Top Kapma Problemi Çözülmediği Sürece İşimiz Çok Zor

Onur Adıbelli

Büyük Kaptan
Dün iyi oynadık dediğimiz ilk yarıda şöyle bir pozisyon var: Boey 4 tane rakibi kucağa alıyor ama yine de o topu 13 saniyede kapamıyoruz. Günümüz futbolunda 5-6 saniyelerin bile artık uzun kaldığı bir senaryoda 13 saniye gelin bana gol atın demekle eş değer.

Sadece tek bir pozisyon filan da değil yani. Az önce özeti 2. defa izledim, bizim top kapma süremiz ve top kapma istatistiklerimiz gerçekten fecaat. Bu mevzu çözülmediği sürece her maç böyle hop oturur hop kalkarız.

Geçen yıl rakip daha 2 pas yapamadan topu anında ya kapıyorduk ya da dan dun vurmalarına zorluyorduk. Bu mevzu lig sonuna doğru bozulmaya başlamıştı. Şimdi ise alarm seviyesinde bir defo haline geldi.
Sadece yerleşik savunmada da değil, biz geçişlerde de bu olayı hiç beceremiyoruz. Rakiplerin defans arkasına uzun top denemeleri çoğu zaman başarılı oluyor ve bazen 8-10 pasta bazen ise 2-3 pasta göstere göstere kalemizin önünde bitebiliyorlar.

Biz olaya hep hücum yönünden bakıyoruz ama 70-80 metre sürekli koş-geri dön yapan bi takımın düzgün bir set oyunu oynaması imkansız mantıklı bir şekilde düşünecek olursak.
Olaya Mertens yerine Ziyech'i, Kerem yerine Ndombele'yi filan monte edelim gibi düz yaklaşımlarla da bakmamak gerek bana göre. Yarın Ziyech ve Ndombele hazır olduğunda bir anda sorunların çözüleceğini filan düşünmüyorum ben. Net bir şekilde bizim oyuncular ne geçişlerde ne de yerleşik savunmada nasıl pozisyon alacağını, kimin hangi alanı kapatacağını, kimin ne zaman nereye basacağını bilmiyor. Rol dağılımı/organizasyon diye bir şey yok.

kerem demirbay, kerem aktürkoğlu, mertens, ziyech ve icardi. bu beş oyuncu sahadayken maalesef top kapma problemi yaşanır

Eli belinde göstermelik gölge presi yapan rakipten 10 km az koşan yaşlı veteran oyuncularla topu nasıl kapacaksın?

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kanatlar Zaha-Tete olursa bu sıkıntı daha az olur.Ndombele de farkını koyacaktır ortaya oynamaya başladığında..

Bu pozisyonda diger oyuncularimizin izleyip rakibin 5 kisi Boey'e saldirmasi da dusundurucu. Cok ilgin hatalar yaptik dun. Defansta da ofansta da kaledede...

dün çok bariz ortaya çıktı

boey dışında rakiple vücut vücuda mücadeleye girecek 1 oyuncumuz bile yok

torreira maalesef boy dezavantajlı

bu da yine kadro planlaması ile alakalı

torreira dışında 3 orta sahamız var ama hiçbiri sert değil

Marcao rakip sahada adama basiyordu geride kosuyordu. Ne Nelson ne Apo onu yapamiyo. Napcaz o zaman takim halinde rakibe aut cizgisinde basicaz.

Gayet iyi pres yaptık bu pres sayesinde de net pozisyonlar bulduk, daha ne kadar pres olacaktı ki?
Ha takım artık nerde presi bitireceğini bilemedi o presten sonra bazi oyuncular düştü ve presimiz çabuk kırılmaya başladı.
Bazen temponun düşmesi lazım yarı sahamiza çekilmemiz lazım yediğimiz ikinci gole bakınca anlarsınız, savunmamiz oldukça önde ama adama pres yapan yok arkaya rahatça sızdılar ve golü yedik.
Biz dün iyi oynadık ama akıllı oynayamadık maalesef

SM-M127F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bu pozisyonda acıdım izlerken Boey'e. Tek başına savaştı resmen.

Net kanayan yaramız. Kendi yarı sahamız ile ceza sahamız arasında topu söküp alamıyoruz.
Bunun tek istisnası kerem-berkan-kazımcan(dubois) presi ile fener kanatlarını dar ettiğimiz maçlar. Diğer tüm maçlarda kamil gibi izliyoruz. Boey çabalıyor tek yardıma gelirse torreira diğerleri önündeki topu bile almıyor alamıyor. İyi daha böyle

Doğru tespit. Dün iyi oynadığımızı farzettiğimiz ilk 30 dakikada bile, 18 ila 23.dakikalar arasında yaklaşık 5 dakika (Evet şaka değil gerçek) topu adamların ayağından alamadık. Öyle periyotlar oldu ki, insanı intihara sürükler, özellikle 2. yarı zaten 10 kişi kalmasalar bu maçı rahat koparırlardı. Bu durum bazen Anadolu takımlarına karşı bile yaşanabiliyor ilginç şekilde. Saha yerleşimi ve pres zamanlamalarında ciddi problem var, mutlaka çözülmesi lazım.

SM-S911B cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Dün iyi oynadık dediğimiz ilk yarıda şöyle bir pozisyon var: Boey 4 tane rakibi kucağa alıyor ama yine de o topu 13 saniyede kapamıyoruz. Günümüz futbolunda 5-6 saniyelerin bile artık uzun kaldığı bir senaryoda 13 saniye gelin bana gol atın demekle eş değer.

Sadece tek bir pozisyon filan da değil yani. Az önce özeti 2. defa izledim, bizim top kapma süremiz ve top kapma istatistiklerimiz gerçekten fecaat. Bu mevzu çözülmediği sürece her maç böyle hop oturur hop kalkarız.

Geçen yıl rakip daha 2 pas yapamadan topu anında ya kapıyorduk ya da dan dun vurmalarına zorluyorduk. Bu mevzu lig sonuna doğru bozulmaya başlamıştı. Şimdi ise alarm seviyesinde bir defo haline geldi.
Sadece yerleşik savunmada da değil, biz geçişlerde de bu olayı hiç beceremiyoruz. Rakiplerin defans arkasına uzun top denemeleri çoğu zaman başarılı oluyor ve bazen 8-10 pasta bazen ise 2-3 pasta göstere göstere kalemizin önünde bitebiliyorlar.

Biz olaya hep hücum yönünden bakıyoruz ama 70-80 metre sürekli koş-geri dön yapan bi takımın düzgün bir set oyunu oynaması imkansız mantıklı bir şekilde düşünecek olursak.
Olaya Mertens yerine Ziyech'i, Kerem yerine Ndombele'yi filan monte edelim gibi düz yaklaşımlarla da bakmamak gerek bana göre. Yarın Ziyech ve Ndombele hazır olduğunda bir anda sorunların çözüleceğini filan düşünmüyorum ben. Net bir şekilde bizim oyuncular ne geçişlerde ne de yerleşik savunmada nasıl pozisyon alacağını, kimin hangi alanı kapatacağını, kimin ne zaman nereye basacağını bilmiyor. Rol dağılımı/organizasyon diye bir şey yok.

Topa göre pozisyon alınmıyor çünkü. Kerem'in durduğu yere bakarsan en basitinden sorunun kaynağı görülebiliyor. Bunu çözmesi gereken biz değiliz tabi ki.

diğer konularda da yazdım bunun için en çabuk çözüm kazımcan

Okadar top pesinde kosmamanin cözümü topu kendin tutman ve saglıklı pas trafigi, her topu suursuzca öne cakarsan veya exotik paslar denersen kerem gibi akın akın atak yersin ve kötü dizilişde yakalanirsin, mesafelerimiz zaten icler acısı, kompak savunaçma diye birşey yok, iki stoperin ayagı da cok kötü, oyun kurmuyoruz dogru düzgün zaten, cok zor gözüküyor bunun değişmesi

Geri
Üst Alt