Thomas Tuchel | Detaylı Analiz | Çare Thomas Tuchel!

hayatta gelmez, gelmesin zaten de, sanki Burak ile Selcuk onun lafini dinlicekler, dinleseler bile, bu ysatan sonra basic futbolu bilgileri sifira yakin olan türk oyuncularin neyini ögretecek ki ? Oda ilk 6 ay kagit üzerinde kaliteli sandigi oyunculari kazanmaya calisacak, ama oda bilmiyorki Prandelli gibi, o onlari kazanayim derken, kendisi kaybedecek, cünkü o gider, bizim usaklar kalirlar

Ortamın değişmesi lazım,sistemin,yapının herşeyin... Siz isimler ile ilgileniyorsunuz ama buraya her gelen yabancı teknik direktör şu aşamada kariyerini zedeler,sihirbaz değil kimse...Hakikaten büyük risk Türkiye'de teknik direktörlük. İğrenç bir yapımız var...

Futbolu yöneten kendi kulübünü şikeye bulaştırıp,batıran Demirören...Kukla da olsa resmi olarak o...

Balık baştan kokarmış ; )

Ortamın değişmesi lazım,sistemin,yapının herşeyin... Siz isimler ile ilgileniyorsunuz ama buraya her gelen yabancı teknik direktör şu aşamada kariyerini zedeler,sihirbaz değil kimse...Hakikaten büyük risk Türkiye'de teknik direktörlük. İğrenç bir yapımız var...

Futbolu yöneten kendi kulübünü şikeye bulaştırıp,batıran Demirören...Kukla da olsa resmi olarak o...

Balık baştan kokarmış ; )

Ben Prandelli nin cikartigi Kadrolari begenmiyorum, ama antrenmanlarda nasil hayat onu görmek lazigm, ama baska bi bildigim var, bu adam Fiorentina ya cok saglam bir futbol oynatiyordu 2012 de Almanlari yendi ve iyi oynadilar, yani berbat dedigimiz gibi bir adam da degil, o yüzden anlayamiyorum... maca bakiyorum tek dökülen kisiler var, onlar da hepsi Türk, yabancilar yine eh peh biseyler yapiyorlar da, bizim bir türk ün elinden bisey gelmez mi ? bukadar mi düstük ?

Ben Prandelli nin cikartigi Kadrolari begenmiyorum, ama antrenmanlarda nasil hayat onu görmek lazigm, ama baska bi bildigim var, bu adam Fiorentina ya cok saglam bir futbol oynatiyordu 2012 de Almanlari yendi ve iyi oynadilar, yani berbat dedigimiz gibi bir adam da degil, o yüzden anlayamiyorum... maca bakiyorum tek dökülen kisiler var, onlar da hepsi Türk, yabancilar yine eh peh biseyler yapiyorlar da, bizim bir türk ün elinden bisey gelmez mi ? bukadar mi düstük ?
Bir kere yabancı sınırı gelen her yabancı hoca için çok büyük bir sorun...O zaman yerlilerin iyi olmalı..Bizde iyi yerli diyebileceğimiz kim var şu anki form durumuyla ? 1 veya 2...Onlar da Avrupa'da dökülüyorlar. Böyle olunca alternatiflerin azalıyor.Yabancı futbolcular ise belirli bir istikrar yakalayamıyorlar sınırdan dolayı...

Yabancı hocalar zaten Türk futbolunu tanımıyorlar ve bocalıyorlar. Lakin Prandelli hakikaten fazla bocaladı. Zorlanacağını biliyordum ama bu kadar saçmalayacağını bilmiyordum. İsimler üzerinde çok duruyor: "Selçuk kesilemez", "Veysel kesilemez","Burak'ı oynatmazsam elimde o mevkide oynatacağım esas golcüm yok" vb...Zaten bu şekilde düşünürsen de kötü gidecek,herşeyi deniyorsun bari tersini dene...Bu oyunculardan verim alamayacağın açık...

Makro düzeyde ise belirttiğim gibi Türk futbolunun basiretsiz ve rant kesimleri tarafından yönetilmesi sonucu, ben gelen yabancıların her zaman bocalayacağını tahmin ediyorum. Bu ortam onlara uygun değil,bunu görmek lazım...

Bir kere yabancı sınırı gelen her yabancı hoca için çok büyük bir sorun...O zaman yerlilerin iyi olmalı..Bizde iyi yerli diyebileceğimiz kim var şu anki form durumuyla ? 1 veya 2...Onlar da Avrupa'da dökülüyorlar. Böyle olunca alternatiflerin azalıyor.Yabancı futbolcular ise belirli bir istikrar yakalayamıyorlar sınırdan dolayı...

Yabancı hocalar zaten Türk futbolunu tanımıyorlar ve bocalıyorlar. Lakin Prandelli hakikaten fazla bocaladı. Zorlanacağını biliyordum ama bu kadar saçmalayacağını bilmiyordum. İsimler üzerinde çok duruyor: "Selçuk kesilemez", "Veysel kesilemez","Burak'ı oynatmazsam elimde o mevkide oynatacağım esas golcüm yok" vb...Zaten bu şekilde düşünürsen de kötü gidecek,herşeyi deniyorsun bari tersini dene...Bu oyunculardan verim alamayacağın açık...

Makro düzeyde ise belirttiğim gibi Türk futbolunun basiretsiz ve rant kesimleri tarafından yönetilmesi sonucu, ben gelen yabancıların her zaman bocalayacağını tahmin ediyorum. Bu ortam onlara uygun değil,bunu görmek lazım...

Tabiki öyle, bende hic beklemezdim Prandelli nin bukadar israrlar bazi isimlerin üzerinde kalacagini... aslinda hicte öyle bir adam degildi, cidden bu adami 2000 ortalarinda beri takip ediyorum, o yüzden hic anlam veremiyorum.

Burada, bütün türkiyedeki türkler ile yabancilari toplasan bu gruptan cikamazlar, kim varki ? Gökhan Gönül desen berbat, Kaleciler zaten öyle, Defans desen adam yok, bir tek Avrupa Seviyesinde Arda var, o yüzden de Milli Takim her maci kaybediyor.

Arkadaşlar haklısınız da 3-0 geride olan takımın hocasının sol beki çıkarıp Yasin gibi 2. lig seviyesinde bir adamı alıp, sağ bek oynatmasının yabancı sınırıyla, şikeyle ne alakası olabilir. Basbaya ahmaklık ya da bizi sallamamak bu.

Bir de Prandelli, gelmeden önce hakkında söylenenlerin aksine tam bir İtalyan ekolü hocası. Ortasahayı ağır ama top tutabilecek oyuncularda kurup öndeki 2-3 damla gol aramayı düşünen, pres yaptırmaktan hoşlanmayan ve kendi sahanda alan kapatmayı seven, 1-0 olsun benim olsun hücumunu benimseyen bir adam görünümünde geldiğinden bu yana.

Ama futbol artık topa az sahip olsan da atletik, hızlı hareket eden ve düşünen oyuncularla oynanan bir oyuna döndü. Gol atmak 3 saniyelik iş haline geldi 45 dakiikalık değil. Tuchel en azından Olcan, Bruma, Tarık, Sneijder gibi adamlarla daha hızlı oynayan, daha kompakt oynayan bir takım izletebilir.

Arkadaşlar haklısınız da 3-0 geride olan takımın hocasının sol beki çıkarıp Yasin gibi 2. lig seviyesinde bir adamı alıp, sağ bek oynatmasının yabancı sınırıyla, şikeyle ne alakası olabilir. Basbaya ahmaklık ya da bizi sallamamak bu.

Zaten bunu söyledik..Saçmalığın daniskasını yaptığını ekledik...Makro olarak bu sorunlar var yani onu ifade ettik artı olarak.

Bizim yerlilerin iyi oldugu doksanli yillar ve ikibinlerin basinda futbolcularin Avrupa hayali vardi. Simdi Avrupa'nin dev kuluplerine gitmenin, giderlerse de orda forma bulmanin cok zor oldugunu biliyorlar. Yabanci siniri sayesinde de burda cok iyi para kazaniyorlar. Bizim yerlilerin su an maaslari iyi, ligde de sampiyonluk yasadilar. Her acidan doymuslar yani.

Zaten bunu söyledik..Saçmalığın daniskasını yaptığını ekledik...Makro olarak bu sorunlar var yani onu ifade ettik artı olarak.

Haklısınız o konularda ama 80'ler şike, teşvik ve her türlü pisliğin döndüğü yıllardı. Bir Derwall o çöplükten büyük işler çıkarmıştı. Yani yine olabilir. Aksi takdirde bu hep böyle gider diye eli kolu bağlı oturmamak lazım.

yabancı olarak bu td'nin gelmesine bir şey demem fakat kısa vadede başarı için luce! ha genel olarak şu saatten sonra yabancı td düşmanı oldum zaten, yılmaz vural gelsin o derece razıyım türk td ye , ayrıca vuralında sertifikaları filan vardı almanyadan sanırım :D

Bizim yerlilerin iyi oldugu doksanli yillar ve ikibinlerin basinda futbolcularin Avrupa hayali vardi. Simdi Avrupa'nin dev kuluplerine gitmenin, giderlerse de orda forma bulmanin cok zor oldugunu biliyorlar. Yabanci siniri sayesinde burda cok iyi para kazaniyorlar. Bizim yerlilerin maaslari iyi, ligde de sampiyonluk yasadilar. Her acidan doymuslar yani.

Resmen tiyatro oynanıyor Türk futbolunda..Rant emelleri için getirilmiş bir yabancı sınırında,böylesine mental ve fizik açıdan yerlerde olan yerli futbolcularla donatılmış talkımları izlemek tabir-i caizse enayiliktir. Bu tiyatroda pişekar rolünü almış Demirören,onun iplerini elinde tutanlar ve diğer rol kesen oyuncular paralelinde biz taraftarlar ancak Karagöz ve Hacivat oluruz.

Bir de ben Lucescu, Terim, Denizli vs. Eskilerin dönüp dönüp gelmesini istemiyorum artık. Futbolcu için de geçerli bu. Arda bir daha gelmesin mesela bize. Sevdiklerimizle de kötü ayrılıyoruz ve %90 oranında da eski sevgiliyle yeni aşk olmuyor.

Kaldı ki Lucescu da yavaş yavaş lokal başarılara sıkışan, yenilenemeyen bir hoca görüntüsüne dönüştü.

Haklısınız o konularda ama 80'ler şike, teşvik ve her türlü pisliğin döndüğü yıllardı. Bir Derwall o çöplükten büyük işler çıkarmıştı. Yani yine olabilir. Aksi takdirde bu hep böyle gider diye eli kolu bağlı oturmamak lazım.

Yalnız şu an ortada olan rant daha büyük. Bunun için Türk futbolunu harcayacak kişi ve kurumlar var. Ayrıca "tek merkezcilik" egemen her alanda...

Neyse konu dağılmasın ama benim söylediğim balığın baştan koktuğu...Kılçıklar sağlam değilse, solungaçlar ve yüzgeçler de bir işe yaramıyor...

Resmen tiyatro oynanıyor Türk futbolunda..Rant emelleri için getirilmiş bir yabancı sınırında,böylesine mental ve fizik açıdan yerlerde olan yerli futbolcularla donatılmış talkımları izlemek tabir-i caizse enayiliktir. Bu tiyatroda pişekar rolünü almış Demirören,onun iplerini elinde tutanlar ve diğer rol kesen oyuncular paralelinde biz taraftarlar ancak Karagöz ve Hacivat oluruz.

Bizim yonetim de hataliydi tabii. Bu sartlara uygun teknik direktorler getirmedik. Getirseler belki biraz daha basarili olurduk ama yine kendini kasmayan, gelistirmeyen yerli futbolculari ve bayik futbolu izlerdik yine.

Yalnız şu an ortada olan rant daha büyük. Bunun için Türk futbolunu harcayacak kişi ve kurumlar var. Ayrıca "tek merkezcilik" egemen her alanda...

Neyse konu dağılmasın ama benim söylediğim balığın baştan koktuğu...Kılçıklar sağlam değilse, solungaçlar ve yüzgeçler de bir işe yaramıyor...

Bunlara hiç bir itirazım yok. Ama dediğim gibi, Galatasaray'ın bu çöplükte elmas gibi parlaması da doğru isimlerle, doğru idare şekliyle mümkün.

Bunlara hiç bir itirazım yok. Ama dediğim gibi, Galatasaray'ın bu çöplükte elmas gibi parlaması da doğru isimlerle, doğru idare şekliyle mümkün.

Turk futbolcularin dilinden en iyi anlayan, onlari en iyi motive eden t.direktor Terim. O bile ikinci senesinde ancak kendini oyundan attirip haftalarca ceza alip biraz kipirdatabildi yerli oyunculari.

Yukarda yazdigim gibi belki baska bir antrenorle biraz daha basarili olabilirdik ama kadronun cogunlugunu olusturan basari ve mali yonden doymus yerli futbolculara kaliteli, modern futbol oynatmak cok zor bu sartlarda.

Bizim yonetim de hataliydi tabii. Bu sartlara uygun teknik direktorler getirmedik. Getirseler belki biraz daha basarili olurduk ama yine kendini kasmayan, gelistirmeyen yerli futbolculari ve bayik futbolu izlerdik yine.

Onları söyleme gereği duymadım bile...Prandelli'ye kızıyoruz eyvellah da kim buldu getirdi görev verdi ? Yerli futbolculara %bilmemkaç zama yapan kimler ? Engin Baytar ve Yiğit Gökoğlan'ın rencide edercesine arabanın içinde para sallamasının sorumluları kimlerdir ? Veya futbolu bilmeyenlerle gönül değil de kafa bile etmeyen "avuç kaşıma birlikteliği" yapmak nedir ? Çok soru türetilir... Sadece dış yanlışlarla açıklamak bencillik olur ki bizim hatalarımız bir köpeği sırtlana çevirmiş, bizi de küçük bir kedi yapmıştır...

Turk futbolcularin dilinden en iyi anlayan, onlari en iyi motive eden t.direktor Terim. O bile ikinci senesinde ancak kendini oyundan attirip haftalarca ceza alip biraz kipirdatabildi yerli oyunculari.

Yukarda yazdigim gibi belki baska bir antrenorle biraz daha basarili olabilirdik ama kadronun cogunlugunu olusturan basari ve mali yonden doymus yerli futbolculara kaliteli, modern futbol oynatmak cok zor bu sartlarda.

O futbolcuları uzaklaştıralım artık takımdan. Yıllarca Servet'i eleştirirken dedik ki Semih oynasın. Gerçekten de oynayınca gördük ki en kötü Servet kadar oynuyor bu çocuk. Şimdi de Recep Burak Yılmaz, Altuğ, Birhan, Sinan Gümüş gibi gençleri kazanabiliriz doğru yapılanma ile. Efsane kadroda bu tür isimelre yer vererek başlamıştı.

Yabancılarımızı da ona göre seçelim. İskandinav, Alman, Belçikalı, Hollandalı oyuncular mesela.

Bir de klasik pedagojide bir motto vardır: Öğrenme taklitle başlar. Varsın taklit edelim önce Almanları. Sonra biz de orjinal birşeyler ortaya koyarız.

Geri
Üst Alt