Cevap: Total Futbol [Hafta 21]
1994-1995 sezonu CL Finali Ajax - Milan
Maçın uzatma dakikalarında Patrick Kluivert'ın biraz da şansının yardımı ile attığı gol hayal meyal gözlerimin önünde.Bu gol ile Ajax finali 1-0 kazandı.
O sezon Ajax'ın göstermiş olduğu performans, oynadıkları futbol, yarı finalde B.Münih'e 5 gol atmaları beni gerçekten çok şaşırtmıştı. Ajax'ın final 11 şöyleydi (Wikipedia yardımı)
Van der Sar (24)
Reiziger (22)
Blind (34)
F.De Boer (25)
FRANK RIJKAARD (33)
C.Seedorf (19)
E.Davids (22)
J.Litmanen (24)
G.Finidi (24)
R.De Boer (25)
M.Overmars (22)
Sonradan oyuna giren ve golu atan P.Kluivert (19)
34 yaşındaki kaptan Danny Blind ve 33 yaşındaki F.Rijkaard haricindeki takımın geri kalanının yaşları 19 ile 25 arasında değişmekteydi. Bu yaşlardaki gencecik yetenekleri yönlendirenler ise saha dışında L.Van Gaal, saha içinde ise tahmin edebileceğiniz gibi F.Rijkaard'dı. Kariyerinin en başarılı yıllarını Milan'da yaşayan efsane, bu sezon öncesi Milan'ı bırakarak yuvasına dönmüş ve finalde Milan'a karşı oynamıştı.
Demem o ki, ben Frank Rijkaard'dan gerçekten umutluyum. Lider olmak, efsane olmak, peşinden insanları sürüklemek onun doğasında, genlerinde var.
Lakin bir şeyden çekiniyorum. Zaman zaman bizleri, futbolumuzu pek ciddiye almadığını, meydan okuma için değil de amiyane tabirle para için burada olduğunu hissediyorum. Umarım yanılıyorumdur.
Bir küçük not : Wiki'yi incelerken hatırladım. Milan'ın çeyrek finalde San Siro'da Benfica'yı 2-0 yendiği maçın hakemi Ahmet Çakar'dı

15 yılda hakemliğimizin nereden nereye geldiğini gösteren bir örnek.