Three Thousand Years of Longing

Suat Kara

Parçalı Üye
george ustad'in kendisine *mad max serileri yuzunden hayranligim bulunuyor.

diger yandan , son *mad max fury road filminden bugune tam * 7 yil gecti....

donusu yine kaldigi yerden olacak gibi... bu sefer bir farkla... < - >

yeni vizyona girecek filminde turk oyuncularda bulunuyor. konu da *istanbul da geciyor....hatta *kapalicarsi daha da sukse yapar gibi bu filmden sonra...

acilimi su sekilde: A lonely scholar, on a trip to Istanbul, discovers a Djinn who offers her three wishes in exchange for his freedom.

* A.S. Byatt'ın "The Djinn in the Nightingale's Eye" (Bülbülün Gözündeki Cin) adlı kısa hikayesinden uyarlanan, başrollerini Idris Elba ve Tilda Swinton'ın paylaştığı film, konferansa katılmak için İstanbul'a gelen bir bilim insanının (Swinton) Kapalıçarşı'dan aldığı bir çeşmibülbülün içinden çıkan cin ve cinin sunduğu üç dilek hakkıyla birlikte değişen hayatını konu alıyor.
<*alinti.

filmin basrollerinde : idris elba , tilda swinton var ,, ulkemizden ise usta oyuncu zerrin tekindor, ece yuksel , erdil yasaroglu ,burcu golgedar, ogulcan arman uslu, berk ozturk ,kaan guldur yer aliyor.....

film once > cannes film festivalinde ozel gosterim - akabinde abd (31 agustos 2022) ve sonrasinda dunya genelinde vizyona girecek....

Trois mille ans à t'attendre (2022) - IMDb

cannes den bir kare :
https://pbs.twimg.com/media/FTOdveNWIAA-JiO?format=jpg&name=medium

muthis gorunuyorlar bastan sona...

idris elba'nin oyunculugunu cok begenirim. bizden zerrin tekindor'un keza... listemde suan ilk sirada bu film,,hem yonetmen hem oyuncular ve konusunun ozelliginden dolayi....

bu arada kadro da *erdil yasaroglu nun rolunu de merak etmiyor degilim :) @Murat Durmaz sence hangi roldedir?

bu arada filmin kabataslak fragmanindan cikarimim nacizane:

tarz olarak, cekim, dekor, renkler, kostumler ve fantazi dunyasi epik sekilde: efsane yonetmenler *terry gilliam ve *tarsem singh gibi efsaneleri cagristiriyor. her iki efsane yonetmenin tum filmlerini izlemis biri olarak- ayrica memnunum bu baglamda....

filmin istanbul da geciyor olmasi ayri bi lezizlikte...dolayisiyla heyecanla yayina girecegi gunu iple cekiyorum dersem bu heyecanimi gormezden gelin lutfen.

fragman icin tesekkurler sevgili aras.

muthis gorunuyor fragman. giris sahnesinde *grand bazaar~istanbul lafi - filmin epik gizemine de adeta bir rehber kelime gibi....

fragman muzik secimi genclerin daha cok begenecegi bir turde yanilmiyorsam. bu da gise icin dusunulmus olsa gerek. dinamik bir muzik secimi kanimca. begendim.
< * junkie xl 'in leziz parcalariyla bezeli bi sinema soleni olacagini tahmin ediyorum... bekleyip gormeli...

diger vidyolar yeni fragman vs olursa net bir yorum getirebiliriz gibi...

son degisiklik olmadiysa * 60 m $ sanirim filmin sadece yapimi...

ilk bakista ,fragman olsun, kadro, yonetmen,cekim,dekor,kostum,fragman muzik benim adima dort dortluk....

hype haliyle oluyo insan, ozellikle yonetmen bazli ve konu baglaminda....

kendim dahil ~ simdiden izleyecek olanlara iyi seyirler

Alba abiyi hangi mal dazlak yapti?

:) kirk yil dusunsem aklima gelmezdi < - > *cin rolunde izlemekte varmis idris elba'yi ...

bu arada fragmani tekrar inceledigimde, terry ve tarsem ustadlar disinda, *aronofsky'nin *the fountain ~ guillermo del toro ustadin *shape of water filmleri aklima geldi cagrisim olarak bazi yonlerden...

birde turk oyuncular ozelinde bu denli fazla ismin bir arada oldugu pek film yok gibi, benim hatirladigim *russell crowe'un -> 2014 yilinda vizyona giren *the water diviner (son umut) filmi aklima geldi. yilmaz erdogan, cem yilmaz vs....
< film canakkale de geciyordu hikaye olarak.

bu sefer ise , oyuncu kadrosu sayi olarak fazla...hikaye ise istanbul da geciyor... gizemli basrol yonunden: istanbul/kapalicarsi umarim aksiyon tandansli bol sahnelerle bezeli gorsel solene donusur...

ps:

cok eksilerden bugune * topkapi diye bir film vardi. yabanci.
*topkapi sarayindaki * kasikci elmasi ana konulu muthis bir kult eserdir. tavsiye ederim. < - > *ocean serilerine ilham kaynagi olmustu- bir yerde okumustum yabanci bazli....

yanilmiyorsam, *007bond serilerinden bir iki tanesinde istanbul bolca yer alir hikaye ve gorsel bazli....

umarim bu filme ilgi cok olur. kanimca bu yonetmen bunu cok hak ediyor. iyi bir is ortaya cikmistir temennisindeyim...

*kisa_hizli_gecisli *fragmani da ekliyelim konuya,diger fragmanla ust uste izlenmesi adina :

iyi seyirler

Son düzenleme:
Trois mille ans à t'attendre (2022) - IMDb

cannes den bir kare :
https://pbs.twimg.com/media/FTOdveNWIAA-JiO?format=jpg&name=medium

muthis gorunuyorlar bastan sona...

idris elba'nin oyunculugunu cok begenirim. bizden zerrin tekindor'un keza... listemde suan ilk sirada bu film,,hem yonetmen hem oyuncular ve konusunun ozelliginden dolayi....

bu arada kadro da *erdil yasaroglu nun rolunu de merak etmiyor degilim :) @Murat Durmaz sence hangi roldedir?

bu arada filmin kabataslak fragmanindan cikarimim nacizane:

tarz olarak, cekim, dekor, renkler, kostumler ve fantazi dunyasi epik sekilde: efsane yonetmenler *terry gilliam ve *tarsem singh gibi efsaneleri cagristiriyor. her iki efsane yonetmenin tum filmlerini izlemis biri olarak- ayrica memnunum bu baglamda....

filmin istanbul da geciyor olmasi ayri bi lezizlikte...dolayisiyla heyecanla yayina girecegi gunu iple cekiyorum dersem bu heyecanimi gormezden gelin lutfen.
Abi bu konuyla ilgili yorumum yok ilk defa denk geldim.Karikatür yaptığını biliyom bi tek..

Abi bu konuyla ilgili yorumum yok ilk defa denk geldim.Karikatür yaptığını biliyom bi tek..
aynen.
bende ayni sekilde karikatur den bilirim kendisini :)

bugun okudugum bir haberde, menajeri bi kisa soyleyisi mi vb bir vidyo gonderiyor > *george miller ustada...
o da begeniyor ,ariyor konusuyor. derken filmde yer aliyor. *tahminim kisa surelidir rolu....

okuduklarima gore farkli donemleri yansitacak bir film olacak... * george ustadin tarzini sevdigimden muthis bir is cikaracagini dusunuyorum-temenni ediyorum....

film guzele benziyor. zaten bu sene cannes iyi geciyor gibi. filmlerin hicbirini henuz izleyemedik ama hem isimler hem yorumlar cok iyi. bu film, top gun maverick, corsage, boy from heaven, war pony, triangle of sadness, rmn, aftersun (ilginc bir sekilde bu film de turkiyede geciyor) gibi beklentiyi yukselten cok film var. insallah bu senenin oscarlari gibi fiyasko cikmaz.

yeni fragman eklenmis mgm youtube sayfasina.

<=>

“What is Your Heart’s Desire”​

sozun bittigi sahne 0.13
kanimca efsane bir is geliyor - sabirsizlikla bekliyorum vizyona girecegi gunu...

* cannes film festivalinde ozel gosterimin ardindan , 6 dakika ayakta alkislanmis....

filmi ,benim adima ozel kilan, onceki mesajlarima ek olarak bir kac yere daha deginmek istiyorum;

* sinematografi olayinda , tarzini cok begendigim usta isim *john seale 'yi > emeklilikten donup~ bu iste kendisi ile tekrardan calismaya ikna eden hemserisi george'yi tebrik ederim.

ikili, hollywood sinemasinda 80lerde dikkati ceken islerde yer aldilar.
hatirladigim en one cikan john ustadin yer alip aday veya odul aldigi isler ;
witness - filmi, ilk isi idi abd ozelinde . bu film sayesinde oskar'a aday gosterilmisti cinematografi dalinda.
odulu sonraki donem english patient - filmi ile kazanmayi basarmis idi.....

kendisi ile yonetmen george 'un beraberlikleri 80ler 90lar 2000lere dayaniyor. beraber ilk isleri ; meshur kult film
lorenzo's oil - filmi.
diger hatirladigim isleri ; mad max fury road ,,,

basa donersek john vee george ustadlar ozelinde;

bu yeni vizyona girecek film ikilinin beraber yer aldigi buyuk ihtimal son is olacak gorunuse gore...
john ustad torunlarina vakit ayirmak istedigini daha onceden de belirtmis idi - george 'yi kirmayip bu film icin son bir last dance yapmak icin olumlu yaklasip evet dedi.

heyecanli oldugum diger nokta kendisinin *lensi ozelinde; filmde, son cikan teknolojik modelin kullanilacak olusu...
Fujinon Premista 19-45mm lens .
cok carpici sahneler cikmis bu yeni alet sayesinde.... sabirsizlikla bekliyoruz.

son olarak, filmin muziklerinde mad max fury road da oldugu gibi ; junkie xl imzasi olacak. <> yine yeniden harika bir secim .

# bu ozenle secilmis kaliteli ekibin giselerde rekorlar kirmasini temenni ediyorum .

@Murat Durmaz , @Vasfi Vural , @Aras Şimşek ,@Hayri Cund , @Melih Peker , @Mert Kamacı , @Emre Artemis , @Hamit Tümer , @Halil Vurucu ve izleyecek tum renkdaslar.

iyi seyirler diliyorum.

<=>

sozun bittigi sahne 0.13
kanimca efsane bir is geliyor - sabirsizlikla bekliyorum vizyona girecegi gunu...

* cannes film festivalinde ozel gosterimin ardindan , 6 dakika ayakta alkislanmis....

filmi ,benim adima ozel kilan, onceki mesajlarima ek olarak bir kac yere daha deginmek istiyorum;

* sinematografi olayinda , tarzini cok begendigim usta isim *john seale 'yi > emeklilikten donup~ bu iste kendisi ile tekrardan calismaya ikna eden hemserisi george'yi tebrik ederim.

witness - filmi, ilk isi idi abd ozelinde . bu film sayesinde oskar'a aday gosterilmisti cinematografi dalinda.

kendisi ile yonetmen george 'un beraberlikleri 80ler 90lar 2000lere dayaniyor. beraber ilk isleri ; meshur kult film
lorenzo's oil - filmi.

bu yeni vizyona girecek film ikilinin beraber yer aldigi buyuk ihtimal son is olacak gorunuse gore...
john ustad torunlarina vakit ayirmak istedigini daha onceden de belirtmis idi - george 'yi kirmayip bu film icin son bir last dance yapmak icin olumlu yaklasip evet dedi.

heyecanli oldugum diger nokta kendisinin *lensi ozelinde; filmde, son cikan teknolojik modelin kullanilacak olusu...
cok carpici sahneler cikmis bu yeni alet sayesinde.... sabirsizlikla bekliyoruz.

son olarak, filmin muziklerinde mad max fury road da oldugu gibi ; junkie xl imzasi olacak. <> yine yeniden harika bir secim .

# bu ozenle secilmis kaliteli ekibin giselerde rekorlar kirmasini temenni ediyorum .

@Murat Durmaz , @Vasfi Vural , @Aras Şimşek ,@Hayri Cund , @Melih Peker , @Mert Kamacı , @Emre Artemis , @Hamit Tümer , @Halil Vurucu ve izleyecek tum renkdaslar.

iyi seyirler diliyorum.

Teşekkür ederim Suat abi sana da iyi seyirler diliyorum :D

<=>

sozun bittigi sahne 0.13

lorenzo's oil - filmi.

iyi seyirler diliyorum.

film ne zaman geliyor ustad hakkinda hic haber olmamasi enterasan

<=>

sozun bittigi sahne 0.13

lorenzo's oil - filmi.

iyi seyirler diliyorum.

İyi seyirler, çok güzel yerlere değinmişsiniz yine. :hat:

film ne zaman geliyor ustad hakkinda hic haber olmamasi enterasan
Film şu an globalde vizyona girdi. Türkiye için 16 Eylül, BAE için 31 Ağustos ♥

Vizyon Tarihler | IMDb

bae de soyle bir sikinti var * altyazilar arapca bu filme hayatta gidilmez sinemada baya afallarim cok icerik var
sevgili melih, bu film ozelinde nacizane gorusumu sorarsan,

istisna baglaminda, orj ~ altyazisiz izlenmesi elzem ve de ozel islerden oldugunu dusunuyorum.

filmin hikayesi ile cekim turu ve kullanilan teknoloji vb cok ic ice detaylar barindirdigindan, kanimca genis ekran tertemiz perde de izlenmesi dolayli lezzeti bir tik uste cikaracaktir kanisindayim. # gorsel solen olacagini bekliyorum.

*onceki uzun mesajimla da ilisik gorebilirsin bu mesajimin oznesini. george ustadin bu minvalde filmlerine yonelik kanimca en one cikan nuans ; sinematografi(john ustad) ~ yonetmen (george) dolayli cekim stili .

@Aras Şimşek
sevgili aras, degerli ince mesajin dolayisiyla tesekkur ederim.

iyi seyirler.

sevgili melih, bu film ozelinde nacizane gorusumu sorarsan,

istisna baglaminda, orj ~ altyazisiz izlenmesi elzem ve de ozel islerden oldugunu dusunuyorum.

filmin hikayesi ile cekim turu ve kullanilan teknoloji vb cok ic ice detaylar barindirdigindan, kanimca genis ekran tertemiz perde de izlenmesi dolayli lezzeti bir tik uste cikaracaktir kanisindayim. # gorsel solen olacagini bekliyorum.

*onceki uzun mesajimla da ilisik gorebilirsin bu mesajimin oznesini. george ustadin bu minvalde filmlerine yonelik kanimca en one cikan nuans ; sinematografi(john ustad) ~ yonetmen (george) dolayli cekim stili .

@Aras Şimşek
sevgili aras, degerli ince mesajin dolayisiyla tesekkur ederim.

iyi seyirler.
ingilizcem cok iyi olsa da ben ufak metin iceriklerine onem veren bir izleyiciyim aksiyon filmlerinde bile flashback sahnelerinde karakteri tanitirken anlayamadigim bir diyalog oldugunda aklima kaliyor sahne filmde bosluk yaratiyor

bu arada , bugun okudugum bir haber de ,

ulkemizde *ilk defa yapilan ;
- evrensel bilim kurgu ve fantastik film * festivali -
beyoglu belediyesi'nin ev sahipliginde > *28 eylul-4ekim tarihleri arasinda ; yesilcam sinemasi , beyoglu fitas ve kadikoy olmak uzere ,*istanbul'un her iki yakasinda gosterimler gerceklestirilecek......
festival de ; 12 film yer alacak yanilmiyorsam , bunlarin 10 tanesi yarisma bolumunde, 2 tanesi yarisma dizi ozel gosterim eserler...
*turkiye den ; sevgili *onur unlu nun > sen aydinlatirsin geceyi - filminin kapanis filmi olacagi -dolayisiyla - bir nevi uluslararasi fantastik turde kopru kurulmasina da kapanis ile vurgu yapilmasi dusunuluyor.

velhasil , kanimca , *film icin en iyi zamanlama ve festival dolayli denk getirilmesi -filmin genre/turu ozelinden de baktigim vakit - nokta atisi bir karar oldugu kanisindayim. . .

<=>
ozetle,
filmin *turkiye promiyeri yapilmis. . .
surpriz acilis filmi - basligi altinda.
onceki mesajlarda belirttigim gibi ,resmi tarih olarak ; vizyona 16 eylul de girecek.

imkani olanlar istanbul ve civar bolgelerden, - festivali-filmlerini/soyleyisi vb de gormus olur diye belirtmek istedim.
guzel bir aktivite gibi duruyor.

bunun disinda - genel sinema salonlarinda izleyeceklere de simdiden iyi seyirler dilerim...

Geri
Üst Alt