The HINCAL Thread: Güncel

Bi kısmını dinledim bu akşam fabrikada çalışırken radyoda ulan futbolcuların isimlerini bilmiyolar oynadıklar mevkiileri bilmiyolar kısacası hiç bişey bilmeyen 3 tane fosil geçmiş oraya konuşuyo.Sivastaki Douglas ortada oynadı diyo kemal belgin adam sağ kanatta oynadı halbuki.Bırakın gidin torununuza falan bakın ne işiniz var sizin futbolla.

Bugün tesadüfen denk geldim. Bir ara stüdyoda sustular. Bildiğin konuşmadılar ya :D Televizyonu kontrol ettim acaba muteye falan mı bastım diye :D

2000 yılında ki kadrosunu sayarak 7 türk 4 yabancı ile UEFA yı aldık diyerek 14 yabancı kuralı türk futboluna ihanetir diye geçiştirdi....

Ya..... Bu Türk futbolunda 100 yılda bir denk gelmiş işte ne konuşuyor bu? Daha öncesinde yol ve sonrasında da yok....

14 yabancı ile neredesin diyor Avrupa'da şu an bide emekli olması gereken dede. Kadroda 14 yabancının hepsi üst seviyedeki olsa bile pat diye başarı mı gelir be adam. Takım olma işi var bu işin doğasında.

Öyle pat diye başarı gelse City Paris çoktan şampiyonlar ligini almış olurdu.

Bilmem ne takımlar mevcut ki her yıl dünyalar kadar para harcıyor ama tam üst seviye takım olamadıkları için başarılı olamıyorlar hemen pat diye.

Türk futbolunda ihanet olduğu gerçeği doğru kesinlikle ama bu ihaneti bu ve bunun gibileri gerçekleştiriyor yıllardır Türkiye'de.

Yine 90’a yollamış ÜSTAD

Yine 90’a yollamış ÜSTAD

Buyuk usta hala aci gercekleri suratlara fiskirtmakta

çok doğru son yazısı

Mustafa'yı Galatasaray Kongresi değil, liseciler, yani Galatasaray'dan hiç ama hiç elini çekmeyen, ama elini asla taşın altına koymayarak, hep kendi seçtiği adamlarla yönetmek için yaşayan İnan Kıraç'ın Dazlakları (Dikkat buyurun liseliler değil, liseciler, yani benim ezelden nefret ettiğim Dazlaklar) götürdüler.

D2mq_rBWwAA5kib.jpg:large

Hıncal Uluç: "14 yabancı kuralının sebebi Fatih Terim! Bu zihniyetten kurtulmalıyız." (Sabah)

D25b-GoWsAA_g_z.jpg

Fatih Terim, 11 yabancıyla sahaya çıkıyor, çıkardığı adamlara bak. Onların içinde ikinci lig takımlarında oynamayacak adamlar var. Özellikleri yabancı olmaları… Türk çocuklarına o şansı vermemiş, Türk çocuklarında ısrar etmemiş. İnsan oynarsa gelişir. Tribünde insan ölür, çöker, biter, tükenir. Ozan da gitti kendini kurtardı. Ozan kalsaydı yine bunları oynatacaktı Fatih. Garip bir şekilde onda yabancı aşkı var, herkeste böyle…

Kimse dışarıya bakmıyor. Avrupa'da bir tane doğru dürüst Milli Takım söyle bana. Alman takımı mı iyi, Hollanda takımı mı iyi? Bunlar Avrupa futboluna yıllarca hükmedenler. İngilizler yeni yeni toparlanmaya başladı. Fransa'nın eli ayağı düzgün ama onlar da koyunun olmadığı yerdeki keçi. 1998'deki Fransa'ya bak, bir de buna bak, göreceksin. Ortada koyun kalmadı. Kimse buna bakmıyor. Dışarıda ne var? Türkiye için fevkalade iyi bir zamandayız. Dünya futbolu A'dan Z'ye çöküşte.

hincal_uluctan_gundem_42e08_800.jpg

Arjantin'in halini görüyorsun. Afrika'dan eskiden ne takımlar çıkardı. Nijeryalar, Ganalar… Nerede? Duyuyor musun bir tane takım? Bizde de 14 yabancı var. Brezilya'nın kumsallarından üç otuz paraya bir gavur alıp onu köle gibi kullanmak dururken yerli oyuncuyla kim uğraşır? Uğraşmayınca da Milli Takım'a adam bulamıyorsun. Oynatırsan, devamlılık sağlarsan olur.

Geri
Üst Alt