Transfer Nöbeti #10

Batrakov

• Kullanılan toplam oy
    177
  • Anket kapatılmış .
5-7 transfer ve pozitif hava ile takim düzelir

baya bos yabanci futbol var gibi kadroda

Curtis Jones’a, Reijnders’e bonservis vermek istemiyorsan git Kessie’yi getir takım kan ağlıyor orta sahanın aptallığından. Hay Leao’na artık be.

Yahu bazi seyleri gormemek icin kör olmak lazim.

Sadece takimdaki suratlara , oyun istahinin olmamasina bakinca goruluyor dertler.

Bireysel olarak hatalar silsilesi var cunku organize takim olarak oynamiyoruz su oyunu, 2 3 istisna mac vardir gecen sezon. Tum dertleri kalan zamanda halledemezsin.

Su an bu yonetim panikle kazik yiyecegine gitsinler merkeze forvete falan 2 3 adam alsinlar. Cunku borca batsa bile sounulari cozemeyebilir bu yonetim, sonrasi faha fena olur.

Hocayi da ayri elestiriyorum. Mesaj mi vereceksin? Dilinle ver, sahaya alakasiz adam sallayarak degil. Onda da ayri kibir var. Son bonservisli transferini aylardir 90 dk oynatmamissin... Taraftar da seviyor cocugu, sempatik genc biri. Ama Kaan Ayhan giriyor.

Ada yuzgec , berat (biri daha) promsozlesme yapilmis, al yedege? Sal sahaya? Yapsan sana gik cikmayacak. Elinde bu var ne yapsin denecek.

Ama yok, salla osimhene, 10 kisiler, salla osimhene... 0 organizasyon, son 5 dk bir yuklendin o da adamlar tamamen cekildi beraberlik icin 2-2 olunca. Ustune 3 u atacaklardi neredeyse.

Sorumlu yuzde 90 yonetim, ama yuzde 10 hoca da var.

Bu yönetim bir mucize gerçekleştirip, inanılmaz bir kadro da kursa yine de her maç istifa diye inletilmeli. Çünkü seneye yine aynısını yapacaklar. Bunlar sorunlu adamlar. Kazandıkları başarı her geçen sene ağır geliyor bunlara, birbirlerini yemeye başlıyorlar. Her maç inletelim Erden Timur, Fatih Terim diye. Ne kaybederiz. En kötü içimiz soğur.

dünle yaşanmıyor işte

yönetim ocak ayından beri felaket kötü bir yönetim anlayışı sergiliyor

mevcut şartlarda başarı ihtimalimiz yok

as kadroya girecek 3
rotasyonda katkı sağlayacak 2

toplam 5 oyuncu gelmediği taktirde ve bu oyuncular da illa Osimhen olmasına gerek yok atıyorum Jakops gibi Lemina gibi yani gelir gelmez katkı veremezse

bu takım bu sene ilk 3'e zor girer.

Pep Guardiola kariyeri boyunca Barcelona, Bayern Münih ve Manchester City gibi astronomik bütçeli ve dünyaca ünlü yıldızlarla dolu kadroları yönetti. Pep harika bir taktik zekaya sahip; ancak kurduğu o kusursuz çarkların işlemesi için üst düzey teknik kapasiteye sahip oyunculara ihtiyaç duyar.
Obradovic, Avrupa basketbolunun en büyük efsanelerinden biridir. Panathinaikos ve Fenerbahçe ile devasa bütçelerle zirveye çıkmışken, Partizan’a döndüğünde daha sınırlı bütçeler ve genç kadrolarla aynı dominasyonu kurmakta doğal olarak zorlandı.
Ancelotti "taktik deha" tartışmalarından ziyade, yıldız yönetiminin yaşayan en büyük ustasıdır. Ancelotti, kusursuz ve katı taktik sistemler çizmek yerine Bellingham, Vinicius Jr. veya Mbappe gibi dev egoları ve süper yetenekleri doğru konumlandırarak 5 kez Şampiyonlar Ligi kazandı. Büyük takımlarda "hocalık", oyuncuya ne yapacağını dikte etmekten çok, yıldızın potansiyelini serbest bırakmaktır.
Dünyanın hiçbir elit takımında (Real Madrid, Man City, PSG) "yıldızsız şampiyonluk" mantığı yoktur. Okan Buruk’un baskılı ve önde pres dayalı oyun tarzı; rakip ceza sahasında bitiriciliği yüksek, baskı altında paniklemeyen soğukkanlı liderler (Icardi, Torreira vb.) gerektirir. Kaliteli malzeme olmadan kaliteli yemek çıkmaz.
Süper Lig gibi kapalı savunmaların, fiziksel temasın ve zaman geçirmenin yoğun olduğu liglerde "kilit açıcı" şey çoğu zaman karmaşık sistemler değil, yıldız oyuncunun bireysel yeteneğidir. Okan Buruk da her büyük hoca gibi bu kilidi açacak anahtarlara (yıldızlara) ihtiyaç duyar.

Bu yüzden bu takımın 10 numarası Yunus, sol kanatta birinci önceliği Barış olamaz. Sol kanadımız hiç ama hiç işlemiyor. Sol bek savunma arkası koşu atamıyor, orta sahalaşıp oyun kuramıyor.

Barış Alper Yılmaz’ın en büyük gücü geniş alan, patlayıcı güç, fizik üstünlüğü ve çizgiden içeri yapacağı topsuz koşular. Önüne geçip otobüsü çeken, sırtı kaleye dönük oynaması gereken maçlarda Barış Alper "teknik kilit açıcı" bir kanat değildir.Eğer Yunus Akgün’ü 10 numaraya çekiyorsan, Yunus gezgin ve içeri kat etmeyi seven bir profil olsa da tipik bir "pasör/oyun kurucu" 10 numara değildir. Dar alanda kilit pas atan, oyunu yönlendiren bir Mertens veya klasik bir maestro etkisi vermez. Yunus daha çok çizgiye yakın ya da ceza sahasına yüzü dönük hareketlendiğinde etkilidir.Jakobs atletik, fiziki olarak güçlü, savunma geçişlerinde ve arkaya kaçırmamada iyi bir bek. Ancak rakipten sıyrılıp adrese teslim orta kesecek veya dar alanda al-ver ile çizgiye inecek elit bir "hücum beki" meziyetine sahip değil.

Sadece bu sol hat ve merkez kurgusuyla, kapanan anadolu takımlarına karşı set oyunu oynamak tüm hocaların belini bağlar.

İşte tam da bu yüzden "yıldız oyuncu" tartışmasına dönüyoruz: O bölgede dar alanı tek çalımla geçip kilit açacak bir Dries Mertens, Hakim Ziyech veya oyunu tek dokunuşla çözecek Mauro Icardi kalitesi olmadığında; Barış-Yunus-Jakobs üçlüsü hevesli ve mücadeleci olsa da tabela yapmakta fazlasıyla zorlanır.

Ooofff. Off. Çok dertliyim çok. Kafayı yememek elde değil. Puan kaybı olur. Yeri gelir 18 de kapanır. Ama bizim şampiyon olduğumuz ligi domine ettiğimiz Avrupa'da korku saldığımız tüm sezonlarda geçmişten beri hep iyi 4 forvetimiz olurdu. Asıl sorun burda. Bunu bu yönetim bu Okan bilmiyor mu niye tek forvetle lige başlıyoruz biz niye????

daha ilk mactan lig bitti, yönetim halen Osimhen ve Okanin arkasinda saklanip aciklama yapmiyor

Pep Guardiola kariyeri boyunca Barcelona, Bayern Münih ve Manchester City gibi astronomik bütçeli ve dünyaca ünlü yıldızlarla dolu kadroları yönetti. Pep harika bir taktik zekaya sahip; ancak kurduğu o kusursuz çarkların işlemesi için üst düzey teknik kapasiteye sahip oyunculara ihtiyaç duyar.
Obradovic, Avrupa basketbolunun en büyük efsanelerinden biridir. Panathinaikos ve Fenerbahçe ile devasa bütçelerle zirveye çıkmışken, Partizan’a döndüğünde daha sınırlı bütçeler ve genç kadrolarla aynı dominasyonu kurmakta doğal olarak zorlandı.
Ancelotti "taktik deha" tartışmalarından ziyade, yıldız yönetiminin yaşayan en büyük ustasıdır. Ancelotti, kusursuz ve katı taktik sistemler çizmek yerine Bellingham, Vinicius Jr. veya Mbappe gibi dev egoları ve süper yetenekleri doğru konumlandırarak 5 kez Şampiyonlar Ligi kazandı. Büyük takımlarda "hocalık", oyuncuya ne yapacağını dikte etmekten çok, yıldızın potansiyelini serbest bırakmaktır.
Dünyanın hiçbir elit takımında (Real Madrid, Man City, PSG) "yıldızsız şampiyonluk" mantığı yoktur. Okan Buruk’un baskılı ve önde pres dayalı oyun tarzı; rakip ceza sahasında bitiriciliği yüksek, baskı altında paniklemeyen soğukkanlı liderler (Icardi, Torreira vb.) gerektirir. Kaliteli malzeme olmadan kaliteli yemek çıkmaz.
Süper Lig gibi kapalı savunmaların, fiziksel temasın ve zaman geçirmenin yoğun olduğu liglerde "kilit açıcı" şey çoğu zaman karmaşık sistemler değil, yıldız oyuncunun bireysel yeteneğidir. Okan Buruk da her büyük hoca gibi bu kilidi açacak anahtarlara (yıldızlara) ihtiyaç duyar.

Bu yüzden bu takımın 10 numarası Yunus, sol kanatta birinci önceliği Barış olamaz. Sol kanadımız hiç ama hiç işlemiyor. Sol bek savunma arkası koşu atamıyor, orta sahalaşıp oyun kuramıyor.

Barış Alper Yılmaz’ın en büyük gücü geniş alan, patlayıcı güç, fizik üstünlüğü ve çizgiden içeri yapacağı topsuz koşular. Önüne geçip otobüsü çeken, sırtı kaleye dönük oynaması gereken maçlarda Barış Alper "teknik kilit açıcı" bir kanat değildir.Eğer Yunus Akgün’ü 10 numaraya çekiyorsan, Yunus gezgin ve içeri kat etmeyi seven bir profil olsa da tipik bir "pasör/oyun kurucu" 10 numara değildir. Dar alanda kilit pas atan, oyunu yönlendiren bir Mertens veya klasik bir maestro etkisi vermez. Yunus daha çok çizgiye yakın ya da ceza sahasına yüzü dönük hareketlendiğinde etkilidir.Jakobs atletik, fiziki olarak güçlü, savunma geçişlerinde ve arkaya kaçırmamada iyi bir bek. Ancak rakipten sıyrılıp adrese teslim orta kesecek veya dar alanda al-ver ile çizgiye inecek elit bir "hücum beki" meziyetine sahip değil.

Sadece bu sol hat ve merkez kurgusuyla, kapanan anadolu takımlarına karşı set oyunu oynamak tüm hocaların belini bağlar.

İşte tam da bu yüzden "yıldız oyuncu" tartışmasına dönüyoruz: O bölgede dar alanı tek çalımla geçip kilit açacak bir Dries Mertens, Hakim Ziyech veya oyunu tek dokunuşla çözecek Mauro Icardi kalitesi olmadığında; Barış-Yunus-Jakobs üçlüsü hevesli ve mücadeleci olsa da tabela yapmakta fazlasıyla zorlanır.

Bu arada dibine kadar katılıyorum bu yoruma. Eline sağlık renktaş.

Hatta bir ek yapayım,

Burada Osimhen'i Gyokeres + 60 milyon teklif edilse satmam diyen biri olarak söylüyorum, Osimhen'in gerçekten azmanlık yapmayarak son derece sade tık diye attığı gol sayısı çok az. Bu bile çok büyük bir gösterge.

Maalesef Barış-Sane ve Osimhen sürekli çok yüksek efor koyup rakibe çarpa çarpa o duvarı kırmaya çalışan oyuncular.

Şuan takımda 3 sene önceki İcardi veya Mertens gibi tek topla rakibi yamultacak oyuncumuz yok.

Barış, Sara, Sallai, Torreira, hatta Davinson’un bile gitmek istediğini ama inatla bırakılmadıkları için artık buraya konsantre olamadıklarını düşünüyorum. 4 senenin üstüne üçe beşe bakmadan bu arkadaşlarla vedalaşıp yerlerini bir şekilde doldurmak lazımdı. Bir şeyi zorla tutmaya çalışıp bu kadar sıkarsan ya b*ku çıkar ya kusmuğu.

Bu yorumun uzantısını da buraya bırakıyorum;

Sanchez, Sane ve Barış'ın gerçek alternatifleri olması gerekiyor. Bu adamlar formayı garanti gördüğü an keyfi aksiyonları artıyor sahada.

Bu arada Osimhen taraftarla olan bagi yuzunden bence odaklanan tek adam sahada.

Ama kaptan dendi hoca tarafindan, kabul etmedi, dun taraftara gidip hocanin da yonetime veremedigi mesaji kendi capinda bence verdi.

Transfer demecinde hep "mutluyum" diyen adam " ben isime bakiyorum" dedi.

Bunlar onemli detaylar benim bakis acimda.

Bu yorumun uzantısını da buraya bırakıyorum;

Sanchez, Sane ve Barış'ın gerçek alternatifleri olması gerekiyor. Bu adamlar formayı garanti gördüğü an keyfi aksiyonları artıyor sahada.
Sane ve baris ozelinde katiliyorum. Mactan kopuklardi yaptiklari hatalarla beraber.

Sanchez ozelinde gayet iyi basladi ama adami 1 hafta erken cagir en azindan 1 hazirlik macina ciksin. Yaptigi hata 2 belki 3 idmanla maca cikmasi ile ritimsizlikle alakali bir noktada bence. Mental olarak takimin bir kisminda daha start verilmemis sezona.

Şuan tüm menajerler kucaklarını açtı bizimkileri salya akıtarak bekliyor.

Galatasaray’da her şey çok net gerçekleşiyor ya. Fener gibi hiç umutlandırıp utandırma yaşanmaz bizde. Kötü bir sezon mu geçireceğiz, daha temmuzda kulüp masörüne kadar darmadağın edilir.

Maddi sorunlar haber olmaya başlar. Kaotik durum her idareciyi esir alır. Hoca Başkana alttan alttan sallamaya başlar. Başkan Hoca ile görüşmez. Başkan’a o istemediği sürece ulaşılamaz. Divan kurulu üyeleri ölüm sessizliğine bürünür ve bir sonraki toplantı için kılıçlarını bileylemeye başlarlar.

Takım mental olarak sahada olmadığı için kötü sonuçlar peşpeşe gelir. Taraftar takıma küser. Hoca bir yerde bırakır, Başkan yine piyasada yoktur. Taa ki kurban edileceği divana kadar.

Geri
Üst Alt