Thomas Tuchel Galatasaray'da İddiası

Skibbe zamanında kador mu vardı Allah aşkına adamın doğru düzgün bi kalecisi bile yoktu.

Bu hocanın Skibbe ile bir alakası yok , ayrıyeten Skibbe 'nin kalecisi formuz De Sanctis,Barış Özbek,Emre Güngör,Servet Çetin ve Mustafa Sarp gibi odunlar vardı adam ne yapsın kaleci bile yok , koy bakıyım Muslera 'yı o sene Galatasaray 'a kaç puan fazlamız vardı ama Adnan Polat yönetimi işte , rezil-i rüsva.

fb ile bağlantısını hiç hatırlamıyorum Makedon kökenli bizim altyapıda 79 dan 85 e kadar derwall in çok beğendiği bir oyuncu 18 yaşında a takıma almış ve libero oynatmış konyaya kiralık gitti ofansif orta saha oynadı milli oldu fatih terim zamanında ön libero oldu yani sahanın her yerini dolaştı ve her bölgeyi iyi biliyor (Bülent defansı iyi bilir arif hücumu tugay orta sahayı ) insan ilişkileri iyi, almanca ve İngilizceyi çok iyi biliyor eşi sanırım alman

Sayın Gönül, Suat ın kariyerini bende çok iyi biliyorum, ''gönül'' den bahsediyorum, Salih Uçan' ın Galatasaraylılığı, Ergün Penbe nin Fenerbahçeliliği gibi yani...Çoğu oyuncu bir kulübe transfer olunca kafasını ve gönlünü resetler ama istisnaları olabiliyor...Denizlinin leş Fenerbahçesinin şampiyon olduğu 2001 sezonunda Kadıköyde 2-0 dan 2-1 e getiren golü attığında sevinmeyişi gibi birkaç olay hatırlıyorum...

Bqucwx-CMAAxK77.jpg

madem mainzi almış bilmem kaçıncı yapmış . o zaman 2-3 sene öncesine kadar 2.ligde oynamış takımı şampiyon yaptı diye ertuğrul sağlamı alalım. ne yapak alak mı hacı ?

Abdullah Avcı gelsin ozaman. Istanbul BB ile harikalar yarattı. Kısık bütçe ve taraftarsız seyircisiz stadyumda.

Skibbe kötü degildi, ama genel problemi : ilk sezon yarisi iyi oynayip, ikinci yarilari hep pilli bitiyordu takimlarin, buda tesadüf olamaz, her takimda ayni problemi yasadi.

Skibbe'nin elinde ki kadro kesinlikle kötü falan değildi bence.

De Sanctis (Orkun, Aykut hepsinden iyiydi)

Sabri ( her zaman ki Sabri)

Servet (kariyerinin en formda 2 yılı)

Meira ( Ağır bir oyuncuydu, tek hata burada yapıldı zaten, ama onun gidişi bitirdi yine de)

Hakan Balta ( en iyi oynadığı 2 sene, 2011-2012 öncesi)

Mehmet Topal ( iyi oynuyordu, 1 sene sonra Valencia'ya gitti zaten)

Ayhan Akman ( En iyi oynadığı 3 sezondan biri kariyerinde (2002, 2008, 2009) )

Lincoln

Arda

Kewell (fiziken çok düşmemişti henüz)

Baros ( çok iyi oynuyordu gol kralı oldu zaten)

3 tane çok net hata yaptık

1. Meira'yı kötü olmasına rağmen elimizde stoper yokken gönderdik.

2. Orta sahaya Melo tarzı fizikli ve mücadeleci bir adam alma gereği duymadık. (Lincoln-Arda-Kewell-Baros gibi defansı netameli 4'lüye rağmen)

3. Meira yerine daha hızlı ve hamleli bir stoper almalıydık sene başında.

Bu da başarısızlıkta bunların payı da olmak ile birlikte Skibbe'nin de payı olduğunu gösteriyor.

Tuchel benim icimden gecen ama zaten olamaz dedigim bir antrenör. Almanyada gercekten üst düzey takimlar istiyo. Cok planli, heyecanli bir adam. Daha kenarinda atesleyici hareketleri var ve birkac kez Tribüne yollandi. Simdi diyorsakki " Portonun Mourinho ve Villas-Boasi cikardigi gibi bizde böyle bir adam yaratalim" firsat bu firsat. Ama Tuchel Mainztaki yönetim ve taraftarin az beklentisi olmasindan dolayi yakaladigi rahat calisma ortamini bulurmu diye orada endiseliyim ve aslinda bulamayacagindan eminim. Amaaaa ayni şekilde Klopp da Mainztan Dortmunda gitti ve onada inanmayan cok insan vardi. Yaptiklari ortada. Kaybedilen 2 puandan veya kupasiz gecen 1 sezondan sonra kelle istemezsek Tuchel Büyük ve güzel bir olayin baslangici olabilir.

Geri
Üst Alt