TFF Süper Kupa | Beşiktaş 0-2 Fenerbahçe

Cevap: TFF Süper Kupa | Beşiktaş 0-2 Fenerbahçe

Rıdvan Galatasaray'a giydirmeye çalışıyor aklı sıra.. Yok futbolcuların parası ödenmiyormuş, Keita falan nereden alınıyormuş.. Keita, Kewell, Arda hep aynı mevki oyuncularıymış.. Elano'yu pek tanımıyormuş.. Ulan maç Bjk-Fb maçı gelip konuyu Galatasaray'a gelip kilitliyorlar sinir oluyorum..

Lakabına yakışan yorumlar yapıyor. Sallamamak gerekir.

Ahmet Arif Kesen,

Evet renkdaşım bende farkettim, herkesde bi aşılmış her şeyi alırız havası var. Halbuki transferle bu iş olmuyor. Tamam en önemli halkası transfer ama. Uyum, hırs, istekde çok önemli.

İnşallah çok başarılı bir sezon geçiririz.

Rıdvan Galatasaray'a giydirmeye çalışıyor aklı sıra.. Yok futbolcuların parası ödenmiyormuş, Keita falan nereden alınıyormuş.. Keita, Kewell, Arda hep aynı mevki oyuncularıymış.. Elano'yu pek tanımıyormuş.. Ulan maç Bjk-Fb maçı gelip konuyu Galatasaray'a gelip kilitliyorlar sinir oluyorum..

Bilica'yı Nesta gibi anlatıyor. Ben mi yanlış maç izledim.

Canlı bomba gibiydi.

bjk maç itibari ile daha organize idi.Fener ilk yarı doğru dürüst posizyon bile bulamadı.Bjknin sol tarafını iyi kullandılar ve bu kanattan bindirmeler ile sonuca gitmeye çalıştılar,tamamiyle bireysel hatalardan fener 2 gol bularak kupayı aldı.

Maçın geneline baktığımızda 2 takımda şu durumlar göze battı ;

Fener maça tutuk başladı,bjk istekliydi ve iyi organize oldu.Fener honved maçındaki görüntüsünün tersine bir çizgide vasatın altında oynadı.Yeni oyuncuların sahne aldığı bu maçda fener yine organize bir takım futbolu ortaya koyamadı.Daumun prensi alex, guziaya çalışamak sureti ile posizyonlar üretmeye çalışsada bjkli fink alexe göz açtırmadı.

bjk ernst,fink ve yusufun güzel performansları ile orta alanda çok güzel organize oldular.İyi pas yapıp aralara paslar ile posizyona girdiler ama gol atamadılar.

bjk gol atamayınca daha fazla strese girdi ve son 10 dakikada artık maçın disiplininden koptular akabinde sivokun inanılmaz bir hatası penaltı getirdi durum 1-0 oldu sonra demorilize olan bjk ikinciyi 90+da yedi.Asında futbol adına top oynayan tartışmasız bjk di ancak posizyona girip gol bulamıyınca yine strese girip maçı verdiler.Fener maçı çevirmek adına doğru dürüst posizyon yapmadan 2-0lık net bir skorla kupayı aldı.Kısacası atamyana attılar..

Fenerde savunmada öncellikle bilica fener savunmasını toparlayacak bir oyuncu değil.Posizyon sıkıntısı yaşatıyor ve önder ile uyumsuzluğu dikkat çekiyor.bjk ilk yarıda aralara paslarla çok ciddi gol posiyonlarınada girdi.Bence lugano fenerin en çok aranacak ismi gibi duruyor zira bu bilica luganonun %50si bile olamaz.Aynı şekilde ortaalanda yeni alınan dos santos bence vassattı zira milli oyuncuları uğur boraldan çok büyük artıları yok.

Aynı şekilde daumun prensi alexe finkin pranga vurması ile fenerin ortaalan yükü emreye daha çok bindi ,oda bireysel olarak fazla bir varlık gösteremeyince bjk ortalanda ciddi top yapmaya başladı ancak son vuruşları beceriksizdi.alex-emre ikilisi orta alanda top yapamayınca honved maçının golcüsü guiza yine yokları oynadı.Fenerin en tehlikeli posizyonları öyle organize geliştirdikleri ataklarlada olmadı,yine daumun olmazsa olmazı olan duran toplarla sonuca gittiler.bjk de ise ciddi olarak konsantrasyon sıkıntısı var,elbette bütün takımlar uyum sürecinde ancak denizli takımını kısa zamanda toparlayamaz ise hem avrupada hemde ligde geçen yıldan daha kötü duruma gelebilirler.Denizlinin ikinci yarı telloyu almasıda hatalıydı zira maçı çevirebilecek oyunculardan birisiydi.Nihatı ise bence taraftar için oyuna soktu,nihat tam olarak hazır değil ve nihatın girmesinden sonra bjk ileride etkili olamamaya başladı.Denizli ilk yarı farklı ikinci yarıda farklı bir diziliş ile bir nevi ladese girdi ve bunu pahalıya ödedi.İlkyarıdaki gibi takım dizilişini bozmadan devam etseydi ikinci yarı daha fazla atak olabilrdi ama 65den sonra bjk yoruldukdan sonra nispeten fizik kondüsyonları iyi olan fener maça ağırlığını koymaya başlasada penaltıya kadar kilitli kaldılar orta alanada fink ve ernstin oyunlarıyla.

Kısacası bjk de istek ve arzu olmasına rağmen mustafa denizli elindeki oyunculara göre değilde kafasındaki tertibe göre oynamak istiyor ve buda sıkıntı yaratıyor.Denizlinin aklındaki oyun şablonunda kesinlikle deco gibi bir oyuncu şart zira şu şekilde son vuruşları iyi yapamıyorlar.Çok efor sarfedip çabuk yoruluyorlar buda karşı takıma avantaj veriyor zira ikinci yarı fener sert oyunla bjkyi bezdirdi akabinde bjkli oyuncular disiplinden koptu ve goller geldi.Ne bjkyi nede feneri çözmek çölde su aramak kadar zor birşey değil.Fenerin ağır olan ortasahasını kitlerseniz çok kolay posizyona girersiniz,aynı şekilde bjk için orta alandaki pas trafiğini keserseniz oyuna ağırlınızı koyarsınız.Elbette burda son 15 dakikalık sürede oyun disiplininden kopmayan ve fizikman diri olan takımlar başarılı olacak.

Fenerde ise gçen yıllara göre yine büyük değişimler yok.Yeni isimler geldi ancak büyük oyuncular almadılar,zaten kendi forumlarındada bundan şikayetçiler,biz elano ve keita gibi isimleri alırken fener sınıfta kaldı bu yıl zira artık bütçeleri eskisi gibi değil,mali sıkıntı içerisindeler onun için aziz yıldırım "bizim hedefimiz ligdir,avrupa değil" diyor çünki avrupada bu oyuncularla iş yapamaz fener.Değişim diyip daumu getirdiler ama 34üne basacak alexden vazgeçmiyor.Fenerde değişim filan olduğu yok,eski tas eski hamam bir fener yine karşımızda.Tamamiyle bireysel yeteneklere dayalı,takım oyununu benimsemeyen ve ölü topları iyi kullanarak sonuca ulaşma niyetinde bir fener görüyoruz.Alexin bu sistemde nereye kadar verim vereceği meçhul zira eski alex değil,aynı şekilde 30una girecek emre içinde durum aynı.Bu sezon takım oyunu oynamayan takımlar çabuk havlu atacak zira bu fener bu şekli ile çok zorlanır.

Bugünki maça bakarak Galatasarayı bir adım önde görüyorum çünki takım oyunu ve sistem getirdi yönetim.En başda reijkard ile büyük bir değişim başlatıldı ardından türkiyeyi ayağa kaldıran transferler geldi.Ben umutluyum zira total futbolu oynayacak tek takım olarak Galatasarayı görüyorum.Hazırlık maçlarında en belirgin sıkıntımız olan orta alanda top yapamama ve posizyon üretememe gibi sıkıntılarımızı elanıyu alarak çözmüş gibiyiz zira elanonun ortada olması arda ve kewell ın bol posziyona girmesini ,kanatların çok iyi işleyeceğini gösteriyor.

Bu sezon sistemi,takım oyunu oynayanı kazanacak.

Bu yönden Galatasaray bir adım öndedir.

İki takımın da hazır olmadığı her hallerinden anlaşılıyordu. Beşiktaş geçen seneki teknik direktörün devam etmesi artısıyla daha derli toplu gözüküyordu ama son vuruşlarda etkili değildi. Fenerbahçe ise fena değildi ama ben onları da sanki pek iyi görmedim. Özellikle savunmaları alarm veriyor. Beşiktaş 1-0 alabilirdi görüntü itibariyle ancak atamayana attılar resmen...

Cevap: TFF Süper Kupa | Beşiktaş 0-2 Fenerbahçe | Fox Tv

Hocam Semih'de bu görevler yapıyor hatta yeri geliyor oyun kurucu olarak oynuyor.Guiza'a gösterilen sabrı Semih'e göstermeleri gerekir.

Ayrıca şöyle birşey var fener bu sistemde ve oun anlaışı ile devam ederse busene bekledikleri şampiyonluğu yakalayamazlar.Guiza ilerde çok yalnız kalıyor.

Valla Semih'in şu maç Güiza'nın yaptıklarını yapabileceğini ben kendi adıma sanmıyorum. Semih bana göre son adam olarak daha iyi. Güiza ile oynarsa çok gol atarlar.

Bu gece çok sıkıcı bir maç oldu ve hiç beklentilerimi karşılamadı...

Diğer forumlarda her kez GALATASARAYIMIN defansına laf atıyorlar ama bu gece olanlara BİR DAHA BAKSINLAR...Gercekten FB ve BJK nin stoperlerinde sorun var...

FB nin yeni transferlerine değinecek olursam:

Dos Santos:Uğurun daha iyi çalım atan ve ceza sahasına kat eden bir oyuncu ve bu bölgeyi bana göre toparlar ama bence asla Kewelın verdiği kaliteyi getirmez takıma...(Arda ile kıyaslamıyorum bile)

Cristian:Açıkcası iyi yer tutuyor ara sıra iyi ileri çıkısları oldu...Maldonadonun 2 gömlek üstü ama kesinlikle bir Aurelio olamaz...

Bu sene gerçekten ümiyliyim...Kimyamız olusursa iyi bir sezon geçiririz ve ipi göğüsleriz...

Açıkcası Fb yi bende gözümde büyükmüşüm.(medya sayesinde sanırım) ama gördümki yine Galatasarayım 1 numara...

Umarım sakatlıksız bir sezon geçiririz...

Yılmaz Özdil 'den Ferrari transferine farklı bir bakış açısı.

Ferrari…

Çakma İtalyan.

29 yaşında.

100 metreyi 12 saniyede koşuyor.

Ferrari bu.

Orijinal İtalyan.

0 yaşında.

100 kilometreye 4 saniyede çıkıyor.

Bu da Ferrari.

Bi tanesi Beşiktaş’ın aldığı Matteo Ferrari… Öbürü, dünyanın en ünlü spor otomobili, Ferrari 599 F1…

Beşiktaş’ın aldığı Ferrari’nin maliyeti, 14.5 milyon euro… Öbür Ferrari, 460 bin euro… Yani, Beşiktaş’ın aldığı Ferrari’nin parasıyla, öbür Ferrari’den 31 tane alınabiliyor.

Siz başkan olsanız…

Şampiyon olmak için, 14.5 milyon euro verip futbolcu Ferrari’yi mi alırsınız? Yoksa, yedekleriyle beraber bütün takıma birer tane, bir tane de teknik direktöre olmak üzere, “şampiyon olun, hepinize Ferrari 599 F1 vereyim” mi dersiniz?

Arkadaşlar hepimiz çok büyük laflar söylemeye başladık,daha ilk lig maçı oynanmamışken,adam gibi bir takımla karşılaşmamışken bu kadar büyük konuşmanın alemi yok.

Atalarımız boşa laf etmezler''büyük lokma ye ama büyük söz konuşma''

Herşey transferle olsaydı real,chealse,liverpool vs.. her sene Şampiyonr ligini alırdı.

Biz her zamanki gibi temkinli cümleler kullanmaya özen gösterelim ki tükürdügümüzü yalamak zorunda kalmıyalım.

not: bu laflar sadece senin içind eğil turan arkadaşım üstüne alınma forumda böyle bir kanı oluştu son 3 gündür.

Haklısın fazla uçmamak gerek ben sadece transferlere değil teknik heyete ve mevcut kadroya güvendigim için böyle söyledim.Gönlümüzdekileri yani :ka05:

sekıztas taraftarı gokhan zan gıttı dıye sevınıyodu ferrarı daha kotu fb ye gelınce bu oyunla ne avrupa nede lıgde bır yerlere gelemezler artık sabırsızlanıyorum su lıg bır baslasa

Skkibe'yi buradan selamlıyorum.Sayesinde şu dandik maçı izledik.

İzlenim yönünden kötü bir maçtı top şişirme tavan yaptı.Her zamanki gibi Fener balı tuttu.Transferleri gelince bu maçta bence berbattılar.

uefa ile kafa buluyolardı bunlar akılları sıra küçümsüyolardı ezikler.yok kolay takımlar varmışta ulan biz aldığımız sene uefa kupasını yenilgisiz aldık kupayı içeride dışarıda hiç yenilmedik.artı bizim yarı finalde elediğimiz leeds sonraki sene şampiyonlar liginde yarı final oynadı finali de çok şanssız bir şekilde kaçırmıştı.önce doğru yazın şu kupanın ismini sonra birgün sizde alırsınız ama üçün birini :))))))

İki takımın da hazır olmadığı her hallerinden anlaşılıyordu. Beşiktaş geçen seneki teknik direktörün devam etmesi artısıyla daha derli toplu gözüküyordu ama son vuruşlarda etkili değildi. Fenerbahçe ise fena değildi ama ben onları da sanki pek iyi görmedim. Özellikle savunmaları alarm veriyor. Beşiktaş 1-0 alabilirdi görüntü itibariyle ancak atamayana attılar resmen...

Aynen öyle oldu,ligin ilk maçını merak ediyorum,Maccabi maçı formalite olacak!

bu akşam iki sözde rakibimizide gördük daum 1 ay sonraya uçak bileti alsın diyorum :D

Mustafa denizli çok garip diziyo takımı sahaya, ikinci yarı Nobre adeta ön libero gibi oynadı defanstan top fln çıkaıyoru, Yusuf öyle kanatta oynayacak topçu değil çok ağır..

Bobo da öyle kanat oyuncusu değil çizgiden ne kadar top sürmeye kalksa kaybetti hepsini..Beşiktaşın orta sahasının ortasına top ayağına yakışan bi adam lazım Ernst Fink defansı kuvvvetli isimler ancak çabuk pas yapamıyolar yeterince..

Bobo Yusuf Nobre çok ortaya geliyo karışık bi düzen oluyo bjkde..

Sahanın en iyisi kesinlikle Ernstdii muhteşem bir oyuncu gerçekten, çok dinamik çok iyi pozisyon alıyo ve topuda kullanıyo verkaçlara giriyo, çok beğendim valla :)

----------

Feneri beğenmedim açıkçası..Top Alex ve Güiza ya gelince bişeyler yapıyo takım ama gerisi ıı ıı..

Deivid ve kazım ile olmaz bi kere, orası Topuzun yeri olmalı..

Emre daha insiyatifli oynamalı, bi ara Alex geldi geriye defanstan top alıyodu, yahu Emre Cristian ne işe yarar derim..

Dos Santos çok kaliteli isim, biraz daha alışırsa çok iyi işler yapar..

Cristian Selçukun daha canlı daha teknik versiyonu, gereksiz transfer..

Bilica çok güveniyo kendine, ama ben beğenmedim, Önderle olmamış ikisi..

Gökhan Gönül Sabriden beter bi futbol oynuyo, Sabri daha iyi orta açar bundan dedim ciddi ciddi..Wederson daha dinamik ona göre ama gereksiz yerlere ortalar açıyo Wedersonda..

Volkan aynı Volkan...

en beğendiğim isimleri, Alex ve Güiza, bu sene ikisi toplam 30 gol 30 asisti geçer...

Alex asist Güiza gol kralı olur muhtemelen..

Guiza gol krali olsun ben de Monako prensi olurum

yavaş yavaş gökhan gönül hakkındaki görüşlerim balon seviyesine erişmek üzere.halil arkadaşıma katılıyorum bu konuda sabri daha iyi ortalar yapar.bu arada ismail çok güzel oynadı kumaşı iyi.tüpçü bu sefer tutturdu galiba neyse i.üzülmez denilen antiestetik adamdan kurtuluyoruz .milli takımda bizim hakana ii bir alternatif olabilir

Cevap: TFF Süper Kupa | Beşiktaş 0-1 Fenerbahçe | Fox Tv

Beşiktaş hiç mi kondüsyon çalışmadı ? 2. yarı yoktular resmen. Beşiktaş'ın bitmesi ile Fener kupayı aldı.

Çalısmıslardır çalısmasına da ikinci yarı 1 senedir gol atamayan 7-8 ay ayağına tıop bile değmeyen Nihat'ı sokarsa,en diri olan adamını 80 de oyuna sokarsa (Holosko'yu),Ferrari,Fink gibi bombaları trasnfer ederlerse böyle olur.Ballı Daum'da atlar kupaya.

Cevap: TFF Süper Kupa | Beşiktaş 0-1 Fenerbahçe | Fox Tv

Çalısmıslardır çalısmasına da ikinci yarı 1 senedir gol atamayan 7-8 ay ayağına tıop bile değmeyen Nihat'ı sokarsa,en diri olan adamını 80 de oyuna sokarsa (Holosko'yu),Ferrari,Fink gibi bombaları trasnfer ederlerse böyle olur.Ballı Daum'da atlar kupaya.

Fink iyi adama benziyor biraz ama Ferrari skandal.

Geri
Üst Alt