Tezkere Kabul Edildi!

Berkan Yıldırım

Parçalı Üye
[h=2]Irak ve Suriye'den Türkiye'ye yönelik terör tehdidine karşı TSK'nın yurt dışına gönderilmesi için hükümete izin verilmesini içeren başbakanlık tezkeresi 298 oy ile kabul edildi. Tezkereye 98 ret oyu geldi.[/h]

Allah yardımcımız olsun.
Tüm genç nüfusu Allah korusun bu saatten sonra, diyecek pek bir şey yok.

Insallah askeri mudahaleye gerek kalmaz. Binlerce genc ve aliesi tedirgin. Allah yardimcilari olsun

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz,tezkerenin kabul edilmesinin ardından, bir gazetecinin sorusu üzerine, "Tezkere, çözüm sürecini olumsuz etkilemez" diye konuştu. "Nasıl olumlu yansır?" sorusu üzerine Yılmaz, "İyi olur, her yerde sulh olur, huzur olur, barış olur" dedi.

Şu açıklamaları okurken şok oldum bu ülkenin güvenliği bütünlüğü bu çapsızların elinde savunma bakanı olmuş hala ortadoğu denen bataklığın iki kurşun sıkmayla huzur barış içinde kalamayacak kadar karışık olduğunun farkında değil ya da bu milletin tamamını %50 leri gibi zannediyorlar.

Hayirlisi olsun demekten baska bisey yok bu saatten sonra Abd resmen zorladi bu ortamin olusmasi icin pek tercih edecek konumumuz kalmadi.

Normaldir. Hem PKK, hem IŞİD, hem de rejim tehditlerine karşı hazırlıklı olmak gerek. Savaş kararı o kadar kolay değil, savunma amaçlı bir tezkere bu.

Akp yi sevmiyorum ama diye baslamamissin bu sefer :D

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

AKP demem öncelikle çünkü öyle bir parti yok, sonra partiyi sevmem de demem zira parti sevilecek birşey değildir benim için. Oy vermem dedim ve öyle de yaptım. Erdoğan'ı artık sevmiyorum demişimdir ki doğrudur, lakin bu ideolojik bağnazlıkla herşeye muhalefet edeceğim anlamına gelmez. :)

Hani öyle birşey bekleniyor ki Erdoğan'a, onun temsil ettiği görüşe, kitleye, yakınından geçene var olan ontolojik karşıtlığı herkes paylaşsın ve herşeye aynı ontolojik karşıtlık üzerinden baksın. Zaman gazetesinin, NYT'nin algı çalışmasını 3 gün manşette tutması davranışının aynısı ben muhalefet ediyorum diye gösteremem mesela. Zira eleştirilerimin sebebi kişisel çıkarım değil, mantığım ve ilkesel uyuşmazlık.

ilk defa pkk ve tsk ayni dusamana karsi savasacaklar .

Böyle birşey sözkonusu bile değil.

Mevcut tezkere,her yıl yenilenen bir durum.

Işid ile savaş falan olmayacak.

Pkk ile de saf tutulmayacak.

Kurulan 1 cümle dahi onur kırıcı olabiliyor.

Şuanda Şırnak Silopide Cudi ile Gabar dağları arasında bulunan bir karakoldaki vatan evladı olarak konuşuyorum.

Mevcut tezkerede ek olarak sadece,sınır hattına(iç ve dış) konuşlanacak cep birlikleri,mülteci kampları ve mültecilere lojistik yardımı kapsıyor.

Ekstradan herhangi bir saldırı durumunda misliyle de karşılık verilecek.Düşman pkk-peşmerge yada ışid hiçfarketmez.

Işid de burnumuzun dibine dayandı.ülke olarak kayıtsız kalınması mümkün değil.

Sağ tarafımızdaki vadiden hemen sonra bir suriye köyü var.

Niconlarla baktığımızda köyden yükselen dumanları ve ışid bayraklarını görmek mümkün.

Bu sebeple kayıtsız kalınması imkansız.

Ekstradan türbeden esir alınan Özel Harekatlarla ilgili haber,tamamiyle düzmece.Batı yanlılarının Türkiyeyi savaşa çekme çabalarından ibaret.

pkk ya gelince.Son 1 ayda 1000'in üzerinde kayıp verdiler.

Yetmedi,Silopi olsun,Şırnak olsun,10-15 yaş arası 500 çocuğu silahlandırıp kobaniye götürdüler.

Aldığımız son haber,bu 500 pyd taraftarı çocukların ışid tarafından 1 günde yok edildiği.

Hdp şuanda çocuklarını ailelerine hesap vermede ciddi sıkıntılar yaşıyor.

Şahsi fikrimmi?Düşmanımın düşmanı benim dostumdur.

Umarım suriye'ye girme gibi bi salaklık yapılmaz o bataklığa girersek bi daha çıkamayız

Yav he he,

Ulan isid dunde kapinda degilmiydi? Elini kolunu sallayarak sinirini delik desik etmedimi? O zaman nerdeydin? Bu kadar insan katledildi izledin, "bir sekilde" destek oldun!

Benim suriyedeki turbeme saldiracaklar bu caniler demezmi birde? La orayi sen kendin bombalamiycakmiydin? Ses kayitlarin çikmadimi?

Neyse allahtan tr'de yasamiyorum, sizlere kolay gelsin, benim keyfim yerinde.

Yav he he,

Ulan isid dunde kapinda degilmiydi? Elini kolunu sallayarak sinirini delik desik etmedimi? O zaman nerdeydin? Bu kadar insan katledildi izledin, "bir sekilde" destek oldun!

Benim suriyedeki turbeme saldiracaklar bu caniler demezmi birde? La orayi sen kendin bombalamiycakmiydin? Ses kayitlarin çikmadimi?

Neyse allahtan tr'de yasamiyorum, sizlere kolay gelsin, benim keyfim yerinde.

En güzelini yapıyorsun, memleket yoldan çıktı iyice.

Şunu da belirtmekte fayda var.

Eğer,sınır ötesi bir bölgeye yerleşilecek olursa,asıl sıkıntı o zaman baş gösterecek.

Tanınmayan düşman,(ışıd-peşmerge-pkk).ve Sen düşmanını tanıyana kadar verilecek kayıplar.

Misal 3 bin asker orada görev yapacaksa,mevzu bittikten sonra,asla o 3bin geri dönemeyecek.Verilen kayıplar mutlaka olacak.Azı çoğu bilinmez..

Bu gerçeği de kabul etmek lazım.

Şuanda tüm sınır birlikleri hazır durumda.Verilecek emri bekliyoruz.

Ve sınır ötesi durumda erlerin olsun,rütbelilerin olsun,yurt dışı görev ücretlerinin ödenmesi konusunda Akp'nin birleşmiş milletler ve USA ile pazarlık halinde olduğu duyumu geldi.Henüz duyumdan ibaret.Netleştirebilmiş değiliz.

Ki USA tüm bedelleri ben ödiycem, derse vay halimize..

Birleşmiş Milletler adı altında resmen orada piyonlara döneriz,fakat oradan asla geri dönemeyiz.

Arkadaşlar Tezkere zaten çıkması gereken elzem bir olaydı

Su uyur düşman uyumaz misali biz her türlü tedbiri almalıyız

Umarım hiçbir zaman o tezkereyi yürürlüğe sokacak haberler duymayız

Bersan ÇAKAR ,
Öncelikle hayırlı teskereler dilerim kazasız belasız ,

Mevzu biraz daha derin , bölgenin tanınmaması yada düşmanın bilinmemesi gibi bir durum yok , uzun zamandır neredeyse tüm hareketler izlenmekte ,
önemlisi bir ayrıntı ise daha önceki kuvvet kaydırmalarında hiç gerek görülmeyen ama ilgili ortamlarda mutlaka o bölgeye kaydırılmaları gerekli diye düşünülen trakyada konuşlu M60T ler sınıra kaydırılmakta ,
mevzu basit bir sınır ötesi operasyondan çok çok daha öte konuşulanlar en azından o şekilde ........

Bugün tezkere oturumunun tamamını, radyo ve tvden takip ettim. En mantıklı eleştiri ve destek konuşması MHP adına konuşan Mehmet Şandır'dan geldi.

@Bersan ÇAKAR ,
Öncelikle hayırlı teskereler dilerim kazasız belasız ,

Mevzu biraz daha derin , bölgenin tanınmaması yada düşmanın bilinmemesi gibi bir durum yok , uzun zamandır neredeyse tüm hareketler izlenmekte ,
önemlisi bir ayrıntı ise daha önceki kuvvet kaydırmalarında hiç gerek görülmeyen ama ilgili ortamlarda mutlaka o bölgeye kaydırılmaları gerekli diye düşünülen trakyada konuşlu M60T ler sınıra kaydırılmakta ,
mevzu basit bir sınır ötesi operasyondan çok çok daha öte konuşulanlar en azından o şekilde ........

Saolun,teskerelik değilim.Bizler bu işe ömrümüzü adadık :)

Uzun zamandır tüm hareketler izleniyor olsa da,gayri nizami harbe karşı tedbir almak hiç kolay değildir.

Düşmanı tanımama konusuna gelince,sınır ötesi bir alanda pyd bir grup ile karşıkarşıya kalındığında,karar mekanizması çalışana kadar,onların açacağı ateşle ilk planda kaybedilecek personel mutlaka olacaktır.

Tsk'daki sorular belli.Öldürdüğün teröristin elinde silah varmıydı?Silah varsa sana ateş açtımı?

Bu 2 sorunun cevabını veremediğin takdirde İnsan Hakları cartı curtundan en az 6 ay yatarın var.Ve durum ordudan ihraca kadar gidebiliyor.

sırf derede yıkanan bir teröristi vakti zamanında vurduğu için,ordudan atılan,attırılan bir astsubayı tanıyorum.Hala da görüşürüm kendisiyle.

Sorulacak sorular belli?

1.Düşmanın ya da düşmanların kim?

2.Gayri nizami harpte hareket tarzın ne olacak?

Herzamanki gibi olacak.İnsanlara hiçbir açıklama yapılmadan,personel ateşe atılacak.

İşte bu gerçek..

Geri
Üst Alt