TFF'den Açıklama: 3-4 Mart Tarihlerinde Ligler Kaldığı Yerden Devam Edecek

Halen görüşümün arkasındayım

Lan ülke nüfusunun neredeyse yüzde 15'i canı ile uğraşırken

2 hafta sonra maçların oynanması kararı almak ne demek

batsın sizin futbolunuz da kararınız da vicdanınız da
Senin düsüncen saygi duyuyorum. 2 hafta bence de az. 3-4 hafta daha dogru olurdu benim gözümde.

Ama senden ayrildigim bir konu var. Biz ülke olarak her seye cok fevri ve ani karar veriyoruz. Cogu seye rasyonel karar vermek yerine anlik duygusal karar veriyoruz. Millet olarak böyleyiz. Ama bence bugün bu durumda olmamizin nedeni de bu.

Gördügümüz gibi Galatasaray, Fenerbahce, Besiktas, Trabzon olmak üzere, bir cogu futbol takimi futbol takimi olmaktan ziyade büyük sivil topluluklar. Bu durumda bile takimlar ne kadar kenetlenip maddi manevi ne kadar yardim ettikleri ortada.

Burda duygusal davranip "s.... topunuzu" diyerek lig iptali düsünebilirsin. Ama ligin iptal edilmesi ne bu ülkede olan gercekleri degistirir ne de iki gün önce olanlari ne de ölenleri geri getirer ne de afet bölgesindeki yardimi hizlandirir.

Ve gercek su ki sen 4 hafta de ben 6 hafta sonra diyeyim zaten bir cogu insan eski hayatina, bir cok sey eski haline geri dönecek. Biz Fenerle BJK´le yine hakem tartisacagiz, firinci ekmek yapcak, siyasetciler siyaset kavgasi yapacak. Olacagi bu yani. Aci ama böyle olacak.

Bu 4-6 haftalik sürec icin her seyi yikip kirmak bence mantikli degil. Hem bu sekilde bu takimlari zor durumda birakiyorsunuz, bunlara da yardim etkmek durumunda kalirsiniz, bu takimlar da ayni sekilde hic bir yere yardim edemez olacak. Ve tekrar ediyorum. "Ya takimlar zor durumda kalirsa kalsin" diye düsünebilirsin, ama bunun bence kimseye bir artisi bir katkisi yok. Tam tersi bence her sey daha da zorlanir.

Senin düsüncen saygi duyuyorum. 2 hafta bence de az. 3-4 hafta daha dogru olurdu benim gözümde.

Ama senden ayrildigim bir konu var. Biz ülke olarak her seye cok fevri ve ani karar veriyoruz. Cogu seye rasyonel karar vermek yerine anlik duygusal karar veriyoruz. Millet olarak böyleyiz. Ama bence bugün bu durumda olmamizin nedeni de bu.

Gördügümüz gibi Galatasaray, Fenerbahce, Besiktas, Trabzon olmak üzere, bir cogu futbol takimi futbol takimi olmaktan ziyade büyük sivil topluluklar. Bu durumda bile takimlar ne kadar kenetlenip maddi manevi ne kadar yardim ettikleri ortada.

Burda duygusal davranip "s.... topunuzu" diyerek lig iptali düsünebilirsin. Ama ligin iptal edilmesi ne bu ülkede olan gercekleri degistirir ne de iki gün önce olanlari ne de ölenleri geri getirer ne de afet bölgesindeki yardimi hizlandirir.

Ve gercek su ki sen 4 hafta de ben 6 hafta sonra diyeyim zaten bir cogu insan eski hayatina, bir cok sey eski haline geri dönecek. Biz Fenerle BJK´le yine hakem tartisacagiz, firinci ekmek yapcak, siyasetciler siyaset kavgasi yapacak. Olacagi bu yani. Aci ama böyle olacak.

Bu 4-6 haftalik sürec icin her seyi yikip kirmak bence mantikli degil. Hem bu sekilde bu takimlari zor durumda birakiyorsunuz, bunlara da yardim etkmek durumunda kalirsiniz, bu takimlar da ayni sekilde hic bir yere yardim edemez olacak. Ve tekrar ediyorum. "Ya takimlar zor durumda kalirsa kalsin" diye düsünebilirsin, ama bunun bence kimseye bir artisi bir katkisi yok. Tam tersi bence her sey daha da zorlanir.

Sevgili Tugay

Yazımda belirtmeyi unutmuşum görüşlerinde haklısın

Bende belirlenen sürenin azlığından isyan ediyorum esasında

Yani 2 hafta hiçbir şekilde insani bir karar değil onu belirtmeye çalışıyorum

zaten büyük bir ihtimalle de oynanamayacak ligler 2 hafta sonra

Tff mi ligi oldugu gibi devam ettirir diyosun abi?sence antep ve hataya ayricalik tanimazlar mi?
Ligde 23 mac oynanmis bu saatten sonra geriye donuk puanlarla oynanamaz ligdeki puan tablosu tam saibelik olur. Bunu goze alamazlar. Bu iki takimda 'kalan maclari oynayamayiz' derlerse ligden atarlar yani kume duserler, olacagi bu. Zaten bu takimlarin bunu pek dert edecegini de zannetmiyorum cunku onlarin suan futboldan daha onemli seyleri dusunmesi lazim . Neyse 1-2 haftaya zaten hersey netlesir simdi bunlari detaylica konusmaya luzum yok artik nasil karar alirlar yakinda ogreniriz.

Ligde 23 mac oynanmis bu saatten sonra geriye donuk puanlarla oynanamaz ligdeki puan tablosu tam saibelik olur. Bunu goze alamazlar. Bu iki takimda 'kalan maclari oynayamayiz' derlerse ligden atarlar yani kume duserler, olacagi bu. Zaten bu takimlarin bunu pek dert edecegini de zannetmiyorum cunku onlarin suan futboldan daha onemli seyleri dusunmesi lazim . Neyse 1-2 haftaya zaten hersey netlesir simdi bunlari detaylica konusmaya luzum yok artik nasil karar alirlar yakinda ogreniriz.
Aklıma uçağı düşen bir futbol kulübü geldi bazı oyuncuları vefat etmişti falan maç ertelendi sonra ek transfer hakkı verilip maçlarını oynamıştı diye hatırlıyorum. Böyle durumlarda dediğin gibi oluyor, yapacak pek birşey olmuyor .

M2101K6G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

tepkiler gelmeye başladı dahada agır tepkiler gelecektir mecburen uzatacaklar en az 1 hafta daha,avrupa kupası vs bunlar işin bahanesi sadece

Aklıma uçağı düşen bir futbol kulübü geldi bazı oyuncuları vefat etmişti falan maç ertelendi sonra ek transfer hakkı verilip maçlarını oynamıştı diye hatırlıyorum. Böyle durumlarda dediğin gibi oluyor, yapacak pek birşey olmuyor .

M2101K6G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi
Evet oyle birsey olmustu, belki ek transfer suresi belki onlarin maclari biraz daha gec bir tarihe alinabilir (toparlanmalari icin).

Ligin geç bitecek olma ihtimali yüksek, bu sebeple UEFA dan gelecek sezon Avrupa kupalarında ön elemelere katılacak takımlar için bir tarih öteleme talep edilmeli.

avrupa macları var,mecbur devam edecek 2 hafta sonra.transfer dönemini de uzattılar,ödenecek paralar vs kolay bi yer değil futbol çarkı,o yüzden yapacak bişey yok
Millet anlamıyor işte vicdan karası oluyoruz sadece süper lig olarak bakıyorlar.
Bunun amatöre var, 3. Ligi var bu adamlar ne olacak.
Diğer branşlar ne olacak basketbol, voleybol felan orda da binlerce insan ekmek parası kazanıyor

SM-M127F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Birkaç saat önce borsa bile tamamen çarşambaya kadar kapatıldı. Borsada hissemi satsam paramı alamıcam haftaya cumadan önce. Twitter kısıtlandı. Olayın büyüklüğü daha tam kavranamadı diye düşünüyorum. Haftaya Cuma maçların başlayacağına zerre ihtimal vermiyorum. Mantığım almıyor.

Deprem bölgeleri için yardıma personele hala ihtiyaç varken futbol maçları için koruma polis vs mi ayrılacak. Maça kim gider kaç kişi gider kim sevinir. Çok garip bir durum yaşanır.

Birkaç saat önce borsa bile tamamen çarşambaya kadar kapatıldı. Borsada hissemi satsam paramı alamıcam haftaya cumadan önce. Twitter kısıtlandı. Olayın büyüklüğü daha tam kavranamadı diye düşünüyorum. Haftaya Cuma maçların başlayacağına zerre ihtimal vermiyorum. Mantığım almıyor.

Deprem bölgeleri için yardıma personele hala ihtiyaç varken futbol maçları için koruma polis vs mi ayrılacak. Maça kim gider kaç kişi gider kim sevinir. Çok garip bir durum yaşanır.
hocam benim borsada param kaldı bunu çekmenin bir yolu yok mu şuan

Lig en az iki hafta daha ertelenmeli. Milli Takımn da bir programı vardı galiba; o da iptal edilmeli...

Deprem bölgelerindeki kulüpler maçlara çıktıkları zaman elde edecekleri gelirleri nasıl kompanse edecekler? İddia geliri, tribün gelirleri gibi birçok aşaması var. Kaldı ki yıkılan şehirden sponsorluk ve benzeri gelirleri elde etmeleri de çok uzun bir süre mümkün olmayacak. Bu şartlar altında eğer o kulüplerin de rızası varsa en doğrusu lige bir şekilde devam etmek ve küme düşmenin kaldırılması. Ancak bu da gelecek sezon ligi 22 takıma çıkartma anlamı taşır. Tüm bunlarla beraber bir haftalık erteleme çok kısa bir süre bu boyuttaki bir afet için. Yani en az bir hafta daha ileriye atıp mantıklı bir karar üretmek gerekiyor. Kupa çeyrek final ve yarı final maçlarını tarafsız sahada tek maça düşürmek takvim açısından rahatlatma sağlayabilir. İki yeni maç günü ortaya çıkacaktır.

Transfer ve Tescil Dönemi Hakkında Bilgilendirme

1675873817970.png

FIFA'nın Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı'nın ulusal düzeyde de bağlayıcı olan düzenlemelerine uygun olarak; profesyonel futbolculara ilişkin 2022-2023 futbol sezonu ikinci transfer ve tescil dönemi maksimum 28 gün olacak şekilde 12 Ocak 2023 - 8 Şubat 2023 tarihleri arasında belirlenmişti.

Ancak, ülkemizde yaşanan deprem felaketleri nedeniyle milli yas ilan edilerek 10 ilimizde OHAL kararı alınması sebebiyle; Federasyonumuz transferde olumsuzluklar yaşanmaması adına 06.02.2023 tarihinde FIFA'ya resmi bir şekilde başvuru yaparak, içinde bulunduğumuz transfer döneminin uzatılmasını talep etmiştir. FIFA ile yapılan görüşmelerde transfer döneminin on gün süreyle uzatılmasına ilişkin sözlü olarak onay alınmış olup, yazılı onay süreci beklenmektedir.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Türkiye Futbol Federasyonu

Geri
Üst Alt