TOEFL Süresi Hakkında

Berkan Yıldırım

Parçalı Üye
Selam dostlar, ben bu ayın 23ünde sınava gircemde sınav net 4 saat 15dk sürüyor ve ilk defada gireceğim için pek bir bilgim yok araştırmalarımda da bişey bulamadım. Şimdi bu sınav üniversite sınavı gibi illa 4 saat 15dakika beklemek zorundamısın yoksa önce bitirirsen istediğin zaman çıkabiliyor musun yani ben hızlı yaparım boşu boşuna 4 saat 15 dk beklemek istemiyorum.

Listening40-60 Dakika

Speaking15-20 Dakika

Break5 Dakika

Reading70-90 Dakika

Writing30 Dakika1 Topic

burda listening 40-60 vermiş sanırım en az 40dk durmak zorunlu peki 40dk bittikten sonra diğer aşamaya(speakinge) beklemeden geçebiliyor muyum?

Bu sınavı Türk sınavları gibi aralıksız bir sınav gibi düşünme. O partlara ben bitirdim şimdi diğerine geçeyim diye geçemiyorsun. Sistem seni bekletiyor. Yani o sürenin sonuna kadar kalman gerekebilir. Zaten sınava girince farkedersin. Son partı erken bitirirsen zaten çıkarsın.

Ama TOEFL çok kolay bir sınav olmadığından öyle erken bitirir çıkarım diye düşünme.

Reading ve Listening için iki ayrı süre sınırı verilmesi sınavın yapısıyla alakalı.Şöyleki Toefl'da random olarak reading ya da listeninden birinde fazla soru soruluyor. Hangisinin fazladan yani trial olduğunu sen bilmiyorsun. İlk çözdüğün de son çözdüğün de olabilir. O part değerlendirilmeye alınmıyor. Ama dediğim gibi hangi part olduğunu sen bilmiyorsun. O süreler de o yüzden 40 ya da 60 diye veriliyor.

IELTS'e girsen tavsiye verebilirdim, çünkü benimde tecrübem var ama TOEFL hakkında tek bildiğim şey epey zor olduğu. Allah kolaylık versin.

Geri
Üst Alt