Konu hakkinda yorum yapasim yok cunku biraz da konuyu arastirma firsatim olmadigindan belki konuyu hic anlamadim.
Simdi Isid var, bunlar deli, yasamayi hak etmeyen vahsi tipler. Saga sola saldiriyorlar ve bir sekilde bizim sinira kadar gelmisler.
Simdi yanlis mi degerlendiriyorum bilmiyorum ama Isid'i bir tehdit olarak gormuyorum. Sagda solda kabile hayati yasayan insanlari kesmeye benzemez buyuk devletlerle ugrasmak. Abd bombaliyor falan deniyor ama yalan dolan herhalde, bugun adam iki fuze atsa tas ustunde tas birakmaz toyota jiple gezen serseri takimini mi durduramayacak.
Ha gelelim Kobani'ye. Simdi bolge demografigine hakim degilim ama Isid'in kadin, cocuk, sivil dinlemeyecegini biliyorum. Ancak duydugumuz okudugumuz sivillerin zaten tahliye edildigi hatta Turkiye'ye gectikleri.
Bolge de baska bir teror orgutunun kontrolunde. Bu iki teror orgutu kapisirken bizim tam olarak ne yapmamiz isteniyor anlamadim. Ha bolgede sivil bir magduriyet vardir insani yardim yaparsin da askerini neden bu iki grubun catismasina heba edesin. Ben burada Sirri Sureyya icin de Demirtas icin de ovucu sozler kullandim yeri gelince ama sacmalamasinlar mevzunun Kurt halki ile ilgisi yok.
Tezkere tabii ayri bir dava, bir sey yapmak icin degil, gerektiginde yapabiliyor olmak icin faydali. Tabii Isid'i pek seven idarecilerimizin hala Esed de Esed diye zirlamasini da komik buluyorum.
Gelisim sureci tartismaya acik olmakla birlikte, su anda cirkin olaylara sahne olan bu bataktan uzak durmak en akilli is olur. Bunu yaparken herhangi bir tarafi desteklemek zorunda degiliz. Iki taraf da birbirinden daha iyi degil. Isid, henuz bizim canimizi yakmadigi icin, icten ice onlari destekleyenleri de anliyoruma ama, bu onlari iyi gorduklerinden degil. Biraz benim de yaptigim gibi ciddiye almadiklarindan.
Sinir otesi mudaheleyi su anda gerekli bulmak ise manasiz. Yillarca Abd nin cikari icin oraya buraya el atmasina kizan bir milletin bir anda bolge jandarmaciligi oynama askina gelmesi celiski.
Cumhurbaskanligi seciminde Demirtas akli basinda tavri ile ciddi bir sempati toplamisti. Cok fazla insan (ben de) oy vermem ama aslinda en akillisi bu diyordu. Kurtlerin gecmiste yasadigi magduriyetlere karsi yapilacak duzeltme ve iyilestirmelere en buyuk darbeyi, hareketi surekli cirkinlestirip kana bulayan pkk olmusken yillar sonra 'evet kurtlerin siyasi bir hareket olarak yer almasi guzel bir olay' dusuncesi oturmaya baslarken gene pkk tarafindan aptalca provoke edilerek olusturduklari imaji tekrar yiktilar.
Ozetle, Kurt halki acilarini yatistirmak icin hala pkk ve uzantisi gibi ipe sapa gelmez vahsilere bel baglayarak kendine cok yazik ediyor. Turkiye ise tum sinir otesi catismalardan uzak durarak simdilik iyi yapiyor.
Deep Thought cihazından gönderildi.