Trabzonspor, Sivasspor ve Eskişehispor UEFA Avrupa Ligi'nde!

Şampiyonlar liginde gruplara kalma 4 puan avrupa ligi 2 puan benim bildiğim

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Galiba Ekim ayinda sadece Galatasaray kalir Avrupa da, belki de Trabzonspor..

Besiktas Avrupa Liginde oynar.

Trabzon ve Besiktas dan en az Son 16/Ceyrek Final bekliyorum. Sivas ve EsEs ise birsey yapmazlar.

Beşiktaş'ta önelemeyi geçer.Buradan da 2 takım kalsa gruba eder 3 takım.Lig puanı açısından mükemmel olur ama gene ilk defa adını duyduğumuz takımlara elenecekler :)

Biz 8 maçta 16 bin küsür aldık ts 14-15 macta bizden ya az farkla gecmiş olabilir bu nasıl oluyor o zaman

Galibiyet ve beraberlik'te alınan puanlar aynı, yani ŞL'de maç kazansan'da 2 puan yazılıyor, UL'de maç kazansanda 2 puan yazılıyor, aynı şey beraberlik içinde geçerli, ön eleme maçları'nın tam olarak kaç puan olduğunu bilmiyorum lakin gruplarda verilen puanlardan düşük. ŞL'de gruplara kalınca 4, gruplardan çıkınca 5 puan daha yazılıyor bu UL'de yok ancak daha üst turlara çıkmak çok daha kolay olduğundan ve grup aşamasın'da çok rahatlıkla 5 galibiyet alınabileceğini hesaba katarsak, UL çok daha karlı oluyor puan açısından...

Örneklerle açıklarsak diyelim ki 3 galibiyet 2 beraberlik ile gruplardan çıktık ve gruplara kalma ve çıkma bonusu ile birlikte toplamda 17 puan ediyor, 2. turda ise 1 beraberlik 1 yenilgi ile elendik ve toplamda 18 puan kazandırmış olduk ülke puanına...

Mantıklı bir UL senaryosu çizecek olursak, gruplardan 5 galibiyet 1 mağlubiyet alarak çıkmış olalım, ardından 2. Tur'da 2 galibiyet almış olalım, 3. turda 1 galibiyet 1 beraberlik alarak çıkmış olalım, çeyrek finalde 1 galibiyet 1 mağlubiyet alarak çıkmış olalım ve yarı finalde ise 1 beraberlik 1 mağlubiyet alarak elenmiş olalım, bu senaryoya göre 19 puan alıyoruz.

Yani kısacası demek istediğim puanlar, katılan sayısı kadar bölündüğünden ve UL'de ilerlemek ŞL'ye göre çok daha kolay olduğundan 2-3 takımımız 3. tura falan kalabilse puan açısından ülke çok rahatlayacak. Galatasaray açısından konuşmuyorum yalnız ben diğer takımlar için konuşuyorum.

Bjk ön elemede elenir maksimum uefa gruplarına kalır.

Sivas ve eskişehir ön elemeden ötesini göremez.

Trabzon gruplara kalır.

Seneye grup aşamasında 3 takım yer almış olur.

Kargalar için genelde millet AL'ye kalır demişler ama ben 3. ön elemede elenebilirler diye düşünüyorum , geçen sene o tırtinyo takımı zorla elediler hemde en formda oldukları dönemdi o ,,

misal bir feyenoord çıksın 2 maçtada kaybederler ...

Önemli adamlar almassak clde 4.oluruz

Sent from my iPhone using Tapatalk

sivas 3 esk 2 ts 1 maç ön eleme oynucak

Galatasaray = UEFA Şampiyonlar Ligi

Beşiktaş = UEFA Şampiyonlar Ligi Ön Eleme

Trabzonspor = UEFA Avrupa Ligi Ön Eleme

Sivasspor = UEFA Avrupa Ligi Ön Eleme

Eskişehirspor = UEFA Avrupa Ligi Ön Eleme

Fenerbahçe = NAH Ligi

Turkiye ligi sampiyonu UEFA'ya bile katilamiyor kimsede demiyorki aga bu nedir

Turkiye ligi sampiyonu UEFA'ya bile katilamiyor kimsede demiyorki aga bu nedir

Şampiyon oldular,yabancı kuralı daha da katılaştı..Bu vizyonsuz lig için yeter de artar bile TSL şampiyonluğu..Gerekirse 5 sene Avrupa'ya gitmeyiz FBJK için,Galatasaray mühim değil ne de olsa (!)

Belki Sivas bir şeyler yapar. O da fazla ön eleme oynayacakmış. Gerisinden pek umudum yok.

Geri
Üst Alt