The Hobbit: The Desolation of Smaug

Cevap: The Hobbit: The Desolation of Smaug

PJ teklif etmiş Viggo Mortensen'e Aragorn rolünü ama kabul etmemiş Viggo :rolleyes:

Aragorn rolüyle tanıdığımız Viggo Mortensen, Hobbit filmi için teklif aldığı ama bu teklifi J.R.R. Tolkien'in romanına saygı duyduğu için geri çevirdiği öğrenildi.

Hafta içinde The Guardian'a verdiği röportajda:

''2008 yılında bana Hobbit romanının filme dönüştürüleceğini ve rol için öncelik olarak beni düşündüklerini söylediler. Ben ise Hobbit romanında Aragorn'un olmadığını ve 60 yıl öncesini anlattığını ilettim.''

Geçtiğimiz Aralık ayında çıkan ilk Hobbit filmi için, kaynak malzemenin üzerine, yönetmeninde yorum kattığını belirterek;

''Yinede o dünyayı görmek benim hoşuma gitti, o özel efektler ve kameraların kullanımı ve çekimlerini nasıl yaptıklarına şaşırmamalı. Aynı şekilde ses ve tonlarda görselliği arttıracak cinsten..'' Ardından ekleyerek : '' Ayrıca romanın zarif hacmindende 3 film çıkarmayı başardılar. Görmek için sabırsızlanıyorum....''

Yönetmen Jackson'ın bu işin altından kalkacağını belirterek: '' İlginç birşeyler yapacağından eminim....'' sözleriyle röportajı noktaladı....

olum aynı hikaye lan :D

Tolkien önce bunu yazmış 1930'ların başında. Sonra ben bu hikayeyi yürütür ciddi roman yazarım diyerim LOTR'u yazmış.

Aynı olay tabii daha doğal ne var :D LOTR bunun devamı

Ha şu var Hobbit çocuk kitabı olarak tasarlanmış bir kitap.

e tamam iste ayni hikaye diyince aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuvvvvvvvvvvv yaptiniz

simdi herkes ayni hikaye diyor :asd:

Aragorn rolüyle tanıdığımız Viggo Mortensen, Hobbit filmi için teklif aldığı ama bu teklifi J.R.R. Tolkien'in romanına saygı duyduğu için geri çevirdiği öğrenildi.

Hafta içinde The Guardian'a verdiği röportajda:

''2008 yılında bana Hobbit romanının filme dönüştürüleceğini ve rol için öncelik olarak beni düşündüklerini söylediler. Ben ise Hobbit romanında Aragorn'un olmadığını ve 60 yıl öncesini anlattığını ilettim.''

Geçtiğimiz Aralık ayında çıkan ilk Hobbit filmi için, kaynak malzemenin üzerine, yönetmeninde yorum kattığını belirterek;

''Yinede o dünyayı görmek benim hoşuma gitti, o özel efektler ve kameraların kullanımı ve çekimlerini nasıl yaptıklarına şaşırmamalı. Aynı şekilde ses ve tonlarda görselliği arttıracak cinsten..'' Ardından ekleyerek : '' Ayrıca romanın zarif hacmindende 3 film çıkarmayı başardılar. Görmek için sabırsızlanıyorum....''

Yönetmen Jackson'ın bu işin altından kalkacağını belirterek: '' İlginç birşeyler yapacağından eminim....'' sözleriyle röportajı noktaladı....

Hobbit de zaten ARagorn yok benim bildigim o yuzden kafam karismisti

Hobbit de zaten ARagorn yok benim bildigim o yuzden kafam karismisti

Legolas'da yok kitapta ama filmde var. Tauriel diye bir karakter de yok ama PJ değiştirmiş senaryoyu anladın ? :yenieek:

olayin özeti su beyler: ilk önce hobbit kitabi yazilmis.

Hobbit kitabi LOTR'den 60 yil önceki zamanda oynuyor. Oynadigi yerler falan da ayni, cogu karakterler de ayni.

P.j. Jackson hirbosu önce LOTR'yi cektigi icin kafa karisikligina yol acmistir.

Spartacus'un ilk sezonu ve Gannicus'un dahil oldugu ikinci sezon gibi düsünün.

olayin özeti su beyler: ilk önce hobbit kitabi yazilmis.

Hobbit kitabi LOTR'den 60 yil önceki zamanda oynuyor. Oynadigi yerler falan da ayni, cogu karakterler de ayni.

P.j. Jackson hirbosu önce LOTR'yi cektigi icin kafa karisikligina yol acmistir.

Spartacus'un ilk sezonu ve Gannicus'un dahil oldugu ikinci sezon gibi düsünün.

Star Wars gibi :yenieek:

Sonunda vizyona girdi :)

Giden var mı acaba ? İlk filme göre nasıl beğendiniz mi?

Dün gittim filme, beklentimin altındaydı kitabı okuduğum için tabii ki. Filmin başlangıcı çok çok daha iyi olabilirdi ilk filme göre çok vasat kalmış giriş sahnesi.

Kitapta Gandalf'ın nereye gittiği belli olmadığı için(belli ama neler yaptığı sizin hayalinize kalmış) bir tek o sahneleri beğendim. Bazı sahnelerde yine animasyon abartılmış.

İlk filme nazaran daha iyi olmuş. Bir tık üzerine çıkmış. Fakat ''Peter Jackson'' yine çok önemli detayları atlamış. Netice de sadece görsellik ve keyif almak için gidenler açısından doyurucu bir yapım olmuş. ''Orta Dünya'' kavramını içselleştirmiş olanlar açısından ise biraz sövgüye mazhar. Netice de, Peter'ın saçma sapan ekleme ve çıkarmalarını affedebilecek olgunlukta değiliz :D

Bir kaç sağlam sahne var. Onlardan birinde de, hikaye de olmaması gereken Legolas var. Ulan mendebur sen orada ne arıyorsun ? Yalnız sahneler güzel. Taurel'le birlikte ork'lara odunu veriyorlar. Smaug sahneleri de görsel olarak gayet iyi olmuş. Onun haricinde de işte yine Peter'a sövdük çıktık. Rahatladık.

İlk filme nazaran daha iyi olmuş. Bir tık üzerine çıkmış. Fakat ''Peter Jackson'' yine çok önemli detayları atlamış. Netice de sadece görsellik ve keyif almak için gidenler açısından doyurucu bir yapım olmuş. ''Orta Dünya'' kavramını içselleştirmiş olanlar açısından ise biraz sövgüye mazhar. Netice de, Peter'ın saçma sapan ekleme ve çıkarmalarını affedebilecek olgunlukta değiliz :D

Bir kaç sağlam sahne var. Onlardan birinde de, hikaye de olmaması gereken Legolas var. Ulan mendebur sen orada ne arıyorsun ? Yalnız sahneler güzel. Taurel'le birlikte ork'lara odunu veriyorlar. Smaug sahneleri de görsel olarak gayet iyi olmuş. Onun haricinde de işte yine Peter'a sövdük çıktık. Rahatladık.

Ben ancak hafta içi gidebileceğim ama bir şey okudum doğru mu?

Peter Jackson bir elf ve cüce arasında aşk hikayesi mi yaratmaya çalışmış biri öyle bir şey yazmış sanki? Bu kadar kendini kaybetmiş olabilir mi? :D

Guzel filmdi, dun aksam gittim :)

tam heyecanli yerinde bitti, sabirla 3. bolumu bekliyelim

Geri
Üst Alt