Thomas Tuchel Analizi

Öncelikle güzel analiz.

Bizim takıma şuanda uyacak en iyi hoca.

Başarılı olur veya olmaz ama.

Bu adamı tanıdığım kadarıyla seviyor ve taktik teknik bilgisine büyük saygı duyuyorum.

Takım ne oynarsa oynasın ben bu adam destek olurum.

Tutarsa da çok büyük işler yapar.

Çünkü kulübün avrupa potansiyeliyle kendisinin ki çok benziyor.

Bu presli oyunu oynamak da oyuncu kapasitene ve kalitene göre olabilecek bişey. Oyuncular nekadar zeki, kondisyonu koordinasyonu ve taktik açısından nekadar eğitimli. Bunlara bakar iş. Bizim Türk futbolculardada mübarek bunları uygulamak ve oturtmak zor be..

Pres diyorsunuz alan daraltma diyorsunuz ama kim gelirse gelsin. Elindeki malzeme aynı takım kalitesi pres yapmak için uygun değil. Geçen sene maçlarda hatırlıyorum pres yaparken bile sahte göstermelik pres yapıyorduk. Prese dayalı uygun oyuncu kadrosu yok bizde. Bu sisteme en uygun Olcan Adın var ama onuda kime kaptıracağız bakalım

Türkiyede böyle yakısıklı karizma elit beyfendiler tutmaz.

Türkiyede fatih terim gibi kıllı krolar lazım.

Elmander + Engin Bahtar li kadroda bu press olayi cok iyidi. Gecen sene Burak'ın da "istediginde" iyi press yapabildigi maclari gorduk. Onemli olan futbolcunun isteğini diri tutabilmek. Turk futbolcusunun yetenek veya kafa olarak eksigi yok. Sadece ikna edilmesi gerekiyor sürekli. Bu iknaya da gaz diyoruz.

Elmander + Engin Bahtar li kadroda bu press olayi cok iyidi. Gecen sene Burak'ın da "istediginde" iyi press yapabildigi maclari gorduk. Onemli olan futbolcunun isteğini diri tutabilmek. Turk futbolcusunun yetenek veya kafa olarak eksigi yok. Sadece ikna edilmesi gerekiyor sürekli. Bu iknaya da gaz diyoruz.

Bu gaz veya senin deyiminle ikna olayına hep alaycı yaklaşılır ama ben artık katılmıyorum. Hep ekol olayı konşuluyor ya ben Türk takımlarının coşkulu, pres ağırlıklı, önde basan anlayışının dağınık görünse de başarıyı getirdiğine göre devam ettirilmesi gerektiği fikrindeyim. Mancini'nin istediği gibi topun arkasına geçip beklemeyi, alan kapatmayı beceren bir ülke değiliz. Bunda utanacak birşey de yok. Pres yapma konusunda bence başarılıyız ve sadece bu pres becerisinin tabir-i caizse terbiye edilmeye ihtiyacı var. Zamanlama gibi, kompakt pres gibi. Bunların üzerine eğilmeli bence Türk takımları.

Bence presli futbol bizim ülkede işe yarar ve yarıyor. Çünkü top kullanma becerisi sıkıntı takımlar. Terim'in başarısında bu çok etkili. Adam 3-4 kişiye pres yaptırınca rakip zaten saçmalıyor. Bir de bunu zamanlamalı ve takım presine dönüştürürsek neden olmasın. Ben daha geride bekleyerek başarılı olan Türk takımı görmedim.

aynen renktaş ben hep diyorum bu ligin şifresi hücum+pres.boğucu pres yapınca anadolu takımları defans oyuncularının hemen eli ayağı birbirine dolanıyor.hatta süper kupa maçını hatırla .fatih hoca bir pres yapıtırdı(erzurumdaki maç)bekir nerdeyse her gelen topu taca attı.

Bence denenebilir teknik direktör seçerken isme değil potansiyele bakılması gerektiğine inanan biriyim, bizimkiler potansiyel görmüşlerse birşey diyemem doğru karar oldugunu düşünürüm.

Çok saçma takımlar çalıştırdıktan sonra dünyanın en büyük futbol kulüplerini çalıştıran teknik direktörler var. Teknik direktörlük futbolculuk gibi değil daha farklı bir olay.

imza atmadan analizleri okumama kararı verdim , boşyere umutlanmanın anlamı yok.

Duydum duymadım demeyinnnnnnn

* LG G2 Tapatalk *

Pres futbolunu Fatih Terim'inki ile karistirmayin, Fatih Hoca deli danalar gibi kosturuyordu takimi, 30 dk sonra da takim duruyordu.

Burada bahsedilen ise topu kaptirdiginda takim pozisyon alana, eksikleri kapatana kadar o bolgedeki oyuncularin pres yaparak rakibin hizli cikmasini engellemek, dengesini bozmak.

tp7e8gc8zp4.png

Geri
Üst Alt