Oğuzhan Sesko
Tek Yumruk
- 11 Ağustos 2009
- 66.347
- 70.654
- 4.918
Evet herkes gömmek için hazırlanmışken ortaya çıkan şaheser dizinin şokunu yaşıyor.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
ben oyle yapmistim ki soyle buir durum var tolkienin en guclu kitabi yuzuk kardesligi ilk kitaptir betimlemeler bir anda sizi esir alir bu hissiyati diger hicbir kitapta yasayamazsiniz o acidan ben de yuzuk kardesligi ile baslayip sorna hobbit yada silmarillion oneriyorumdirek yüzük kardeşliğinden başlasak![]()
ilk 2 bölüm iyiydi yalan yokEvet herkes gömmek için hazırlanmışken ortaya çıkan şaheser dizinin şokunu yaşıyor.
Tomb Raider'ın isim haklarıyla birlikte Crystal Dynamics'i de satın aldılar yakın zamanda. Son dönemde ciddi bir yatırımları var. 4 yıllık planlamalarında 30'a yakın AAA oyun çıkartmayı planlıyorlarmış. Çok büyük bir firma. Bu kadar stüdyo ve bütçe ile AAA bütçesini geçtim AAAA bile çıkartabilirlerbasarili yapimlar gelir insallah ama genelde AAA oyun yapmiyorlarmis
enterasana ya bu kadar parayi nerden buluyorlarTomb Raider'ın isim haklarıyla birlikte Crystal Dynamics'i de satın aldılar yakın zamanda. Son dönemde ciddi bir yatırımları var. 4 yıllık planlamalarında 30'a yakın AAA oyun çıkartmayı planlıyorlarmış. Çok büyük bir firma. Bu kadar stüdyo ve bütçe ile AAA bütçesini geçtim AAAA bile çıkartabilirler![]()
Şurada güzel bir şekilde anlatılmıştı hikayesi, müsait olduğunuzda bakabilirsiniz;enterasana ya bu kadar parayi nerden buluyorlar
Bence hobbit veya lotr kitaplarından başlamak daha iyi. Silmarillion baya ayrıntılı ve biraz ağır bir kitap. Dünyanın yaratılışından falan başlıyor anlatmayadirek yüzük kardeşliğinden başlasak![]()
Diziye dair güzel bir video olmuş
Adam çoğu kişinin farkına varmadığı farklı bir açıdan bakmış dizinin ilk bölümüne. Senaristlerin bu tarz felsefi bir kurgu yapması hoş olmuş açıkçası.bunu bir de su dizileri tiye alan arkadasin ismi neydi onu uygun vakitte izleyecegim mutlaka
Dizide khazad dum da dövecekler gibi gözüküyor yüzükleri. Sauron'u Numenor'a götürmeden nasıl bir senaryo yapacaklar acaba ? Şu an orta dünyada Sauron hükümdarlığının başlaması ardından numenor'un orta dünyaya gelmesi gerekiyor, yüzük vs işine çok erken girecekler gibi gözüküyor Celebrimbor ile. Zaten o karaktere de hiç yakışmayan birisini vermişler.Normalde kafa karışıklığı yazan arkadaşlar için ufak sıralamalar yapalım
Morgoth isimli baş kötü karakterimizin yakalanıp, ayakları kesilmek suretiyle boşluğa atılmasıyla ikinci çağ başlar. Sauron kaçar, buna gel valar senin hakkında hüküm bildirsin, cezanı yatar çıkarsın derler kabul etmez. Elfler de melkorun yenilmesinden ve bütün beleriand kıtasının yıkılmasından, buradaki büyük elf kentlerinin yerle bir olmasından sonra ufak ufak batıya göçe başlarlar. Ortada doğru düzgün elf falan kalmayınca, sauron kendini ortadunyanin krali ilan eder. Bu sirada insanların ülkesi Numenorun krali ar-pharazon kardeşimiz yılların gelen kibriyle ortadunyaya baskina gider , sauronu esir alir numenora getirir, tutsak sauron verdiği akıllar ile yari tanrı olmasının da gfaydasiyla kralin sag kolu olur yıllar içerisinde. Numenoru tanrılara karşı kışkırtır savaşa gonderir, bunun sonucunda gemiler batar, numenor adası sular altinda kalir, dunya yuvarlak olur.
Bundan önce de annatar adıyla elflerin yanında 45 sene yaşar, celebrimbor ile güç yüzüklerini döverler. En sonunda orodruin dağında tek yüzüğü yapar. Burada da elf krallıkları falan yerle bir olur, büyük acılar yaşanır. Ama genel hatlarıyla ikinci çağın iki buyuk hikayesi bu şekilde.
Cok yüzeysel anlattım. Merak edeni okusun ya da legendarium Türkiye sayfasını youtubedan takip etsin, çok güzel bilgilrr var orada. Ejderha nin kanali da cok iyi, onu da izleyin murat abimiz de like alsın.
.
Bu kadar lore katline gireceklerine kesinlikle ihtimal vermiyorum, cüceleri celebrimborun daha sonra Sauron ile çalışıp yüzükleri dövdüğü yeri yapmak için ikna etmeye çalışıyorlar gibi.Dizide khazad dum da dövecekler gibi gözüküyor yüzükleri. Sauron'u Numenor'a götürmeden nasıl bir senaryo yapacaklar acaba ? Şu an orta dünyada Sauron hükümdarlığının başlaması ardından numenor'un orta dünyaya gelmesi gerekiyor, yüzük vs işine çok erken girecekler gibi gözüküyor Celebrimbor ile. Zaten o karaktere de hiç yakışmayan birisini vermişler.
Bu sezondan itibaren kötülüğün daha fazla yayılmaya başlaması lazım belki sezon finalinde görürüz diye düşünüyorum ben Sauron'u.Bu kadar lore katline gireceklerine kesinlikle ihtimal vermiyorum, cüceleri celebrimborun daha sonra Sauron ile çalışıp yüzükleri dövdüğü yeri yapmak için ikna etmeye çalışıyorlar gibi.
3. Sezondan önce sauron görmeyiz, meteor man de gandalf falan çıkmamalı, en fazla kendi uydurduklari bir maia olabilir, sauronun büyük ittifak kuşatması sonrası yokolduktan sonra batıya dönüp valara durumu bildirmesi için oluşturulmuş olması isabet olur. Valar zaten daha sonra sauron güçlenmeden orta dunya halklarını örgütlenmesi icin istariyi gonderecek. O arada cuk oturur meteor man gibi geliyor bana.
Senaryoyu, lore u delik deşik etmesinler yeterli. Bunlar cok değerli metinler, adam 100 sene önce mitoloji yazmış resmen , mitoloji dediğimiz şey binlerce yıl öncesini anlatırken herif burnumuzun dibindeki tarihte mitoloji yazmış.
Dediğiniz gibi lore katliami olacağını kesinlikle sanmıyorum, vakıfla başları ciddi belaya girer, kendi yazılacak hikayelerin tolkien mantığı içerisinde kalmasını zorunlu yapmışlardır kesin. Oyle ikinci çağda gandalf falan, yüzükleri khazaddumda dovdurmek falan adama ne oluyoruz derler. Olmayan boşluğu doldurursun anlarız da olanı hangi kafana göre neden degistireceksin
Muhakka sezon finalinden birşeyler görürüz de sauron mu olur emin değilim. Daha ortada yüzüklerin dövüldüğü yer yok yav. Bu sezondan itibaren kötülüğün yayılmaya başlamasına gerek yok, zaten başladı yapraklar kararıyor orklar tekrar ortaya çıkıyor falanBu sezondan itibaren kötülüğün daha fazla yayılmaya başlaması lazım belki sezon finalinde görürüz diye düşünüyorum ben.
Bakalım gelecek diğer bölümler nasıl olacak.Muhakka sezon finalinden birşeyler görürüz de sauron mu olur emin değilim. Daha ortada yüzüklerin dövüldüğü yer yok yav. Bu sezondan itibaren kötülüğün yayılmaya başlamasına gerek yok, zaten başladı yapraklar kararıyor orklar tekrar ortaya çıkıyor falan