Teoman

Geçenlerde evde söyleyip de çıkardı bir tane.

20 yıl önce iyidi hala iyi.

Bu albümü de üç kişi yapmışlar.

Bu arada 20 sene önceki 30 yaşındaki Teoman'ın yaptığı şarkıları beklemek büyük saçmalık olur. Bu albüm üzerine yapılan nerede o eski albümler eleştirileri üzerine bu sözü söyledim.

Ruzgar gülü ile kariyerinin en ust noktasında Teoman dinlemeyi bıraktım. Ileride bozmasin ve hayal kirikligi yasamayayim diye

by hırsız diyebiliriz, çoğu eski şarkısı yabancılardan arak.

Mesela? Örnek verirsen dinlemek isterim.
tabi renktaş

aşağıdaki 16 yıllık video sonradan çaldıklarınıda link olarak bırakayım

meşhur çoban yıldızının orjinali

selda bağcandan araklamış reis affetmemiş

daha vardır ama aramaya üşendim.

Son düzenleme:
tabi renktaş

Böyle bakacaksak olaya Michaeal Jackson da araklamış BonJovi de araklamış.

Takılma fazla bu konulara iki bira çak ve keyfine bak.

Gscimbom mobil

tabi renktaş

Şimdi müziğin telifini verip kullanmayı hırsızlık kabul edersen olmaz Furkancığım. Çoban Yıldızı telifi ödenerek yeniden söz yazılarak yapılmış bir şarkıdır. Tek Başına Dans'ın girişi de popüler bir selam çakma yönetimidir. Sanatçı çok sevdiği bir sanatçının şarkısının genelde giriş bölümünü alır kendi şarkısına yerleştirir. Bunu Madonna, ABBA şarkısından alıntıyla da yapmıştır.

ABBA

Madonna

Mesajının başında YouTube linki vererek paylaştığın, movie maker ile hazırladığı pek belli olan bir ergenin videosuna gülerim. Bu kafa Adele, Ahmet Kaya'nın şarkısını kullandı iddiasında da bulunmuştu.

Fazli Teoman Yakupoglu gibi söz yazarı ve bestekarların kıymetini bilmek lazım zira artık müzikte üretim gördüğümüz gibi sıfır bile değil coverlar dönüyor anca piyasa da , kupa kızı ve sinek valesi gibi bir başyapıtıda tekrar yad etmek gerek bu vesileyle.

@Furkan Korkmaz şimdi eve gelince kartonete baktım. Albümün kartonetinde bahsettiğin Tek Başına Dans şarkısıyla ilgili bilgi verilen bölümde başında geçen müziğin alıntı olduğunu görebilirsin.

Ayrıca İstanbul'da şarkısı da alıntıymış. Onu da görebilirsin.

IMG_20210409_193127.jpg

Geri
Üst Alt