TFF'den Devrim Niteliğinde Kararlar Geliyor

Melih Akan

Berlin Panteri
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), önümüzdeki sezondan itibaren devrim niteliğinde üç önemli karara imza atmaya hazırlanıyor. TFF, ceza yönetmeliği değişikliği üzerinde uzun süredir yürüttüğü çalışmaları bitirme noktasına geldi.

İşte TFF’nin uygulamayı planladığı o radikal kararlar:

1-Saha değil tribün kapatma

TFF, artık kötü ve çirkin tezahürat veyahut saha olayları nedeniyle kulüplere saha kapatma cezası vermeyecek. Bunun yerine, küfür veya olayın meydana geldiği tribüne kapatma cezası uygulanacak. Tıpkı Radyo Televizyon Üst Kurulu’nun TV’ye kapatma değil de suçun işlendiği programa yayın durdurma cezası vermesi gibi olacak bu yeni uygulama.

2-Kadınlar maçı tarih oluyor

TFF, gelecek sezondan itibaren ‘kadın ve çocuklar maçı’ uygulamasının da kaldırılması hedefleniyor. Saha kapatma cezası kalkacağından bu uygulamaya sonlandırılacak ve böylece kadınlar ve 12 yaşaltı çocukların bedava maç izleme şansı kalmayacak.

3-Küfüre 7 saniye sınırı geliyor

Çirkin tezahüratta kaldırılan 120 saniye limiti yeniden devreye sokulacak ancak süre çok düşürülecek. Küfürde yeni süre limitinin ‘7 saniye’ olarak belirlenmesi düşünülüyor. Yani küfür cezası ancak 7 saniye sınırı aşılırsa ceza verilecek.

Nasıl bu kadar malı bir araya toplamış tff anlamıyorum.Takdir ediledek iş doğrusu.

Tapata

devrim dediğin şikecilerin ceza almasıyla olur böyle kıytırık cezalarla değil.

Bende onurlu davranıp istifa edecekler sandım.

Tek radikal karar mevcut TFF+PDFK'nın istifa etmesi veya görevden alınmaları olacaktır.

Başlığı açıp okumadan kapatmışım , TFF ye karşı beynimde adblock tarzı bir koruma var sanırım :D

insanları rekortmen etmekten başka bi işe yaramaz.

Futbol idolu terimmi vermis bu fikirleri acaba aaa pardon onun fikrini dinleyen yoktu demi:( yazik aysala ne guzelse gider yapiyodu oysa.

Bütün stad bir ağızdan bağırırsa ne olacak? Stadı kapatmadık mı diyecekler yine? :D

En iyisi ceza olarak o takım maçını Olimpiyat'ta oynasın. Daha kötü ceza olamaz. :D

Edit: Aa unuttum küçük şikeciler seneye de orada değil mi. :happy:

TFF'nin yapacağı devrim ile türk futbolu bir yol bile gidemez .

Geri
Üst Alt