya bir cevap değildir, tekrar soruyorum Turk Telekom dan mı arıyorsunuz yoksa Turknet mi?
CC: Eve...
Ben: Hanım efendi firmanızın adını verin "evet" demeyi kesin
CC: Turknet efendim
Ben: heh şimdi konuşabiliriz, ne için aramıştınız ? annemi ne hakkında bilgilendiriyosunuz?
CC: Efendim yalın telefon ve internetin ortak fiyat tarifesinden " gibi bir şey zırvaladı ki internetten sonrası ilgimi alakamı malesef pek çekmedi"
Ben: Hanımefendi sürekli arıyorsunuz siz ve başka firmalar lütfen artık rahatsız etmeyin ilgilenmiyorum!
CC: bilgilendirsem ?
Ben: Hanımefendi 30 mbit internet kullanıyorum bilgilendirseniz ne olacak? TTnet'den başka Vdsl bağlantı ile 30 mbit internet sağlayabilen başka firma var mı? Boşu boşuna kendinizi yoracaksınız
CC: Efendim 30 mbit değil sistem de 8 mbit olarak kullandığınız gözüküyor
Ben: Hanımefendi yalan mı söyleyeceğim? 30 mbit kullanıyorum niye size yalan söyliyeyim
CC: Efendim ama 8 mbit kullanıyorsunuz
işte tam burada benim şalterler atıyor, dayatma kısmı başlıyor
CC: Beyfendi bir dinlesiniz "ses sertleşip bağrımaya başlıyor ciddiyim"
Ben: arkadaşım neyi dayatmaya çalışıyorsunuz, hayır anlamadığım nasıl bir özgüven ? başkasının altyapısı ile internet satacaksınız ve o başkası size kullanmadığı en eski santral ve portlarını verecek ve siz onlardan daha iyi internet sağladığınızı idda edip beni 30 mbit'den vazgeçirip 8 mbit kullanmaya ikna edeceksiniz? bu şu duruma benziyor paran var, lamborghini sahibisin ama sonra gidip doğana binmeye başlıyorsun.. hani at eşşek durumu bile değil
CC: beyfendi neyi ispat etmeye çalışıyorsunuz "ses hala yüksek"
Ben: hanımefendi öncelikle o ses tonunuzu biraz kısın , kıstırmak zorunda bırakmayın. Öncelikle siz ürün pazarlaması yapıyorsunuz ben ise size göre potansiyel müşteriyim, oldu olacak ağazıma kürekle vurun hayırdır nereden bu özgüven? beraber altlı üstlü ranzalar da mı yattık yoksa postal mı bağladık ?
CC: Beyefendi! "ses hala yüksek"
Ben: ses konusun da size ne dedim? siz hala ne yapıyorsunuz farkında mısınız ben konuşmayı bitirmeye çalışıyorum siz hala bir şeyler dayatmaya çalışıyorsunuz
CC: peki beyfendi

işte tam burada bol keseden kolpalamaya sallamaya başladım
Ben: bir daha ararsanız sizi mahkemeye vereceğim... umarım yerinde bir rest olmuştur haha :D

sonra suratına kapattım

bu konuşma cidden beni çıldırttı... elinde olsa kafama silah doğrultacak. İlgilenmiyorum kelimesi başka hangi anlama gelebilir diye düşünüyorum hala bulamadım.

Son düzenleme:
Son 2-3 yıldır bu işler çok fazlalaştı.Bi şekilde önlenmesi lazım bizler neyse de anamız babamız çok rahat kanıyor bunlara.Babama Samsung Galaxy deyip Vinus Galaxy diye bişey çakmışlar, 400 tl ve android bile değil.:asd22: Tüketici hakları da bişey yapamadı o kadar gerekçeleri yazmamıza rağmen.Hele birde televizyonda satanlar var onlar daha fena.

Son 2-3 yıldır bu işler çok fazlalaştı.Bi şekilde önlenmesi lazım bizler neyse de anamız babamız çok rahat kanıyor bunlara.Babama Samsung Galaxy deyip Vinus Galaxy diye bişey çakmışlar, 400 tl ve android bile değil.:asd22: Tüketici hakları da bişey yapamadı o kadar gerekçeleri yazmamıza rağmen.Hele birde televizyonda satanlar var onlar daha fena.

ya benim kiler iyice alıştılar artık yani, kanmıyorlar bana yönlendiriyorlar babam da annemde işte olursam cep no mu veriyorlar güzelce kalaylayıp yol veriyorum ama olur ya boş bir anına denk gelir...

he bak, google net'in istanbul projesi var eğer kendi alt yapısını kurarsa. google amca beni arayabilir saygı da kusur etmem ayrı mesele :d

Bende size bir olay anlatmak istiyorum. Bizde bundan 8 sene once Bilgisayarim icin internet aldik.İnternet aldigimiz firma TTNET'ti.Biz bu interneti 5 sene kullandik tabi o zamanlar 1 mbit internet vardi 8 mbit falan yoktu.4 sene 1 mbit sinirli internet kullandik.Bir gun babami arayip efendim sizin modeminizi yenileyelim mi internet hiziniz artacak ucretsiz takalim dediler.Neyse babam onayladi gelsin o zaman geldiler bize sozlesme imzalattilar.Neyse modemi taktirdiktan 5-6 ay sonra internetimizi iptal ettirmek istedik.Bizden 400 lira modem parasi istediler resmen arkadas Modemi ucretsiz takalim dediler.Biz interneti kestirmeye gidince 400 lira istediler.Resmen dolandiricilik bu.Para odeyecegimizi bilseydik ben eski modemimle memnundum.1 sene daha internet kullanmak zorundasiniz kestirdiginizde 400 lira odeyeceksiniz dediler.Bizde 400 lira modem parasi odedik yani 50 liralik modemi 400 e kakaliyorlar size.o gundur bugundur TTNET'ten internet almadik su anda internetimiz Teldeki paket netimle idare ediyoruz.

Bende size bir olay anlatmak istiyorum. Bizde bundan 8 sene once Bilgisayarim icin internet aldik.İnternet aldigimiz firma TTNET'ti.Biz bu interneti 5 sene kullandik tabi o zamanlar 1 mbit internet vardi 8 mbit falan yoktu.4 sene 1 mbit sinirli internet kullandik.Bir gun babami arayip efendim sizin modeminizi yenileyelim mi internet hiziniz artacak ucretsiz takalim dediler.Neyse babam onayladi gelsin o zaman geldiler bize sozlesme imzalattilar.Neyse modemi taktirdiktan 5-6 ay sonra internetimizi iptal ettirmek istedik.Bizden 400 lira modem parasi istediler resmen arkadas Modemi ucretsiz takalim dediler.Biz interneti kestirmeye gidince 400 lira istediler.Resmen dolandiricilik bu.Para odeyecegimizi bilseydik ben eski modemimle memnundum.1 sene daha internet kullanmak zorundasiniz kestirdiginizde 400 lira odeyeceksiniz dediler.Bizde 400 lira modem parasi odedik yani 50 liralik modemi 400 e kakaliyorlar size.o gundur bugundur TTNET'ten internet almadik su anda internetimiz Teldeki paket netimle idare ediyoruz.

ya bu anlatığın bambaşka bir durum onlarda yok değil.

Geri
Üst Alt