İyi bir eğitim almışsın, girişimci olmuşsun, “bi şekilde” trilyonların olmuş. Dünya üzerinde satın alamayacağın neredeyse hiç bir şey yok. Öyle bir zenginliğin var. Devlet başkanı ile aran süper. Bazı terör örgütleri ile ilişkilendirilmemenin tek sebebi de zenginliğin zaten.
Bunları da geçelim. Zenginsin abi. Bak eski parayla trilyonların var. Yine yazıyorum, dünya üzerinde canın isterse satın alamayacağın ürün/hizmet yok. Ay seyahatine bile parasını basar gidersin.
Ama köpeksin. Birileri ensenden tutup bir koltuğa oturtabiliyor. Başka birileri “otur bobo” dediğinde oturuyor, “kalk bobo” dediğinde kalkıyorsun. El pençeliğin, bir sinek gibi ellerini ovuşturmaların, diz çökmelerin bitmiyor.
Zenginsin, güya altında binlerce kişiye de istihdam sağlıyorsun. Nereye gitsen önünü ilikleyenlerden geçilmiyor, saygıda kusur edilmiyor, yediğin içtiğinden para dahi alınmıyor çoğu kez. Kürk işini iyi yapıyor.
Trilyonların var ama “ölü taklidi yap bobo” denildiğinde memnuniyetle ölü taklidi yapıyorsun. Kul olduğun “Bobo dediğimi yap, yoksa köyünü satarım ha” tehdidinden korktuğu kadar Tanrı’dan korkmuyorsun.
Çok zenginsin abi, ama ATM’den her ay para çekenlerin, o güzelce hak yiyen kula kullardan farkın yok. Bir kul sırf canı istedi diye “domal” dese domalırsın da. Zenginsin, eğitimlisin ya, dışarıdan bakanlar senin aslında bir köpek olduğundan, emir kulu olduğundan, kukla olduğundan habersizler diye de içini rahatlatıyorsun.
O ülkenin zengini mi köpek, yoksa köpekler mi zengin edildi bilmiyorum da ben öyle zenginliğin içine edeyim. Yıllık maaşı 2 saatte kazandığın paraya eşit olan adam böyle zenginlere ne kadar da boş bir zenginliğiniz olduğunu hatırlatıyor. Koyan bu. Kula köpeklik yapmadan yapıyor olması da sinirlerine dokunuyor. Ondan bunlar oluyordur hep.
Tabi bunların muhtemelen olduğu 3.dünya ülkesi için çok üzücü bir durum. Bizim ülkemizde neyseki böyle zenginler yok. Böyle yöneticiler yok. Böyle şerefsiz ve profesyonel bir şekilde kula köpeklik eden zengin olmuş bir kitle yok. Bu Bobo’ların bolca olduğu 3.sınıf bir ülkede yaşadığınızı düşünsenize. Korkunç olmaz mıydı?
Neyse, ülkemizin dünyadaki herkesi kıskandıran taraflarından biri olan liyakatın, onurlu ve gururlu zenginlerinin, adaletten şaşmayan, hukuktan korkan, kula kulluk asla yapmayan o güzel, eğitimli, zengin insanlarına şükür etmeliyiz. Ya o 3.dünya ülkesi gibi olsaydık.
Fatih hocamıza verilen cezaya gelince kararı alanların haklı olduklarını düşünmemek aptallık olur. Hepsi bizden çok eğitimli ve çok zengin insanlar.