Cevap: Kulüpler Birliği Galatasaray'a Karşı Birleşti !
Galatasaraylılığımı olabildiğince bir kenara bırakıp sadece bir spor sever olarak olayı görmeye çalışıyorum ;
Basında yer alan haberlere göre federasyonlara gönderilen UEFA talimatnamesinde şöyle bir madde var “bir takımın şike yaptığına yönelik kanıt olmasa bile en ufak bir şüpheniz varsa gereğini yapın” Ayrıca en son gönderilen yazıda (yine kaynak medya)”Federasyonun Avrupa kupalarına gönderdiği takımların temiz olduğuna güveniyoruz.Bu takımların şike yaptığı kanıtlanması durumunda Avrupa kupalarından ömür boyu men verebiliriz” cümlesi var.
Soru 1: Bu durumda Fenerbahçe Avrupa kupalarından ihraç tehlikesiyle karşı karşıya bırakılmıyor mu?
Soru 2: Fenerbahçe’nin şike yaptığı ligler oynanırken tescillenirse bunun cezası belli , ligden düşürme.Peki, o zaman Fenerbahçe sadece bu yılı değil önümüzdeki yılı da kaybetmiş olmayacak mı?
M.A.Aydınlar ,daha önce Emniyetle yaptığı görüşme sonrasında “öyle vahim şeyler var ki” diyerek durumu ortaya koymuştu. Şimdi ise Federasyon ve Süper Lig takımlarının Fenerbahçe’nin düşmesiyle oluşacak maddi kayıplarını düşünerek her şeyi olduğu gibi bırakma kararı aldı.Bu durum adına Türk Futbolu denilen orta oyununu para verip izlemeye devam edeceğimizi gösteriyor.Bu aynı zamanda Fenerbahçe’nin Türk Sporu üzerindeki satın alma gücünün de kanıtı.Cavcav ve onun gibi koltuk sevdalısı, güce ve paraya tapanların etik anlayışı irdelenmeliyken ,Ü.Aysal ve A.Dürüst’ün çelişkisi öne çıkarılıyor. Sanki adli suçu sadece belirsizliğe son verilmesini ve Türk futbolunun zarar görmemesini isteyen Galatasaray işlemiş gibi “106 yıllık çınara hiç yakıştıramadık” diye ahlak dersi vermeye kalkıyorlar, hatta Federasyon ceza verebileceğini söyleyecek kadar ileri gidiyor.Hırsızın hiç kabahati yokmuş sanırım ev sahibi suçluymuş .Ama en önemlisi şike ile ilgili hiçbir açıklama yapmayanların bu pisliğe kıyısından köşesinden bulaşmamış neredeyse bir iki kulüpten biri olan Galatasaray’a karşı hiç zaman kaybetmeden ardı ardına bildiri yayınlamaları çok ilginç ve ben bu duruma bir sıfat bulamıyorum.
Hatırladığım kadarıyla en son Sadri Şener, Selçuk İnan konusunda bize etik dersi vermeye kalkmıştı
Fenerbahçe taraftarının yerinde olsam bu duruma isyan eder reddederim.Hem herkes benim sırtımdan milyonlar kazanmaya devam edecek, hem gittiğim her deplasmanda şikeci diye aşağılanacağım,hem de Avrupa Kupalarından ömür boyu ihraç tehlikesiyle burun buruna olacağım. Paşa paşa alt lige iner ceza mı çeker ve arınıp yeni bir başlangıç yapmayı tercih ederim. Ama bu olanaksız tabi onlar bunu düşünemedikleri için Fenerbahçeliler.
Yada geleneksel Türk bakış açısıyla bu işin birkaç ay sonra üstünün külle örtüleceğini düşünüyor olabilirler mi?.Eğerböyle düşünüyorlarsa UEFA’yı taca çıkaramayacaklarını akıl edemiyorlar demektir ki, galiba onları Fenerbahçeli yapan nedenlerden biri de bu.
Sanırım Galatasaraylılığımı daha fazla bir kenara bırakamayacağımı anladım.