TFF'den Açıklama: 3-4 Mart Tarihlerinde Ligler Kaldığı Yerden Devam Edecek

ligin tamamen iptal olacagini sanmam zira böyle bir düsünce olsaydı transfer sezonunu uzatmak gibi bir hamle olmazdi

bölgedeki takımlar icin beyaz sezon karari gelir muhtemelen
avrupa macları var,takımların ödemesi gereken bir sürü bonservistir,maaştır vs.bunları düşünmeden yorum yapmamak lazım.

futbol öyle küçük bi şey değilki.1 hafta sonra insanlar tutunacak bi dal arayacak,calısan insana yarın işe gitme diyebilir misin?geçimini saglayabilyosan sagla o insanın.hiç bi maddi yükümlülüğünü düşünmeden,insanların yuzde 90ının sıgındıgı ve kendi hayatı adına mutluluk cıkarımını yaptıgı biseye dur diyemezsin.

kulüpler taraftara mecbur ne yazıkki.beyaz sezon kararı gelecek mecbur antep ve hataya.

Konuşulacak zaman değil tabiki ama hazır transfer dönemi uzamisken kaleci almalıyız muslerasiz boş kale oynama riskine giremeyiz

Antep
Hatay
Adana Demirspor

bu üç takımdan ilk ikisi kesin, üçüncüsünün de psikolojik olarak devam etmesi zor açıkçası.

Seneye üçünün de ligde oynama hakları saklı tutularak lige devam edilir muhtemelen.

4 takım düşer bu 3'ü devam eder.

99 depreminden sonra Kocaelispor ve Sakaryaspor'a sorduklarında Sakaryaspor lige katılmayacaklarını Kocaelispor da devam edeceğini halka moral vermek istediklerini söylediler sene sonu Sakaryaspor kaldığı yerden devam etti. 2000 Elazığ depreminden sonra Elazığspor ligin kalanına devam edemedi sezon sonu küme düşürülmedi. Kastamonu da sel felaketinden sonra Kastamonuspor da maçlara çıkamadı sezon sonu küme düşürülmedi.

Deprem bölgesindeki takımların yönetimlerine sorulacaktır bu takımlara beyaz sezon seçeneği önerilecektir kabul edenler muaf tutulup sene sonu düşürülmez devam etmek isteyenler farklı şehir stadyumlarında mücadelelerine devam edebilirler. Süper lig de 2 takım beyaz sezon dahiline alınırsa son 2 takım küme düşürülmeli seneye 3 takım çıkınca 20 takımla devam edilir diye tahmin ediyorum. Keşke şu olaylar hiç yaşanmasaydı keşke şu an tek derdimiz hakemler olsaydı.

22 haftadi oynanmış ligde geride kalan maçlar iptal edilip herkese 3 puan verilmez..

En yakın örnek elazigspor 2020..Deprem nedeniyle ligden çekilip hakları dolduruldu kalan maçlarda 3-0 hükmen yenik sayildilar...
Devre arası olsa doğru ama bu takımlar ile bazı takımlar 2 defa oynadı bazısı 1 , ne kadar adil olur bilemedim.

Anlamsız eyyamlar ile sayı olark şişirilmiş bir lig oluştu son senelerde onu düşürmeyelim bunu düşürmeyelim diye ,Evet bu takımların devam etmesi zor düşürülmeleride adil olmaz ama düşmeyide bu kadar büyütmemek lazım.G.Antep ve Hatay son senelerde düşmenin kıyılarında geziyorlar bu anlayışla giderlerse bu sezon olmazsa gelecek sezon düşebilirler .Doğru yöntilen kulüp düşsede ertesi sene bilemediniz iki sezonda geri dönebilir üst lige.Gençlerbiriği , Kocaeli ,Sakarya, Bolu ,Karşıyaka, Bursaspor, Eskişehir, Akhisarspor, Sarıyer vb kulüpler şimdi nerelerde.Kulüpler bu iş bilmez sözde iş adamlarının elinden kurtulmadığı sürece lige renk katan takımlar birer birer sportif çöküşten kurtulamıyor.

2009'da Ankaraspor'la Ankaragücü'nün sahibi aynı diye Ankara'yı ligden atmış TFF. İlk 4 maçı oynamışlar. Biz dışındaki 3 takımdan da puan almışlar ama 3-0 olarak değiştirilmiş sonra. Ligden çekilme veya beyaz sayfa işi olursa puan durumu ciddi şekilde değişecek.

Screenshot_20230209_165805_Mackolik.jpg

Herkes şöyle olsun, böyle yapılsın diye bir fikirler sunuyor ama bu sadece sizin, benim, ve ya bir kulübün elinde kararlar değil. Yayıncı kuruluş var, sponsorlar var, haksızlığa uyrayacak başka kulüpler var. Antep ve Hatay düşürülmesin diyen var, bunlarla oynanan maçlar 3 puan sayılsin diyen var. Bunlar hem düşme potasini, hem üst sıraları etkileyecek kararlar olur.

En doğrusu ligin olduğu gibi devam etmesi ve Hatay/Antep'in maçlarının bir kaç hafta daha ertelemek olur.

2009'da Ankaraspor'la Ankaragücü'nün sahibi aynı diye Ankara'yı ligden atmış TFF. İlk 4 maçı oynamışlar. Biz dışındaki 3 takımdan da puan almışlar ama 3-0 olarak değiştirilmiş sonra. Ligden çekilme veya beyaz sayfa işi olursa puan durumu ciddi şekilde değişecek.

Ekli dosyayı görüntüle 192033
Burada

Ekli dosyayı görüntüle 192033
Burada sadece ilk 4 haftası oynanmış ligin şimdi 22 haftası tamamlanmış bir lig var..Ayrıca en güncel örnek elazigspor 2020..Depremden sonra devam etmiyorlar ve geri kalan maçlarda hükmen yenik sayiliyorlar..

Mesela biz antep ve hatay ile toplamda 4 maçı da tamamlamış olsak ve bu maçların hepsini kaybetmiş olsak 12 puan mı eklenecek fazladan bize ligin bitmesine bu kadar az kalmışken..

ligin ilkyarısına dokunulmaz.adananın lige devam edeceğini düşünüyorum.ekonomik durumları iyi,avrupa hedefleri var.onları ayrı tutuyorum o yüzden.2.yarıdaki maclarda antep,hatay ile oynayacak olanlara 3 puan verilir,antep ve hatay düşmez.bu kadar basit

Burada

Burada sadece ilk 4 haftası oynanmış ligin şimdi 22 haftası tamamlanmış bir lig var..Ayrıca en güncel örnek elazigspor 2020..Depremden sonra devam etmiyorlar ve geri kalan maçlarda hükmen yenik sayiliyorlar..

Mesela biz antep ve hatay ile toplamda 4 maçı da tamamlamış olsak ve bu maçların hepsini kaybetmiş olsak 12 puan mı eklenecek fazladan bize ligin bitmesine bu kadar az kalmışken..
1989 Samsun'da da senin dediğin gibi olmuş. Öyle olur o zaman. Yalnız 2009'daki uygulama yanlış olmuş. Niye öyle yapmışlar anlamadım

1989 Samsun'da da senin dediğin gibi olmuş. Öyle olur o zaman. Yalnız 2009'daki uygulama yanlış olmuş. Niye öyle yapmışlar anlamadım
Yanlış bilmiyorsam kurallarda 2 takıma birden sahip olamıyorsun o yüzden düşürülmüştür mesela Trabzonspor olduğu için 1461 Trabzon süper lige çıkamıyordu.

Burada

Geçmiş hiçbir zaman baz alınmaz kalan maçlar baz alınır mesela Trabzonspor Hatayspor'a mağlup oldu, Hatay ligden çekilse o maç etkilenmiyor. Kalan süredeki tüm maçları 3-0/0-3 hükmen olur bizim, fenerin, beşiktaşın bu takımlarla 2. yarı maçlarını daha oynamadı zaten ligin 2. yarısı yeni başladı çok olmadı.

Yanlış bilmiyorsam kurallarda 2 takıma birden sahip olamıyorsun o yüzden düşürülmüştür mesela Trabzonspor olduğu için 1461 Trabzon süper lige çıkamıyordu.
Düşürülmesine bir şey demedim. İlk 3 maçta Ankara puan almış ama sonradan oynadıkları rakipler hak etmedikleri 3 puanı almışlar

şu esnada idman yapabilen ekipler maçlarını oynayabilicektir bence. hatay ve antepin maçları ertelenir bir müddet daha. ama sonra başka şehirde olmak kaydıyla oynayacaklardır. küme düşme işini nasıl yapıcekler onu bilmiom lig yine 25 takıma çıkacak sanırım.

Düşürülmesine bir şey demedim. İlk 3 maçta Ankara puan almış ama sonradan oynadıkları rakipler hak etmedikleri 3 puanı almışlar
İlk 4 haftada oynayan takımların şanssızlığı başka takımlarda olabilirdi ama sonuç olarak geçmişi baz alamıyorlar kalan süre baz alınıyor yargılama o dönem 5. haftada bittiyse ondan dolayı olabilir.

Şimdi Hatayspor ya da Gaziantep ligden çekilirse oyuncuları transfer yapabilecekler mi? Mesela Hatayspor ligen çekiliyorum, tüm oyuncularımı da Kasımpaşa'ya kiraladım derse nasıl olacak? Aynı şekilde maç yapmadan oyuncuların ücretlerini ödeyebilecek mi bu kulüpler sezon sonuna kadar?

Geri
Üst Alt