trabzon ve lazlar üstüne

Ozan Puki

İmparatore
Berlin Panteri
Trabzonun çoğunluğu sünni ve türktür.

Bu türk gruplar ağırlıklı olarak kıpçak(kuman) ve 24 oğuz boyundan 21.incisi olan çepnilerden oluşur.

Bunun yanında bölgede lazlar ve rumlarda azınlık olarak yaşamaktadır.

Dipnot: trabizonluları lazlar olarak genellemek yukardaki bilgiler ışığında yanlıştır.

Bugünkü trabzonlular rizelilerin filan konuştuğu şive kuman türkçesiyle benzerlik taşır yani bu bir şivedir, asla LAZCA filan değildir lazca apayrı herşeyi farklı bir dildir.

Lazlar bölgenin en kadim(eski) halkıdır. fatihin fethinden sonra 18.yy a kadar bölgenin çoğunluğu rumdu bunların bazıları dönmüştür zamanla.

Lazlar rum veya gürcü değildir.

Akp ye %60 oy çıkar burdan evet.

Ülkenin müteahid açığı buradan karşılanır.

Kolbastıyı giresunlulardan araklamışlardır.xd

Trabzonsporun hali de içler acısıdır.

Kafalarının 12den sonra çalışmadığı hususu da deneysel gözlemle ispadlanmıştır..xdxd egemen bayrak asdadaxdass

Temel fıkraları lazlardan esinlenmiştir.

Lazlar çok iyi nişancıdır adamın alnının çatına denk getirebilir.

Evet Soru sormak isteyenler Egemen Bayrak renktaşımıza başvurabilir iyi günler..xd

Son düzenleme:
bu konuda diyecek tek bir seyim var

bir biûzzon
iki biûzzon
uc biûzzon
dort biûzzon_ondort biûzzon

ak-yaz-zi tir-rab-biûz-zon

:uyy::uyy:
halay-ceken.gif
:uyy:

ozan bey sevmediğiniz bir topluluğun mensubu olan bendenize daha fazla mention atmayınız

konudaki bilgiler yerinde fakat lazların kafasının 12den sonra kaç saat yahut dakika çalışmadığı konusu net olarak belirtilmediği için eksik

bir de öğlen 12 mi gece 12 mi o da net değil

Yani bu konudan çıkarmamız gereken sonuç nedir?

Oranlar iyimiş paravan hesaplardan kendime h0 oynuyayım :asd:

tirabzon pkklı şerefsizlerin cirit atamadığı nadide vilayetlerimizdendir kıymetini bilelim.

Lazları sevmemem haksızlıkmı yani bide senlemi tartışalım şimdi bunları herkeste hümanist yaw bugün te allam xd

Haksızlık olmayabilir kişisel görüşündür de bence saçmalık.

Bir milleti 1-2 örnekten yola çıkıp genellemek yani.

Şimdi benimle alakasız bir Türk yüzünden Türkler böyledir, şöyledir dediklerinde üstüme mi alınmam gerekiyor? Hayır.

Aile içinde bile birbirinden farklı bir sürü karakter varken binlerce, milyonlarca insanı ırkıyla sınıflandırmak mantıklı diyorsan bir şey diyemem.

Haksızlık olmayabilir kişisel görüşündür de bence saçmalık.

Bir milleti 1-2 örnekten yola çıkıp genellemek yani.

Şimdi benimle alakasız bir Türk yüzünden Türkler böyledir, şöyledir dediklerinde üstüme mi alınmam gerekiyor? Hayır.

Aile içinde bile birbirinden farklı bir sürü karakter varken binlerce, milyonlarca insanı ırkıyla sınıflandırmak mantıklı diyorsan bir şey diyemem.
Çoğunluktan genelleme olur tek kişi üzerinden genelleme olmaz bunu kim yapıyor

İlginç tespitler Puqi kardeş.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Neyin çoğunluğu tek tek gidip anket mi yaptın Allah aşkına?
senden çok daha fazla laz gördüm emin ol bi tarafımda da uydurmadım lazların kafası çalışmaz diye, bu zaten dile getirilen mizahla karışık bir söz bunu yazınca foşiklik yapıp bozuldu egemen beni foşiklikle suçladı

aziz nesin bir söyleşisinde, "farklı etnik kökenden gelenler, tabi oldukları etnik gruptan daha fazla ırkcı olurlar" demişti.

egemen bunu ispatladı bugün mağlesef sen şimdi 3.kişi olarak olaya girip işi uzatıyorsun yapma bence senlede tartışmak istemiyorum yazılanlar belli herkes görüşünü yazar takılır burası forum

Geri
Üst Alt