Geçen sene Leminasız saçma sapan takımlara elek oldu takım. Bir sürü 2-3 farklı üstünlüğü ya kaybetti ya kaybetmeye yaklaştı. Bunların arasında lig maçları da var. Ancak Lemina gelince dengeler oturdu ve bir daha hiç öyle maçlar oynamadık. Az gol yiyen ve maçlarını kazanan bir takıma dönüştük. Avrupa'da da keşke Lemina olsaydı dedik. Buraya kadar doğru mu?
Bu sene çok daha dişli takımlarla mücadele edeceksin ve dolayısıyla dönüşünde de takımca hem fiziksel hem mental çok yorgun olunacak. Yani geçen seneki EL'den de beter. Lemina da genç bir adam değil ve çok yük bindiğinde sakatlanma riski olduğunu teknik kadro defalarca söyledi. Özellikle bu CL sürecinde Lemina'yı çok üst üste oynatırsak performansında düşüş veya sakatlık ihtimali çok yüksek ve kadroda onu yedekleyecek güvenilir bir isim almadık. Yani hem sakatlanınca yerini dolduracak güvenilir biri yok, hem de rotasyona sokup onu diri tutmak istesek güvenilir biri yok. Var da geçen sezonu kötü geçirmiş Berkan var yani...
Bu durumda Lemina'ya bir şeyler olsa geçen sene Lemina'sız dönem gibi kevgire dönmemiz hiç de şaşırtıcı olmaz. Benzer riskler Torreira için de geçerli ayrıca. Torreira'da belki Lemina'daki yüksek riskten bahsedemeyiz AMA onun da yoğun CL fikstürü döneminde dinlenmesi vs gerekecek, en çok yük binen oyuncumuz olabilir. O yüzden ben yukarıyı Lemina özelinde yazmış olsam da aslında ikisini fazla aratmayacak seviyede bir rotasyon oyuncusunun olması gerekliydi diye düşünüyorum. Belki tek bir yedekten bahsediyoruz ama geçen seneyi düşününce o yedek çok kritik bir parça olabilir.
Diğer herkesi bilmem ama benim sorunum veya endişem bu...
Bu arada Barça'ya kafa tutmamız, çok zayıf bir ekip olduğumuzun farkında tamamen reaktif bir oyun oynamamızla alakalıydı. Okan Hoca'nın öyle bir tarzı yok. Bayern deplasmanında bile aynı oyunu oynamak isteyen bir hoca. Şimdi elinde ana plan olarak bu kadar ciddi bir kadro varken elbette onu deneyecektir. Bu oyun eforlu da bir oyun üstelik. Bu da kadrodaki ufak zaafların yaratabieceği hasarı artırır...