Tezkere Kabul Edildi!

Kalinlastirdigim bolge icin ; Ciddimisin sen ??

Buralarda yaşayan benim.Herkesten iyi biliyorum buraları.

Artık buralar,Türkiye toprağında görünse de,elden çıkmış yerler.

Türkçe tabela bile bulamazsın çarşıda.Türk bayrağı zaten yok.

Hele bi eline bayrak al,bak neler yapıyorlar.

Geçen yıl burada bir polis kızcağızı diri diri yaktılar.

Ailemde şehidim de var ayrıca.97 de üzümlüde şehit düştü.

karısı çocuğu yetim kaldı.

Her bayramda,mezarlıkta onların acısını ben bilirim.

Buraların alayı terörist.Alayı hem de.

Biraz kuyruklarına bastı ışid,bastılar yaygarayı.

Söylediklerimde sonuna kadar ciddiyim.

Bu insan müsvetteleri,bu ülkenin kamburu.Yıllardır bu böyle.

Üstüne de gencecik askerlere mermi sıkacak kadarda şerefsizler.

Beter olsunlar.Bin beter olsunlar.

Son düzenleme:
Buralarda yaşayan benim.Herkesten iyi biliyorum buraları.

Artık buralar,Türkiye toprağında görünse de,elden çıkmış yerler.

Türkçe tabela bile bulamazsın çarşıda.Türk bayrağı zaten yok.

Hele bi eline bayrak al,bak neler yapıyorlar.

Geçen yıl burada bir polis kızcağızı diri diri yaktılar.

Ailemde şehidim de var ayrıca.97 de üzümlüde şehit düştü.

Buraların alayı terörist.Alayı hem de.

Biraz kuyruklarına bastı ışid,bastılar yaygarayı.

Söylediklerimde sonuna kadar ciddiyim.

Bu insan müsvetteleri,bu ülkenin kamburu.Yıllardır bu böyle.

Üstüne de gencecik askerlere mermi sıkacak kadarda şerefsizler.

Beter olsunlar.Bin beter olsunlar.

Umrumda bile degil orada yasiyorsan, herkestende iyi bilmiyorsun sadece sen yasamiyorsun orda, havadan in asaga. Sen Turkiye'ye isid'in girmesini ve insanlari oldurmesini istiyorsun. Ha birde Turkiye'nin pkk'ya karsi cok gucsuz oldugunu hatta Turk askeri'nin gucsuz oldugunuda ima ediyorsun boylelikle.

Cunku sadece isid bu isi halledebilir demek istiyorsun... Al iste adam Turkiye isgal olsun bolunsun diyor.

isid'in yaptiklari pkk ve el kaide'nin yaptiklariyla aynidir sonucta teror orgutu ama hukumet ne zaman teror orgutu demeye basladi ? 46 rehine anlasmayla yer degistirdikten sonra ;).

isid destekcisi goruyorum evet, Turkiye uzerinden Suriye'ye gecerek onlara izin veren ulke isid'i destekliyordur. Forumdada kendini belli edenler oldu zaten, kusura bakmayin ama ben herseyden once insanim ve ne ypg ve isid'in yaptiklarini desteklemem.

Kapiya kadar dayandilar gorelim simdi o "buyuk dunya liderinin" yapacaklarini... Israil'e 1 roket dussun adamlar savasa cikiyor, bize 15 tane havan topu dustu birsey yok (!) Kimsede demedi ypg'ye silah verilsin bunu nerden cikardin anlamadim.

Bugün Işid'in varolma sebeplerinden en büyüğü ABD'nin Irak'ı işgalidir. Işid'e dini nedenlerle cihad ayağına katılan insan kadar siyasi nedenlerle katılan insan sayısıda azımsanmayacak derecede. Irak'ta Amerikalı veletlerin halka çektirdiklerini hepimiz biliyoruz. Bu Amerikan işgalini ise kuzeyde kürt yönetimi ve güneyde şii yönetim destekledi, yanlış mı biliyorum..

Bence birde bu Işid'in Türkiye'ye gireceği muhabbeti baştan aşağı palavra. Bir defa adamların Türkiye üzerinde Hatay hariç herhangi bir toprak talebi yok. Hatta Suriye'nin güneyinde bile toprak talepleri yok. Hatay içinde kalkıp maceraya girişeceklerini zannetmiyorum.

isid'in yaptiklari pkk ve el kaide'nin yaptiklariyla aynidir sonucta teror orgutu ama hukumet ne zaman teror orgutu demeye basladi ? 46 rehine anlasmayla yer degistirdikten sonra ;).

isid destekcisi goruyorum evet, Turkiye uzerinden Suriye'ye gecerek onlara izin veren ulke isid'i destekliyordur. Forumdada kendini belli edenler oldu zaten, kusura bakmayin ama ben herseyden once insanim ve ne ypg ve isid'in yaptiklarini desteklemem.

Kapiya kadar dayandilar gorelim simdi o "buyuk dunya liderinin" yapacaklarini... Israil'e 1 roket dussun adamlar savasa cikiyor, bize 15 tane havan topu dustu birsey yok (!) Kimsede demedi ypg'ye silah verilsin bunu nerden cikardin anlamadim.

İnsanlar IŞİD ile YPG arasında IŞİD'e karşı duralım derken YPG'ye destek olunmasın diyorlar. Yoksa bu forumda IŞİD destekisi görmedim ben. Silah isteyen YPGliler onlara ithaen söylemiştim.

Saglam irade gösterdikten sonra, onlarin halk destegi filan viz gelir. 90´li yillarda ne olmustu? Karar verdik, girdik inlerine, analarini aglattik.

Senelerce kendilerine gelemediler. Yillardir bu iradeyi göstermiyoruz, belki de gösteremiyoruz.

Bence ISID canileri, PKK´nin hava gazi oldugunu cümle aleme gösterdi. Bu iradeyi gösteremeyen devlet, büyük devlet olamaz.

Evet ordaki savas ve burdaki savas arasinda cok fark var. Korkakca, kallesce pusu kurmak, gögüs gögüse savasmamak gibi.

Yine de Türk ordusunun daglari temizleyecek gücü herzaman vardir. Bu ugurda sehit olur gerekirse askerler, kallesce sehit olmaz.

Cok neden var tabiki de, ancak AKP´nin PKK politikasi, onlardan nefret etmeme yetiyor zaten. Bunu hicbirzaman kabul edemedim ben.

Sorn orda zaten pkk yildirma biktirma stratejisi kullaniyordu simdiye kadar kimse yemedi dik durduk ama malesef suandakiler yedi. cozum surefi bir nevi yenilginin kabuludur herkes yediremez bu olati neymis turkluk sorunmus bu ulkede arnavutu,ermenisi,kurd,arabi herkes yasiyomus!! Evet yasiyor ama bu saydiklari milletin cogunun devleti var arnavutluk,ermenistan,arabiatan,bolgesel kurt yonetimi vs. Haaa hani onlarin kendine has devleti olunca sorun yok turklerin olunca vauvavsvdvdh.... bide osmanlida kardesce yasarmisik vak sen ozaman ne diye arap,kurt,ermeni,arnavut isyanlari vardi?? Bunlarin isyanibyuzunden parcalandik zaten ve sonucunda turk milliyeciligi dogdu!! Ama bunlara gore herweyin sorunlusu cehape 1800lerdeki iayanlarsa chp vardi sanki...

Dtpliler sokağa çıkın çağrısı yapmış.Ne zaman başları derde girse ya molotofla otoübs yakarlar ya da askerin yoluna mayın döşeyip pusu kurarlar.

Alistilar tabi. Karsilarinda adam gibi devlet yok ki. Hersey serbest. Türkiye´de artistlik yapabilirler sadece.

Cok delikanlilarsa, gitsinler korusunlar Kobani´yi. Sanki ISID atom bombasiyla, Jetlerle saldiriyor. Delikanli olun, koruyun sehrinizi madem.

Umrumda bile degil orada yasiyorsan, herkestende iyi bilmiyorsun sadece sen yasamiyorsun orda, havadan in asaga. Sen Turkiye'ye isid'in girmesini ve insanlari oldurmesini istiyorsun. Ha birde Turkiye'nin pkk'ya karsi cok gucsuz oldugunu hatta Turk askeri'nin gucsuz oldugunuda ima ediyorsun boylelikle.

Cunku sadece isid bu isi halledebilir demek istiyorsun... Al iste adam Turkiye isgal olsun bolunsun diyor.

Söylediklerimi çarpıtarak hiçbiryere varamazsın.

Gayri nizami savaşan bir örgütün hakkından,yine gayrinizami savaşan bir örgütle başa çıkarsın.

TSK'yı küçümseme,elinde silah olmayan teröristi vurman yasak.Bizde insan hakları geçerli.

Ayrıca kahpece araç mayınların da bu sonlarını keyifle izliyorum.

Arkadan vurmak,onların işi.Tarihte de böyleydi hep ;)

Neymiş,pkklılar savaş için bizden silah desteği istiyorlarmış.

Babayı alırsınız o.evlatları.

Işid işi bitecek,sonra namlular tekrar bize dönecek.

Yardır ışid.Yardırın aslanlarım.

son pkklının kökü kuruyuncaya dek.

Dtpliler sokağa çıkın çağrısı yapmış.Ne zaman başları derde girse ya molotofla otoübs yakarlar ya da askerin yoluna mayın döşeyip pusu kurarlar.

Sokağa çağırma nedenleri Türkiye'nin Ayn Al-Arab'a(Kobane) ambargo koyduğunu düşünüyorlar. Acil sokağa çıkma çağrısı yaptılar

Altında yatan ise büyük ihtimal devlete SOS mesajı, biran önce yardım etmesini istiyorlar devletin. Kobane düşerse çözüm süreci zora girer vs vs saçmalıklar ne alakası var...

Çözüm süreci eleştirilebilir, eleştirilmelidir ki ben de en çok eleştirenlerdenim ama lütfen doksanlarda PKK'yı yendik şöyle yaptık böyle yaptık demeyin. Doksanlar PKK'nın toplumsallaştığı, PKK militanı ile sivil halkın ayırt edilmeden hareket eden siyasi irade ve askerlerin insanları bile bile PKK'nın kucağına ittiği, faili meçhullerin zirve yaptığı yıllardır.

Bugünü eleştireceğiz diye geçmişle ilgili yalan yanlış tezlere inanmayın veya üretmeyin lütfen.

Çözüm süreci eleştirilebilir, eleştirilmelidir ki ben de en çok eleştirenlerdenim ama lütfen doksanlarda PKK'yı yendik şöyle yaptık böyle yaptık demeyin. Doksanlar PKK'nın toplumsallaştığı, PKK militanı ile sivil halkın ayırt edilmeden hareket eden siyasi irade ve askerlerin insanları bile bile PKK'nın kucağına ittiği, faili meçhullerin zirve yaptığı yıllardır.

Bugünü eleştireceğiz diye geçmişle ilgili yalan yanlış tezlere inanmayın veya üretmeyin lütfen.

90'lı yıllar çok kritik idi. Devlet içinde kimsenin PKK'yı bitirme çabası içerisinde olmadığına adım gibi eminim. Onun sonucunu yaşıyoruz bu günlerde...

Sorn orda zaten pkk yildirma biktirma stratejisi kullaniyordu simdiye kadar kimse yemedi dik durduk ama malesef suandakiler yedi. cozum surefi bir nevi yenilginin kabuludur herkes yediremez bu olati neymis turkluk sorunmus bu ulkede arnavutu,ermenisi,kurd,arabi herkes yasiyomus!! Evet yasiyor ama bu saydiklari milletin cogunun devleti var arnavutluk,ermenistan,arabiatan,bolgesel kurt yonetimi vs. Haaa hani onlarin kendine has devleti olunca sorun yok turklerin olunca vauvavsvdvdh.... bide osmanlida kardesce yasarmisik vak sen ozaman ne diye arap,kurt,ermeni,arnavut isyanlari vardi?? Bunlarin isyanibyuzunden parcalandik zaten ve sonucunda turk milliyeciligi dogdu!! Ama bunlara gore herweyin sorunlusu cehape 1800lerdeki iayanlarsa chp vardi sanki...

"Analar aglamasin". Canakkale´de niye agladi? Aglamasaydi madem? Ne güzel cözüm iste dimi?

Cözüm dedikleri sey maglubiyettir. Baska birsey degildir. Ben bunu hicbirzaman kabul etmedim, etmeyecegim.

Zaten cözüm diye birsey olamaz, toprak verirsin rahat edersin. Bu mudur? Bu hainler hangi cözüm önerisini kabul edecekmis ki?

Askerimizi samar oglanina cevirdiler bu hain politika yüzünden. Adam ettik bunlari basimiza, simarttik.

Iran´da bi artistlik yapmaya kalkiyorlar, ertesi gün paramparca ediyorlar korkaklari. Neymis? Analar aglamasin. Ya bi git.

Turk devleti yikilacak yerine herkesin yonettigi ulke olacak ama kurdistani sadece kurtler yonetecek muthis fikir degilmi? Hem istiyorlar turkiyeyi yonetmek hemde kurdistana kimse karismasin!! Ee ozaman onlarda turklere karismasin gitsinler barzaninin devletinde istediklerini yapsiblar ama kurucu iradesi turk ve turkluk uzerine olan bir ulkeye karismasinlar.

ABD'yi ikna etmekte şu an bizim için meselenin kritik noktası. ABD ikna olduğu anda Kobani'de koalisyon yardımları artırılır. Türk askeri direk IŞİD ile karşılaşmadan Kobane'ye girer ve orada siviller için güvenli bölge oluşturulur ve saçma sapan kanton muhabbetine son verilir.

Önerimiz bizim açımızdan mantıklı ama ABD'nin buna ikna olmadığı anlaşılıyor şu ana kadar. Sonrasında neler olur bakacağız.

Sokağa çağırma nedenleri Türkiye'nin Ayn Al-Arab'a(Kobane) ambargo koyduğunu düşünüyorlar. Acil sokağa çıkma çağrısı yaptılar

Altında yatan ise büyük ihtimal devlete SOS mesajı, biran önce yardım etmesini istiyorlar devletin. Kobane düşerse çözüm süreci zora girer vs vs saçmalıklar ne alakası var...

Kobane'ye ağır silahların geçmesine izin verilmiyomuş ki verilmesin de zaten.1 terör örgütünden kurtulmak için öbür terör örgütünü silahlandırmak kadar saçma bi şey olabilir mi?Her türlü insani yardım zaten yapılıyo Şanlıurfa/Suruç'daki hastane yaralı pkklılarla doluymuş sivil halk desen hepsi kamplara yerleştirilmiş durumda daha ne bekliyolar anlamıyorum.Pkkyı resmi bi ülke olarak değerlendirip silah ticareti mi yapacağız?

Son düzenleme:
Türkiye, ne kadar çok beklemede kalırsa, o kadar kar eder.

Şuanki görüntü muazzam.

Bundan daha iyisi olamazdı.

Illa Iraka Suriyeye girilmesi gerekiyorsa, elleri degmisken soyle Musul u Kerkuk u de kontrol altinda alip bize baglasalar ne olurdu yaw :D

Kobane'ye ağır silahların geçmesine izin verilmiyomuş ki verilmesin de zaten.1 terör örgütünden kurtulmak için öbür terör örgütünü silahlandırmak kadar saçma bi şey olabilir mi?Her türlü insani yardım zaten yapılıyo Şanlıurfa/Suruç'daki hastane yaralı pkklılarla doluymuş sivil halk desen hepsi kamplara yerleştirilmiş durumda

Tabi ki izin verilmeyecek. Oradaki sivil halk bir tarafa ama orada kendince kanton ilan eden YPG/PYD denen yapı, ÖSO'yu yalnız bıraktı ve Esad ile açıkça olmasa da üstü örtülü birlikte hareket etti. Onlar Esad'a saldırmadılar, Esad da onların kanton ilan edecekleri yerden asker çekti. ÖSO'ya bu sizin savaşınız bizim değil dediler. Türkiye ile zaten durumları belli. Şimdi yardım istiyorlar. Hem ÖSO hem Türkiye yardım edelim ama siz de bu bağımsız hareket iddialarından vazgeçin diyor. ama beyefendiler hem silah istiyor hem bağımsızlık iddilarından vazgeçmiyorlar. Hani insan caını filan düşündükleri yok. IŞİD dümdüz etti hala bağımsızlık türküsü çağırıyorlar.

Son düzenleme:
ABD'yi ikna etmekte şu an bizim için meselenin kritik noktası. ABD ikna olduğu anda Kobani'de koalisyon yardımları artırılır. Türk askeri direk IŞİD ile karşılaşmadan Kobane'ye girer ve orada siviller için güvenli bölge oluşturulur ve saçma sapan kanton muhabbetine son verilir.

Önerimiz bizim açımızdan mantıklı ama ABD'nin buna ikna olmadığı anlaşılıyor şu ana kadar. Sonrasında neler olur bakacağız.

Benim düşüncem pazarlık konusu ya güvenli bölge yada pkk'nın silah bırakması karşılığı kürtlere ağır silah ve tıbbi yardım yapılmasıdır.

Ama ne ABD'nin ne de kürtlerin bunu kabul edeceğini zannetmiyorum. Bu koşullardan herhangi birisi Türkiyede bölücü teröre büyük darbe indirir. Batılılar Türkiyeyi elinde tutmak için böyle bir jokeri kaybetmeyi göze alamaz bence.

Ama Türkiye'nin desteğini almadıkları her gün toprak kaybediyorlar. Bu işin hava saldırılarıyla olacağını pek zannetmiyorum.

Illa Iraka Suriyeye girilmesi gerekiyorsa, elleri degmisken soyle Musul u Kerkuk u de kontrol altinda alip bize baglasalar ne olurdu yaw :D

Rte nin,bir petrol kuyusunun başına geçmek için,ciddi ciddi USA ile pazarlık halinde olduğunu düşünüyorum.

Arkaplanda bir film,pazarlıklar dönüyor,yakında anlayacağız..

Ayrica neyin cözümü? Kiminle? Öyle hava yaratiyorlar ki, sanki 15-20 Milyon Kürt Türkiye´ye düsmanmis gibi.

Erzurumluyum, sapina kadar Türk milliyetcisiyim arkadas. PKK ile cözüm mözüm istemiyorum ben.

Ih dediklerinde vuracaksin, gik dediklerinde gömeceksin. Hak istiyorlarmis. Yönetmek istiyormus. Zaten yönetiyorsun. Illa adi Kürdistan mi olmali?

Bu ülkenin Kürt Cumhurbaskani bile oldu, bana haktan hukuktan bahsetmesinler. Meclisin yarisi Kürt. Neyi yönetmiyorsun?

Geri
Üst Alt