- 16 Haziran 2010
- 203.006
- 154.800
- 6.838
Lucas Torreira: "Futbolun gerçekliği çok hızlı bir şekilde evriliyor. Artık çok daha fiziksel, temasın yoğun olduğu, alanın ve karar verme süresinin çok kısıtlı olduğu bir oyun. Ben de kendime karşı realistim. Boyum 1.66–1.67 ve günümüzde eğer kendimi iyi hazırlamazsam ya da oyunun içinde başka silahlarım olmazsa işimin çok zor olacağını biliyorum."
Lucas Torreira: "Mauro Icardi ile çok iyi bir ilişkim var. Hayatımın en zor dönemlerinde bana yardımcı oldu. Hem Türkiye’de hem Arjantin’de çok büyük etki yaratıyor. Çok iyi bir insan ve bazen onun yaşamak zorunda kaldığı şeyler içimi acıtıyor. Mauro Icardi bazen gerçekten çok zor olan pek çok şeyi sırtlanmak zorunda kalıyor; Çünkü özel hayatında kimi zaman aslında hiç ilgisi olmayan bazı sorunlarını içine çekiyor ve bununla yaşamak zorunda kalıyor. Çok güçlü bir zihniyete sahip, kazanan bir mentalitesi var. Burada kulüp içindeki herkes onu gerçekten çok seviyor. Kulüp, bize kazandırdığı kupalar ve bu yıllar boyunca kulübün yüzü olması nedeniyle ona çok minnettar. Onun gelişiyle birlikte Türkiye futbolunun imajı da değişti. Osimhen’in gelmesi, Sané’nin gelmesi ya da diğer takımlardan oyuncuların buraya transfer olması… Bunların hepsi onun gibi oyuncuların gelişi sayesinde oldu."
Lucas Torreira: "Türkiye'de Mauro Icardi'nin ne kadar büyük bir figür olduğunu hayal bile edemezsiniz. O, Galatasaray'ın kaptanı, Galatasaray’ın bayrak adamı! O iyi olduğunda, etrafındaki her şey güzel. O iyi olduğunda zaman çok daha iyi akıyor..."
Lucas Torreira: "Muslera'nın ayrılığı... Bu, herkes için çok ağır bir darbeydi; tüm kulüp için... Çünkü Nando kulüp adına çok şey ifade ediyordu: imaj olarak, kaptan olarak, insan olarak, takımın temel direklerinden biri olarak. Onun yokluğu bizi gerçekten çok üzdü ve hâlâ hissediliyor. Çünkü lig tecrübesi çok yüksek, bu ülkeyi karış karış bilen, büyük bir oyuncuyu kaybettik. Benim için zor zamanlarımda yanımda olan, bana eşlik eden bir baba gibiydi. Bugün soyunma odasında onun olmaması elbette canımızı yakıyor..."
Lucas Torreira: "Galatasaray büyük bir kulüp ve baskı çok yüksek. Sürekli önemli kupalar için sahaya çıkıyorsun. Ligde yarışmaya devam etmek ve Şampiyonlar Ligi’nde bir sonraki tura kalmak istiyoruz."
Lucas Torreira: "Türkiye Kupası’nda B Ligi’nden bir takıma karşı oynamaya gittik ve sanki taşrada bir maç izliyormuşum gibi keyif aldım. Oturmaya yerim bile yoktu ama takım arkadaşlarıma eşlik ettiğim için mutluydum. Galatasaray için oradaydım."
Lucas Torreira: "Fenerbahçe'ye finalde kaybetmek canımı yaktı. Galatasaray'a bu kadar bağlı olunca bu yenilgiler insanın canını sıkıyor."
Lucas Torreira: "Galatasaray gibi bir takıma bu kadar bağlı olduğunda, kaybettiğinde canın yanar... Yataktan kalkmanın bile zor olduğu, çok ağır bir geçirirsin. Öyle de oldu. Galatasaray'ı seviyorum çünkü."
Lucas Torreira: "Hayallerimden biri Boca’da oynamaktı ama onlar bana hiçbir zaman ilgi göstermedi. Ama bana ilgi duymamaları da anlaşılabilir bir durum.. Boca benimle ilgilenmiyor diye hayatımı durduramam. Ben kariyerime devam ediyorum, beni isteyen yerde oynuyorum ve bunu her zaman söylüyorum: beni isteyen yerde oynarım. Bugün beni isteyen, bana değer veren kulüp Galatasaray. Dolayısıyla bunun için fazlasıyla minnettar olmam gerekiyor. Bu insanlara karşı nankörlük edemem; bana bu kadar değer veren bir kulübüm varken başka takımlardan bahsedemem… Onlar bana hayat verdiler!"
Lucas Torreira: "Bana bu kadar harika davranan bu insanlara karşı nankörlük etmek istemiyorum; yok şu takımda oynamak istiyorum, bu takımda oynamak istiyorum gibi şeyler söyleyerek. Çünkü kelimenin tam anlamıyla bana, aileme hayat verdiler. Galatasaray'ı çok seviyorum ve bu kulüp için canımı veririm! O yüzden ben de onlar için canımı ortaya koymalıyım. Sözleşmemde iki yıl daha var ve Galatasaray’a bunu son güne kadar saygıyla sürdürmeyi borçluyum ama yarın bir gün Nacional’da oynamayı isterim."
[El Espectador Deportes]