Terim'den Büyük Devrim!

27 yaşındaki Chico, 27 yaşındaki Fernandao, 28 yaşındaki Diego, 28 yaşındaki Donk'u devşirerek geleceğin milli takımını kuracağız vuhuuuu...

Aurelio yu 40 yaşında tekrar futbola döndür oynat bence zımparator.

Yanlis yoldan gidiyorsunuz arkaaslar :(

Verdigin isimler icin aciklama yapiyorum:

Walcott Londra dogumlu, Southampton egitti. Walcott simdi ingiliz degil mi? Daha nasil ingiliz olabilir, soy agacinda büyük büyük büyük büyük dedesi ingiliz köküne mi bagli olmali illa? He bu sömürge tarihi ile nasil mümkün olacak? Ingiltere sadece beyaz futbolcular oynar demek irkcilik olur fb taraftarina yakisir, bize degil.

Balotelli Palermo dogumlu, Inter Milan egitti. Onu gectim onu büyten annesi ve baabsi as italyan!

Khedira Stuttgard dogumlu, Stuttgart egitti. babasi tunuslu annesi ALMAN!

Mesut Özil! Almanya yi secerek hayitinin en güzel secimi yapmis, zamaninda cok kötü sözler ettim. Eger bir gün karsilasirsam hellalik isteyecegim.

Alaba Almanya icin oynamiyor :) yanlis örnek olmus ama sorun degil kardesim olabilir :)

Diego Costa. Dogru örnek, bu devsirme.

Bruma Portekiz A milli takiminda hic oynamadi daha... oynayabilirdi ama maf ettiler cocugun karyerini!

Deco. Haklisin yine.

Ibrahimovic Malmö dogumlu, Malmö egitti.

Demek istedigim iki sey var
A) Devsirme dediginiz cogu topcu biz nasil Türk isek onlar da orali.
B) Diego Costa, Deco, vs gibi 1.SINIF futbolcu devsirmek bir olay, Aurelio Donk Fernadao gibi 5.sinif futbolcu devsirmek baska olay.

Devşirme çok var daha çok sayılır. Mesela Bruma Portekiz milli takımında ilk 11 çıktı hatta F. Terim bizim milli takıma çağırdı o zaman kaçmasın diye hazırlık maçına çıkardılar ilk 11 oynamadı ama 18 kadrosunda vardı. Pepe mesela yanlış bilmiyorsam Brezilya doğumlu Portekiz milli takımında ayrıca Nani Bosingwa Hollanda'da var ama oda dediğin gibi Hollanda'da doğmuş büyük olasılık Fas ve Afrika'dan uyuşturucu kaçırıken gelmişlerdir onlarda bizde saat satan zencileri toplayalım :D Ayrıca arkadaşlar demiş Türkçe bilmiyor yabancılar filan diye Türk statüsünde olupta Türkçe bilmeyenler var arkadaşlar Kerim Frei çıkıyor Türkiye'de Beşiktaş maçından sonra İngilizce basın konuşması yapıyor yani bunu söylemek için ilk önce içeriye bakmak lazım ama dil konusuna katılıyorum bence Türkçe öğrenmeleri filan zorunlu olmalıdır en azından derdini anlatsın ne diyim basın konuşmalarında ayrıyetten birde kullandığı dilin tercümanı olmasın. Devşirme olucaksada ilk aklıma gelen adam Oumar Niasse geliyor aklıma diğer sayılanlar o kadar kayda değer değil birde olursa defans Diego Battalla'da iyiydi bence Bursaspor'un en büyük kayıbı Daum'unda Bursa'ya yaptığı en büyük kazık.

Yabancı sınırı bu yüzden gelmedi ki.
Bjk ve fenev avrupada oynamadığı için, bizim avrupada önümüzü kesmek için geldi.
Bu senenin ardından şikebahçede avrupada olacağı için yine eski sisteme geçilecek. Sıkıntı yok :D

Fatih Terim´in devsirme oyunculara acik olmasi kadar normal birsey olamaz, bu adam zaten en az bu forumlardaki gibi yabanci sinirina karsi hemde 2007 yilindan beri. Ozamanlar yabanci sinirini kaldirmaya calisan Aziz Yildirim ve Fenerbahce taraftarini, bizim sevgili taraftarimiz nasil vatan haini ilan ediyordu unutmadik vesselam. Ozamanlar zaten bizde lobi yaptik ayni FB gibi, bu sinir kalkmasin diye.

Insanlar Terim´den ne bekliyorlar ?

2007 Milli Takim basindayken
2012 Galatasaray´in basindayken
2014 Yeniden Milli Takim basindayken

Adam herzaman bu sinirin kalkmasi gerektigini savundu. Ama burada insanlar öyle bir profil ciziyor ki, Fatih Terim Galatasaray basinda bu sinirin kalkmasi icin her hafta demec verip, Milli takimda suskun kalmis gibi. Galatasaray´in basindayken zaten adam buna bir iki kere degindi, 2007 yilinda, bir kere de 2008 yilinda deginmisti zaten. Hic bir zaman baskin olmadi bu konuda, ama herzaman fikirini o yönden belirtti.

Adam 2007 yilindada sadece fikrini belirtti ve o konuda baskin olmadi. 2013 yilinda yine TFF´ye fikrini belirtti ama kabul görülmedi. Yabanci siniri siyasi bir uygulamadir, Demirören sadece siyasetin istedigini yerine getiriyor. Ünal Aysal ile 2013 yazinda yemekte kendisi yabanci siniri konusunda yesil isik yakmisti, AB konusuna sicak bakti. Ama siyaset bunu kabul etmedi.

Evet FB ve BJK yabanci siniri icin lobi yaptilar son iki sene, ama bunun bir etkeni yok. Siyaset 9 yildir bu sinirin kalkmasini engelliyor zaten.

Fatih Terim´in devsirme oyunculara acik olmasi kadar normal birsey olamaz, bu adam zaten en az bu forumlardaki gibi yabanci sinirina karsi hemde 2007 yilindan beri. Ozamanlar yabanci sinirini kaldirmaya calisan Aziz Yildirim ve Fenerbahce taraftarini, bizim sevgili taraftarimiz nasil vatan haini ilan ediyordu unutmadik vesselam. Ozamanlar zaten bizde lobi yaptik ayni FB gibi, bu sinir kalkmasin diye.

Insanlar Terim´den ne bekliyorlar ?

2007 Milli Takim basindayken
2012 Galatasaray´in basindayken
2014 Yeniden Milli Takim basindayken

Adam herzaman bu sinirin kalkmasi gerektigini savundu. Ama burada insanlar öyle bir profil ciziyor ki, Fatih Terim Galatasaray basinda bu sinirin kalkmasi icin her hafta demec verip, Milli takimda suskun kalmis gibi. Galatasaray´in basindayken zaten adam buna bir iki kere degindi, 2007 yilinda, bir kere de 2008 yilinda deginmisti zaten. Hic bir zaman baskin olmadi bu konuda, ama herzaman fikirini o yönden belirtti.

Adam 2007 yilindada sadece fikrini belirtti ve o konuda baskin olmadi. 2013 yilinda yine TFF´ye fikrini belirtti ama kabul görülmedi. Yabanci siniri siyasi bir uygulamadir, Demirören sadece siyasetin istedigini yerine getiriyor. Ünal Aysal ile 2013 yazinda yemekte kendisi yabanci siniri konusunda yesil isik yakmisti, AB konusuna sicak bakti. Ama siyaset bunu kabul etmedi.

Evet FB ve BJK yabanci siniri icin lobi yaptilar son iki sene, ama bunun bir etkeni yok. Siyaset 9 yildir bu sinirin kalkmasini engelliyor zaten.
Sınırın kalkması ile Turkiye'de yetişmemiş, 2 satir konuşamayan ve yetenek olarak da ahım şahım olmayan oyuncuları devşirmek ayni şeyler mi? Değil.

N5

BAşı kesilmiş tavuk gibi etrafa saldırmaya başladı terim,umarım rezilliklerine rezillik eklemeye devam eder.
Bu gecede kazakistan puan alır.

vay be hani yabanci siniri türk futbolu icindi, hani milli takim cosacakti bunun sayesinde? ne oldu efendiler baktiniz uzun vadeli bol Eurolu sözlesme yapan yerli futbolcular dan artik bir cacik olmaz, biz en iyisim türk futbolunu tekrar canladirmak icin bari yabancilari türk yapalim fikrine mi geldiniz?

Cidden ne mal insanlar yönetiyor turk futbolunu, ac yabanci siniri bak bakalim o yerli tayfasi ac kalmamak icin nasil biryerini yirtiyor ozaman bak bakalim milli takim tekrar nasil sahlaniyor.

Sınırın kalkması ile Turkiye'de yetişmemiş, 2 satir konuşamayan ve yetenek olarak da ahım şahım olmayan oyuncuları devşirmek ayni şeyler mi? Değil.

N5

Tamamda onun üzerinden konusanlara hitaben yazdim zaten bunu. Fatih Terim zamaninda Aurelio´yu Milli takimda oynatmis bir insan olarak, böyle bir aciklama yapmasini dogal karsilamayan, art niyetlidir. Basketbol´da makina gibi calisan alt yapilarimiz olmasina ragmen Emir Preldzic Milli takimda Türk statüsünde oynuyor. Bu isi abartmama kayidi ile, 1 yada iki oyuncu oynatmanin bir mahsuru yok. Daha Ergin Ataman üc dört ay önce Langford´u devsirip Milli takimda oynatmaya calisti... Hatta para ödenecekti, herif fazla istedi diye olmadi. Birde Langford birak Türkce konusmayi, türkiyede daha basket bile oynamamis bir oyuncu.

5 Yillik FIFA kurali var üstelik, su an devsirme ihtimali olan iyi bir oyuncu yok zaten. Türkiye´Milli takimina acilen bir Sol yada sag bek sart. Biz bile 30 milyon TL yatirim yaptigimiz sag bek pozisyonuna, su an Sabri´yi yertestirdik yine. Eboue´nin lesini bile özlüyoruz, kaliteli bir yabanci olsa, lakin yok. Ben devsirmeye karsi degilim.

Aurelio gibi kötü Türkce konusan, ama bayraga ve oynadigi ülkeye saygi gösterip Milli marsini okuyan bir adami, Türkiye´de yetistirilmis, ama etnik nedenlerden dolayi Milli marsi okumak istemeyen, sporculara tercih ederim.
(Özil, Boateng)

İnsan gerçekten hayret ediyor.

-Tapatalk-

Rezillik!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bu ulkede topcu veya stoper yetismiyorsa bu ft'nin de ayibidir. Adama sorarlar: 40 yillik td'lik kariyerinde kac tane topcu yetistirdin?

Bir de adini türkiye futbol direktoru koymuslar. Milli takimi 3 ayda bir cagirip maca cikarmaktan baska ne isler yapar bu "futbol direktoru"? Bunun icin mi senede 4-5 milyon avro kazaniyor.

Ayrica tff "turk" futbol direktorune neden TL degilde avro veriyor?

Bu ulkede topcu veya stoper yetismiyorsa bu ft'nin de ayibidir. Adama sorarlar: 40 yillik td'lik kariyerinde kac tane topcu yetistirdin?

Bir de adini türkiye futbol direktoru koymuslar. Milli takimi 3 ayda bir cagirip maca cikarmaktan baska ne isler yapar bu "futbol direktoru"? Bunun icin mi senede 4-5 milyon avro kazaniyor.

Ayrica tff "turk" futbol direktorune neden TL degilde avro veriyor?

Alt yapi ile ilgili kapsamli bir calisma yapiliyor mu bilemem ama bu sekilde yapilan calismalarin meyvelerini sen iki gün sünra degil, ancak 5-10 yil sonra yiyebilirsin. Eskiden Fenerbahce´liler kiskancliklarindan dolayi art niyetliydi ve sizler gibi konusurdu. Fatih Terim´in yaptiklari saha icinde degil, saha disinda da büyük emekleri olmustur. Eger 1995 yilinda Fatih Terim bir araba kazasi sonucu hayatini kaybetseydi, muhtemelen bir gizli kahraman olarak kalacakti belirli konularda...

Milli Takım'a yorumunuz?
‘’Milliyetçiliği kalbinde yaşamayan oyuncu ile başarı sağlanmaz’’
Alpay Özalan: "Neden başarısız buluyorum. Bizden sonra yeni ekinler ekilmedi. Bizim başarımız 92'ye dayanıyor. O ekinleri de Fatih Terim ekmiştir! 92 Akdeniz oyunlarında şampiyon olduk. Aynı ekip Dünya üçüncüsü oldu. Milli Takım’ın iskeleti yok. Şuan Azerbaycan’ı yener miyiz diye düşünürken o zaman biz Hollanda’yı yeneriz diyordu herkes. Emindi bundan. Abdullah Avcı ne yapsın? Elinde adam yok ki."

Fatih Terim’in sizdeki önemi?
"Benim için babadan farksız. Beni 3. Ligden A Milli takıma çıkartan adam hayatımın dönüm noktalarından birisidir. Fatih hocanın en büyük artısı bu oyuncuları ile çok iyi iletişim içinde. Otoritesinin yanında baba-oğul ilişkisini sağlayan biri. Geçen bir eleştiri okudum. 20 senedir teknik direktörsün bir adam yetiştirmez misin yanında Fatih hoca için. Ne yapacaktı kafasına silah mı dayasın yetişsin diye. Kimlere şans verdi adam olmayacaklara bile. Bir insan kendi isteyecek gelişmeyi."

Ve bu adam hic bir zaman kulüp bazinda oynamadi Terim icin, ama neler yaptigini cok iyi biliyor. Hadi nefret ediyorsunuz eywallah, ama eskiden Türkiye´de öldürülen yigidin bile hakki veriliyordu. Su an Milli takim teknik direktörü olarak Terim´in performansi felaket kötü. Ama diger konular ile ilgili calismalar yapiliyor mu onu bilemiyorum. Iki tane bu kadar önemli görevi, bir adamin sorumluluk altina verilmesini de yanlis buluyorum.

Son düzenleme:
'Bu başarıyı ben kazanmadım, Türkiye olarak biz kazandık. Bu başarıda taraftarın, medyanın, yönetimin ve en önemlisi Fatih Terim'in de büyük katkıları vardır. Bunları inkar edemeyiz. Bu başarıya az ya da çok katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.'

2002 Dünya kupasindan sonra Senol Günes....

Altın jenerasyon

Galatasaray´li arkadaslarin bilgi sahibi olmamasi üzücü, bakalim bir bu Fatih Terim neler yapmis, neden oyuncularimiz onu okadar cok seviyor ? Bu adami Türk futbolu icin bir kötülük olarak görmek, yada görmek istemek üzücüdür.

Geri
Üst Alt