Tottenham Maçında "Galatasaray" Tezahüratı!

Alper Yılmazlar

Berlin Panteri
_77677969_77677968.jpg

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Tottenham, sahasında ağırladığı Partizan'ı 1-0 yenerek gruptan çıkmayı garantiledi.

White Hart Lane Stadı'nda oynanan maçta bir grup taraftarın Arnavutluk bayraklarıyla Tottenham'ı desteklemesi, Partizan takımını ve tribünlerde bulunan Sırp taraftarları kızdırdı. Maçı tribünden takip eden Kosova medya mensupları, Londra'da yaşayan Arnavutların, Arnavut bayraklarını çıkardığını ve bu sırada da İngiliz ve maçta az sayıda bulunan Türk taraftarının da bu gruba destek verdiğini ileri sürdü.

Kosova medya mensuplarının haberlerine göre, Arnavut bayraklarını çıkartan taraftarlar, "Bağımsız Kosova" ve "Galatasaray" sloganı attılar. Bu durum karşısında öfkelenen Partizan takımı yöneticilerinin, hakeme, maçın durdurulması için başvuruda bulunduğu dile getirdi.

Öte yandan Partizan yöneticileri, maç sırasında meydana gelen olaylar nedeniyle UEFA'ya a başvurduklarını açıkladı.

DHA

Moderatör tarafında düzenlendi:
İki dünya savaşınında Sırplar yüzünden çıktığını biliyorsunuz değilmi zaten Nostradamus bile dünyanın başına bela bir milletten bahseder kehanetlerinde o millet aşırı milliyetçi ve faşist tutumları ile üç kez Dünya savaşına sebebiyet verecek der ikisi oldu üçüncüsünden Allah korusun

Zamaninda millwal taraftarida leeds lileri kızdırmak için bayraklarımızı açmışlardı.

Tottenham yahudi bir semt, ortodox kardeslerine karsi olmalari normal, ama bizim gibi musluman bir ulkenin takimina destek cikmalari komik olmus.

...

Moderatör tarafında düzenlendi:
sırplar ülke politikası olarak ırkcı bir ülke ama avrupada yaşayan bir türk olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim hatta burada yaşayan türklerin çoğunluğu bu düşüncede sırplar arnavutlara göre insanlık ve dostluk bakımından misli misli daha iyiler.. türkiyedeki insanlar arnavutlara osmanlı şu bu diye ne kadarda sempati duysada arnavutlar aşırı derecede ırkcı bir millet en nefret ettikleri milletlerin başında türkler geliyor bizi zorla müslüman yaptınız falan filan safsatası biz osmanlıyı skanderbeg ile yendik yunanları filan kurtardık diyorlar..

sırplar ülke politikası olarak ırkcı bir ülke ama avrupada yaşayan bir türk olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim hatta burada yaşayan türklerin çoğunluğu bu düşüncede sırplar arnavutlara göre insanlık ve dostluk bakımından misli misli daha iyiler.. türkiyedeki insanlar arnavutlara osmanlı şu bu diye ne kadarda sempati duysada arnavutlar aşırı derecede ırkcı bir millet en nefret ettikleri milletlerin başında türkler geliyor bizi zorla müslüman yaptınız falan filan safsatası biz osmanlıyı skanderbeg ile yendik yunanları filan kurtardık diyorlar..
Benzer durumu bende kısa amerika maceram'da yaşadım, Türk olduğumu öğrenen arap öğrenciler ( muhtemelen suudi'lerdi) bana tepki göstermişti, çoğu insan tüm arapları bizi seviyor falan sanıyor ama uzaktan yakından alakası yok tabi bu kişiden kişiye değişebilecek bir durum seven arap'ta vardır mutlaka ama üniversite de tanıştığım arapların büyük çoğunluğun da Türklere karşı negatif tutum vardı ve tuhaf bir şekilde bana abd'de en çok yardımcı olan grup yunanlılardı ve hatta Türk ve Yunan öğrenciler bir grup oluşturmuştu, zaten bu deneyimden sonra bakış açım inanılmaz değişti... Zaten yaşınız küçük ve gurbettesiniz bu tür deneyimler ciddi etkiliyor insanı.

Bazen bende bu hatayı yapıyorum ve milletleri ''sırp'' veya XXX diye genelliyorum ama buna dikkat etmek lazım gerçekten, hele hele biz Türklerin daha çok dikkat etmesi lazım zira önyargılardan en çok çeken milletlerin başında geliyoruz.

Son düzenleme:
Sirplar genellikle fazlasiyla iyi insanlar. Bizim yer yer 'enayi' sifati yapistiracagimiz kadar yardim severler.

Ama cogu ulkede oldugu gibi fanatik seviyede sporla ilgilenen deplasmana falan giden tipler ulkenin cakal cukal tayfasi.

Bu tarz soylemlerin artik tarihe gomulmesi gerekirken hala normal karsilanmasi da insanligin gelismeye gösterdiği direncin bir ornegi

Sasa Ilic'de bir Sırp olmasa öyle şeyler söylenir ki bu Sırplar hakkında... Ona dua etsinler.

Geri
Üst Alt