Transfer Nöbeti #3

Transferler için henüz erken mi?

• Kullanılan toplam oy
    157
  • Bu anket kapanacak: .
Gibi bomboṣ bir nöbet oluyor
Screenshot_20260611_095919_Samsung Browser.webp

avrupada şampiyonlar ligi oynanabilen arabistan olarak göründüğümüzü kabul edelim

bu durum hoşuma hiç gitmiyor
Bu genel olarak hep böyle oldu, coğrafya kaderdir dememişler boşuna. Biraz da kendi hatamız, özellikle 3 büyük hep isim sevdasından 30+ sönük yıldızları çok parayla getirmeye çalıştı yıllardır. Bu da ister istemez ülkemiz hakkında böyle bir imaj oluşturdu.

Bu genel olarak hep böyle oldu, coğrafya kaderdir dememişler boşuna. Biraz da kendi hatamız, özellikle 3 büyük hep isim sevdasından 30+ sönük yıldızları çok parayla getirmeye çalıştı yıllardır. Bu da ister istemez ülkemiz hakkında böyle bir imaj oluşturdu.

Admirim şimdi ban yemeden nasıl anlatılır bilmiyorum ama burada sebebin en az kısmı "biziz". Yani ülke şahane, her şey 4 4'lük, biz yanlış transfer politikası yürüttük diye ülkeye bu muamele çekilmiyor. :asd:

Biz bundan 20 sene öncesine kadar çok daha prestijliydik, doğu avrupa ülkesi gözüyle bakıyorlardı, şimdi insanların alayı bizi dümdüz orta doğu ülkesi olarak biliyor.

Genç oyuncu getirip yetiştirip satalım, yaşlı oyuncu getirmeyelim ile olmuyor bunlar, zaten o yaşlılara o paralar niye verildi çünkü genci gelmiyor lan sen gel bari diye.

Yanlış bilmiyorsam sen yurtdışında ikamet etmiyor muydun? Bunu en iyi senin zaten biliyor olman gerekli.

Fifa : artik her futbolcunun kontratinda serbest kalma maddesi zorunlu olacak

Aciklanmis ha

ŞL'de var olmak önemli bir şey olsa da ahım şahım hani öyle inanılmaz bir etki değil.

İcardi
Torreira
Mertens
Osimhen
Morata

Mesela bu 5 ismi biz ŞL'ye gitmiyorken getirdik.

Diyelim bugün 25 yaşında futbolcusun, sana Sporting, Bodo ve Roma'dan teklif geliyor. Geniş açıdan düşün bi. Ben Roma'yı tercih ederim muhtemelen. Ailem var, çocuklarım var. Bin tane şey düşünüyorsun.
Birden fazla teklif geldiğinde seçmekten bahsediyorsan para da önemli , şehir de tabi. Ben ona bisey demiyorum, asıl oyuncuların Türkiyeye gelmem diye mentalini değiştirebilecek yöneticiden bahsediyorum. 2-3 teklif varsa adam diğer yeri seçmiştir o ayrı. Benim derdim önyargıyı kırıp kıramamakta

Admirim şimdi ban yemeden nasıl anlatılır bilmiyorum ama burada sebebin en az kısmı "biziz". Yani ülke şahane, her şey 4 4'lük, biz yanlış transfer politikası yürüttük diye ülkeye bu muamele çekilmiyor. :asd:

Biz bundan 20 sene öncesine kadar çok daha prestijliydik, doğu avrupa ülkesi gözüyle bakıyorlardı, şimdi insanların alayı bizi dümdüz orta doğu ülkesi olarak biliyor.

Genç oyuncu getirip yetiştirip satalım, yaşlı oyuncu getirmeyelim ile olmuyor bunlar, zaten o yaşlılara o paralar niye verildi çünkü genci gelmiyor lan sen gel bari diye.

Yanlış bilmiyorsam sen yurtdışında ikamet etmiyor muydun? Bunu en iyi senin zaten biliyor olman gerekli.
Yöneticiler özellikle kendi reklamlarını yapma derdinde olduğu için bu dediklerine katılmam doğru olmaz çünkü gerçek şu ki başkanlar özellikle günü kurtarma ve koltuğunu sağlama alma eylemi olarak taraftara Yıldız isim vaat etti.

Kimse dur, ben kendimi değil, orta-uzun vadeli kulübün geleceğini düşünüyorum o yüzden alt yapıya yatırım, genç oyuncu alıp parlatmak istemedi. Hep kısa vadeli çözümler, hemen başarı beklendi. Yoksa gidersin Afrika'dan, Doğu Avrupa'dan, Güney Amerika'dan getirirsin gençleri, genç oyuncu ikna edilmiyor olayı farklı o şuan bizim hocamızın 5 büyük ligde göz önünde olan gençleri istemesi. O çok farklı bir olay bu iki şeyi karıştırmamak gerek.

Yöneticiler özellikle kendi reklamlarını yapma derdinde olduğu için bu dediklerine katılmam doğru olmaz çünkü gerçek şu ki başkanlar özellikle günü kurtarma ve koltuğunu sağlama alma eylemi olarak taraftara Yıldız isim vaat etti.

Kimse dur, ben kendimi değil, orta-uzun vadeli kulübün geleceğini düşünüyorum o yüzden alt yapıya yatırım, genç oyuncu alıp parlatmak istemedi. Hep kısa vadeli çözümler, hemen başarı beklendi. Yoksa gidersin Afrika'dan, Doğu Avrupa'dan, Güney Amerika'dan getirirsin gençleri, genç oyuncu ikna edilmiyor olayı farklı o şuan bizim hocamızın 5 büyük ligde göz önünde olan gençleri istemesi. O çok farklı bir olay bu iki şeyi karıştırmamak gerek.

Renktaş her ülkenin kendi kültürü ve oluşmuş yapısı var, don kişot gibi bunlara savaş açtığında sadece yel değirmenleriyle kapıştığınla kalırsın.

Bu ülkede önümüzdeki 50 yıl içerisinde 1 kere "biz bi proje başlattık ve 10 senenin sonunda avrupada bu noktaya geldik" diyebilen 1 tane kulüp çıkmayacaktır. Zira bu bahsettiğin stabillik ülkenin neresinde mevcut? Eğitiminde yok, ekonomisinde yok, senin futbol federasyonun bile her sene kural değiştiriyor.

Kavukçu’yu eleştiririz de yönetimdeki diğer kişilere göre on kat daha fazla emeği olan bir adam, ne hikmetse bu Metin Öztürk falan yine birilerinin ayağını kaydırma peşinde.

Ayrıca Eray Yazgan niye var ya bu yönetimde, ne iş yapıyor bu adamlar:
Transfer yapmayı bilmez menajere para yedirir diyordun

Tuttosport genel olarak Juve icin en iyi kaynak Agresti disinda
Thuram'in bize gelmeyi asla istemeyecegi belliydi zaten
Anca herifi zorla gonderirler baska duzgun talibi cikmaz o zaman olabilir
Oyle bi senaryonun da gerceklesme ihtimali hayli dusuk

Imkansiz hedeflerin pesinden kosmayi birakip daha gercekci hedeflere yönelirsek bizde transfer yapariz allahin izniyle

Renktaş her ülkenin kendi kültürü ve oluşmuş yapısı var, don kişot gibi bunlara savaş açtığında sadece yel değirmenleriyle kapıştığınla kalırsın.

Bu ülkede önümüzdeki 50 yıl içerisinde 1 kere "biz bi proje başlattık ve 10 senenin sonunda avrupada bu noktaya geldik" diyebilen 1 tane kulüp çıkmayacaktır. Zira bu bahsettiğin stabillik ülkenin neresinde mevcut? Eğitiminde yok, ekonomisinde yok, senin futbol federasyonun bile her sene kural değiştiriyor.
Aynı şeye geliyoruz aslında, Türk insanın ya da ülkemizin temelinde bu problem var. Hepsi birbiriyle bağlantılı şöyle bakarsak.

Sık sık değişen yönetimler, zit pıt değişen yabancı kuralı, kurumsallık yok. Eskiden sik sık tribün olayları olurdu (şimdi bu azaldı Allah'a şükür). Düzgün futbol seyircisi yok, zeminler berbat vs.

Ekonomik olarak bakınca zamanında oyuncular parasını alamaz, FİFA'lik dosyalar genelde Türk takımları. Bunları bilmeyen yok.

Avrupa'da yetişmiş genç oyuncunun hedefinde ne var diye sorsan geneli şöyle der geneli:

A takıma yükselim, ileride R. Madrid, Barcelona, Milan, Bayern, M.Utd gibi takımlarda oynama hayalim var der doğal olarak.. Çünkü çocuklar büyürken en çok CL kupası alan veya CL'de en başarılı takımların videosunu izleyerek büyümeye başlarlar. Oradan da milli takıma ve Dünya Kupasında oynamak isterim der.

Türk çocuğu hariç kimse Galatasaray falan demez yani. En kaliteli oyuncuların olduğu lig eskiden İtalya ligi olarak bilinirdi mesela. Şimdi bu İngiltere ve Ispanya oldu ama oyuncular yine en çok bu 3 ligden birinde oynamayı arzular. Bende futbolcu olsaydım buralarda oynamak isterdim.

Zaten UEFA kupasını kaldır, Türk takımları ne yapmış Avrupa kupalarında? Düzenli bir başarı yok, kupa finalleri yok, yok da yok. Kimse o yüzden burayı öncelik olarak görmez istisnalar hariç. Ve bu yüzden de iyi oyuncu getirirken parayla ikna etmeye çalışıyoruz, orada 2 lira alana 4-5 lira teklif edince adam çıkıp bir düşüneyim diyor. Ya da emeklilik yaşı yaklaşmıştır ve son yıllarımı hem iyi para kazanıp hemde burada daha rahat ederim diyorlar. Şuan mesela bazı Avrupalı oyuncuların MLS'e baktığı gibi bir durum.

DK sonrası Madueke fırsatı oluşabilir ingiliz basınından yerden yere vuruluyor su an

Geri
Üst Alt