Lincoln çılgın bir oyuncuyken onun yerine o dönem Elano ilk 11 oynuyordu Brezilya MT'de, tamam kanat gibi oynatılıyordu Elano ama merkez tipi oyuncuydu daha çok.

Oyun zekası ve pasları da iyidi açıkçası ama futbol o zaman bile yetenek işi değildi yani, günümüzde de oyun zekası ve yetenek önemli olsa da fizik kalite ve disiplin olmadan anlamsız hale geldi.

Ederson'u ucuz bonservise alma ihtimalleri zaten yoktu üstüne Livakovic'i City'nin yan takımına verip maaşını ödemişler bir de.

Ederson'un vergilerle total maliyeti 100 milyon euro
Normalde zararin zarari ama heriflere koymuyorki o never ending money baskanlari varken. Limit ve ffp olayina zaten kimse bakmiyor onlara gelince, oh ne güzel dünya.

Böyle mantık olmaz.

Hamle yapmadık bu şekilde yanlış hamlenin önüne geçtik diye mantık mı olur.

Sol stoper eksik olduğu, defansif orta saha sorunu olduğu belli takımda.
Mevkinin hakkını gerçekten veremeyecek adam alacaklarına almasınlar üstat zaten. Yönetimi savunuyormuş gibi görünüyorum da ben buna en azından hatadan ders alma olarak bakabilirim. Lemina'nın 11'e monte edilmesinden bu yana Torreira'yı ileride kullanıyoruz biraz. İlkay'ın gelişiyle birlikte Torreirayı tekrar istediğimizde geri alabiliriz DMC olarak. Lemina ile birlikte 2 DMC oldu bence. Apokerim formsuz toparlar, Singo'yu kullanabiliriz orada bir süre. Arda'yı ligde gözü kapalı oynatırım. Barış kaldı en azından Osi-Barış atletizmi ve fizikalitesini bozmamış olduk. Lig ve kupada Kaan da DMC ve sol stoper oynayabilir arada. Bence ciddi eksiğimiz kalmadı, iyinin sonu yok elbet ama iyi de para harcadık. Biraz haddimizi de bilmek lazım maddi anlamda diye düşünüyorum.

Normalde zararin zarari ama heriflere koymuyorki o never ending money baskanlari varken. Limit ve ffp olayina zaten kimse bakmiyor onlara gelince, oh ne güzel dünya.
Buna tam katılmıyorum, limitleri bitmişti Kerem mevzusu olmasa.

Yusuf'u fahiş bedele Arabistan'a satıp limit açtılar, üstüne muhtemelen peşine yakın geldi bedeller.

Ederson'un maaşı da Mourinho'nun maaşından açılan boşluğu doldurdu.

Nakit akışı nasıl sağlanıyor konusu tartışılır ama o satış olmasa Ederson, Asensio ikilisini alamayacaklardı.

Benim bildiğim son 2 yıldır izlediğim Ederson köşeye tıngır mıngır gelen ilk toplardan birini çuval gibi yana yatıp ya içeri alacak ya da sektirip gol olacak

Sonrasını merak ediyorum
3 haftaya Portekizce etmedikleri küfür kalmaz Ederson'a. Jose nedeniyle bütün küfürleri öğrenmişlerdir zaten :D

Buna tam katılmıyorum, limitleri bitmişti Kerem mevzusu olmasa.

Yusuf'u fahiş bedele Arabistan'a satıp limit açtılar, üstüne muhtemelen peşine yakın geldi bedeller.

Ederson'un maaşı da Mourinho'nun maaşından açılan boşluğu doldurdu.

Nakit akışı nasıl sağlanıyor konusu tartışılır ama o satış olmasa Ederson, Asensio ikilisini alamayacaklardı.
Bence FFP'den dolayi yil sonunda UEFA'dan ceza yiyecek bunlar. Gecende limit harcamalari konusunda hesap yapan birini gordum sosyal medyada bunlarin verdigi maaslar ve bonslar o rakami coktan gecti diyordu. Takimin harcama butcesi , UEFA'nin sundugu o %70 olan tavan limitini coktan gecti diyorlar. Her onune gelene 10 milyon euro maas veriyorlar zaten.

Mevkinin hakkının gerçekten veremeyecek adam alacaklarına almasınlar üstat zaten. Yönetimi savunuyormuş gibi görünüyorum da ben buna en azından hatadan ders alma olarak bakabilirim. Lemina'nın 11'e monte edilmesinden bu yana Torreira'yı ileride kullanıyoruz biraz. İlkay'ın gelişiyle birlikte Torreirayı tekrar istediğimizde geri alabiliriz DMC olarak. Lemina ile birlikte 2 DMC oldu bence. Apokerim formsuz toparlar, Singo'yu kullanabiliriz orada bir süre. Arda'yı ligde gözü kapalı oynatırım. Barış kaldı en azından Osi-Barış atletizmi ve fizikalitesini bozmamış olduk. Lig ve kupada Kaan da DMC ve sol stoper oynayabilir arada. Bence ciddi eksiğimiz kalmadı, iyinin sonu yok elbet ama iyi de para harcadık. Biraz haddimizi de bilmek lazım maddi anlamda diye düşünüyorum.
Singo sol stoper oynamamış

Torreira ise Lemina gibi alan kapatamaz

Dünyada her takım transfer yapıyor, herkes fahiş bonservis ya da maaş ödemiyor.

Zhegrova 12 milyon euro bonservis 2.5 m euro maaş transfer oldu mesela, oyuncu bulunamıyorsa bu da teknik heyet ve yönetimin başarısızlığıdır.

Singo'ya 31 m euro bonservis 5 m euro maaş verildi mesela, ne verecek şu bedeli karşılayacak merak ediyorum

Bir de arkamı dönüyorum 6ya Torreira, 9'a Davinson, 3'e Akerim, beleşe Mertens, 10'a Icardi görüyorum. Herkese 30-40 vereceksek işimiz var.

Benim bu dönemle ilgili 2 şeyi merak ediyorum biri bu kadar paranın olduğu dönemi erden timur ile geçirsek nasıl bir kadro kurardı. Diğeri de uğurcan'a verdiğimiz parayla diogo costa'ya gitsek alır mıydık

cldeki oyuncularımızı kevgire çevirmemek için ligde oynayacak en az 2 adet 23 yaş altı scout transferi yapmaları şart

o isimleri tuttururlarsa transfer dönemini kaleci işi hariç başarılı sayarız

Benim bu dönemle ilgili 2 şeyi merak ediyorum biri bu kadar paranın olduğu dönemi erden timur ile geçirsek nasıl bir kadro kurardı. Diğeri de uğurcan'a verdiğimiz parayla diogo costa'ya gitsek alır mıydık
Sondan baslayim; alamazdik.

Cunku zaten teklif yaptik, adamlar 50 istedi.

Gio Fener maçında altı pastan o golü atsa ki stattaydım önümde oldu, devamında Selçuk'un golü muhtemelen olmazdı. O maçı kazansak devamında da sıçmaz o sezonu şampiyon bitirebilirdik.

Aptalca bir kırılma maçıydı.
Fener'in 1 puan önündeydik zaten o maçtan önce,adamları o maç diriltti ordan sonra son Trabzon maçına kadar gol yemeden seri yaparak gittiler.

O sezon oturmamış bir takım olmanın sıkıntısını çok çektik.Derbilerde özellikle.Fener'in oturmuş savunma ve orta saha kurgusu alt etti bizi.Kağıt üstünde daha yetenekli ve kaliteli bir kadroya sahip olmanın her şeyi çözmediğini gösteren çok güzel bir sezon 2009/10.

Bence FFP'den dolayi yil sonunda UEFA'dan ceza yiyecek bunlar. Gecende limit harcamalari konusunda hesap yapan birini gordum sosyal medyada bunlarin verdigi maaslar ve bonslar o rakami coktan gecti diyordu. Takimin harcama butcesi , UEFA'nin sundugu o %70 olan tavan limitini coktan gecti diyorlar. Her onune gelene 10 milyon euro maas veriyorlar zaten.
Bu seneki total gelirlerini bilmeden % 70 maaş hesabı yapamazsın.

Sportif gelirlerin 300 m euro diyelim, Uefa sana maaş bütçen 210 m euroyu geçemez diyor, total gelirlerine göre hesaplanıyor yani.

En büyük transfer bu olur. Gitsinler gerekirse haddinden fazla da apara versinler Frankfurt'un Sportif Direktörünü getirsinler uzun süreli sözleşme ile. Yada yeni gelecek yönetimin ilk vaadi bu olmalı adam akıllı bir Sportif Direktör.
Esas soru: son sozu baskan soyler, baskan onay verir ya da vermez duzeninde Sportif Direktor fikir beyan etmenin otesinde ne yapabilir.

Yoksa futboldan anlayan bir akil mutlaka olmali sportif As dahilinde

Bu seneki total gelirlerini bilmeden % 70 maaş hesabı yapamazsın.

Sportif gelirlerin 300 m euro diyelim, Uefa sana maaş bütçen 210 m euroyu geçemez diyor, total gelirlerine göre hesaplanıyor yani.
Dogru ama bunlarin bizim kadar geliri yok ki mesela.

Simdi son tabloya gore bir hesap yapmadim kendim ama meraktan belki yaparim yarin obursu gun, acayip para verdiler sirf bonservis olarak degil, maas tablolari korkunc bence. O konuda bizi gecmis olabilirler.

Barış'a güven olmaz. Oraya 1 tane fiziksel alan kaplayacak biri iyi olur. Teknik kalitesi yüksek oyuncu sayısıyla fiziksel oyuncu sayısı arasında fark oldu biraz.

Hala ugurcana verilen para trabzon taraftarini susturmak icin yüksek gösterildi kanaatindeyim. O Paranin bi kismiyla bizden oyuncu alacaklarini bekliyorum ;D

Geri
Üst Alt