Emin Güney
Cezalı
- 2 Ocak 2011
- 9.255
- 0
- 1.021
G.Saray Başkanı Ünal Aysal, GS TV'de soruları yanıtladı: "Fatih Terim nedeniyle eleştiriler alıyorum ama bu konuda hata yaptığımı düşünmüyorum. Takım sezona yorgun başladı"
F.Bahçe derbisi öncesi G.Saray Başkanı Ünal Aysal gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Aysal, sezon başından beri sıkça sorulan Fatih Terim konusuna açıklık getirdi.
İşte Aysal'ın o sözleri: "Genelde eleştiri aldığım konulardan biri Fatih Terim ile yolların ayrılması. Fatih Hoca ile iki başarılı sezon geçirdik ancak kabul etmek gerekir ki takım bu sezona iyi başlamadı. Ligde puanlar kaybettik, Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid'den 6 gol yedik. Fatih Terim konusunda bir hata yaptığımı düşünmüyorum, pişman değilim. Zaten Fatih Hoca ile yaşanan puan kayıpları ile sonrasındakilere baktığımızda bunun matematiksel olarak mantıklı bir izahı yok"
Aysal'ın diğer konularla ilgili ifadeleri şöyle:
İYİ TARAFTAR OLMAYA ÇALIŞTIM
"G.Saray Başkanı olmayı hiç düşünmemiştim. İyi bir taraftar olmaya çalıştım. 2016 senesinde görevim sona erecek."
FRENE BASMAM AMA ARDA DÖNMEK İSTEMİYOR
"Küçülen bir G.Saray düşünmüyorum. Ben fren kullanmam. Arda gibi bir oyuncuyu her zaman G.Saray'a katmaya çalışırım. Ancak Arda Turan, Türkiye'ye dönmeyi değil benim duyduğuma göre İngiltere'ye gitmeyi düşünüyor."
STADIN ÜSTÜNÜ KAPATACAĞIZ
"TT Arena Stadı bizim. Benim bir tereddütüm yok, taraftarın da olmasın. Stadın kapasitesini artırmayı düşünmüyoruz. Üzerini kapatmayı planlıyoruz. Stadın yanına salon yapmayı düşündük ama park yerimiz daralıyor. Şu an için başka bir gelişme yok."
DEPLASMAN YASAĞI BU ŞARTLARDA KALKMAZ
"F.Bahçe maçında herhangi bir sorun yaşanacağına inanmıyorum.
Trabzon-F.Bahçe, Beşiktaş-G.Saray maçındaki olaylar... Deplasman yasağı kalksın ama önce halkımızın güvenliğini düşünmeliyiz. Bu şartlarda kolay değil"
YAŞ ORTALAMASI 23'E İNECEK
"Almanya'da Türkler'in yoğun olduğu iki bölgedeki kulüplerle kontrat yaptık. Gelecekte bunun ne anlama geldiğini herkes anlayacak
Sene başında yaş ortalamamız 27.8'di. 25'e indirdik. Alt yapı projemizle 23'e kadar çekeceğiz. Kendi ürünümüzü yetiştireceğiz."
10 MİLYON EURO BEKLİYORUM
"Göğüs reklamını gelecek sezondan itibaren 10 milyon Euro'dan vermeyi düşünüyorum.
Türk Telekom'a Mayıs ayına kadar süre verdik. Olmazsa yeni bir sponsorla anlaşırız."
G.SARAY İLKOKULU'NU RİVA'YA YAPACAĞIZ
"Riva'dan 3. köprü geçecek. Değeri arttı. Yeni proje yaptırdık. Geliri daha fazla olacak. İçinde golf sahası bile olacak. Riva arazisine G.Saray İlkokulu'nu da yapacağız. İyi bir de yatırımcı bulduk. Bu sene içinde başlamak istiyoruz."
VERGİ BORCUNU HALLEDERİZ
"Vergi borcunu tabii ki ciddiye alıyoruz ama bu konuda bir endişemiz
yok. Geçmişte de varmış oturup anlaşılmış. Halledilir."
TWİTTER'DA GÖRÜŞÜMÜZÜ ORTAYA KOYDUK
"G.Saraylı doğru bildiği yolda yürür. Twitter konusunda görüşümüz netti bu yüzden o formalarla çıktık"
TFF'NİN LEHİMİZE KARARI YOK
"TFF, yabancı kuralını tek taraflı aldı. Sorduk, Kulüpler Birliği istedi dediler. Milli Takım bile devşirme oyuncu peşinde.
Federasyondan memnun değilim. Lehimize kararları yok. Hep şampiyonluğumuzu engellemeye yönelik stratejik kararlar aldılar."
YÜRÜYÜŞ YAPMADIK
"Yürüyüşler yapmadık, Ankara'ya karşı hoşnutsuzlukta bulunmadık. Amacımız G.Saray'ın bayrağını dik tutmaktı."
83 KUPA ALDIK, 1000 MADALYA KAZANDIK
"Sürekliliği olmayan başarı tesadüftür. Her sene biz şampiyon olsak geriye kalan 17 takımın hali ne olurdu.
İki sezonda 83 kupa aldık, 1000'den fazla madalya kazandık."
DROGBA'YA PAS ATILMAMA KONUSUNU BURAK'LA KONUŞTUM
"Drogba'ya pas verilmediği iddialarını Burak ile konuştum. Böyle bir sorun yok. Selçuk maçta kim müsaitse ona pas verecektir.
Drogba G.Saray taraftarına çok bağlandığını söylüyor. Bu kararına ne kadar etki eder bilemem. Ailesiyle görüşüp kararını verecek
Drogba'nın 1 sene daha kontratını uzatma taraftarıyım. Nisan sonunda oturup karar vereceğiz. Drogba hiçbir yerle anlaşmadı.
Drogba ile 2 gün önce konuştum. Geçen sene hocamız tribüne çıktığında takımı adeta o yönetti. Drogba lider bir oyuncu."
FLORYA'NIN SAHİBİ ARIOĞAN
"Florya sahipsiz değil. Lutfi Arıboğan gece gündüz uğraşıyor."
MANCİNİ İSTEDİ, ALDIK
"Hajrovic ve Telles, Mancini'nin çok istediği oyunculardı."
MANCİNİ BIRAKMAZSA BEN DE BIRAKMAM
"Ben imzama sadık bir insanım. Mancini de vazgeçmezse ben devam ederim. Mancini, Türkler ve yabancılar tarafından çok sevilen bir teknik direktör. Her futbolcuyu oynatıyor. Yeşil sahada ne taktiğe ne tekniğe karışırım. Benim mesleğim değil."
Kaynak : 3puan.com