Transfer Nöbeti #7

Transfer döneminin sonunda tatmin olacağınız transferler yapılmış olacağına inanıyor musunuz

• Evet

• Hayır

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Kadro geçen sezon bile epey kısıtlıydı, şimdi daha da eksik ve kısıtlı. Ama biz Leao peşinde koşuyoruz.

Önce bir en büyük eksik yönlerimizi mi gidersek? Mesela kreatif orta saha oyuncusu. Bu takımın üretkenlik sorunu bizim çok başımızı ağrıtacak bu sezon yine. Bu oyuncunun eksikliği direkt tüm hücum oyuncularının etkinliğini etkiliyor dolaylı yoldan.

Sane geldiğinde de benzer vibe vardı, Leao geldiğinde de o world class dribbling ve dikine gitme yetenekleri dışında bir ton defosu farkedilecek ona söveceksiniz. Sane’den daha iyi ama aşırı bireysel bir adam, savunma yardımı yok, Osimhen gibi takımı sahiplenen bir profil de değil. Müthiş bir yetenek olmasına rağmen Portekiz MT’de de asla as oyuncu olamadı.

Bugün biz risklerini söylediğimizde bunları söyleyenlerle alay etmeye çalışıyorsunuz, iflah olmaz, akıllanmazsınız.
En azından takımın dengesini bozamaz

Çünkü yok

Sane geldiğinde de benzer vibe vardı, Leao geldiğinde de o world class dribbling ve dikine gitme yetenekleri dışında bir ton defosu farkedilecek ona söveceksiniz. Sane’den daha iyi ama aşırı bireysel bir adam, savunma yardımı yok, Osimhen gibi takımı sahiplenen bir profil de değil. Müthiş bir yetenek olmasına rağmen Portekiz MT’de de asla as oyuncu olamadı.

Bugün biz risklerini söylediğimizde bunları söyleyenlerle alay etmeye çalışıyorsunuz, iflah olmaz, akıllanmazsınız.
Benzer yorumu ben de yazmıştım, birisi alaycı emojiyle tepki verdi.Her transferde risk vardır diye klişe laflar bir de. Leao'da risk epey fazla çünkü fayda-maliyet ekseninde düşününce 50 milyon euro bu karakter ve oyun stilindeki adam için yüksek riskli transfer grubuna giriyor. Tek güvendiğimiz şey çok yetenekli oluşu ve taraftar desteğinin onda yaratacağı etki. İkincisinden de epey şüpheliyim. Orta saha kurgusu ve 10 numaranın daha elzem olduğu aşikar

tarihi calim atmisiz

Vay be. Godts gelirse mükemmel olur. En azından gerçek wonderkid

Okan hocanın Sane'den çok memnun olduğunu sanmıyorum. Ş.Ligi'nde sahaya atmadığı maçların olması, devrede oyundan alması vs. bariz göstergesi bu durumun. Bu yüzden üst düzey kanat transferine kesinlikle hayır demem. Kaldı ki Sane'den memnun dahi olsak 3 tane üst düzey kanatın takımda olması elzem bana göre.

Leao'ya yönelmemizi sağlayan diğer husus da şu an markette gamechanger profilinin yokluğu. Tamam, 10 numara alalım da gelip işin rengini kendi başına çevirebilir dediğiniz kaç o numara var ki takımların satış listelerinde? B.Diaz diyoruz da o bile net 10 numara değil, satılacağı da kesin değil. Günün sonu Brandt'a gidiyor.

Kısacası ya Leao gibi üstü düzey bir fırsat önümüze gelmişken değerlendireceğiz ya da risk alıp büyük bir 10 numara fırsatının önümüze düşmesini bekleyeceğiz. 2. senaryoda avuç yalama ihtimalimiz az değil. Bu yüzden 1. senaryo kabul edilebilir benim için ama takım mühendisliğini ona uygun yapmak koşuluyla. Yani Leao varsa 10 numara Can değil, Encico ya da benzer profilde mücadeleci bir 10 numara olmalı

Benzer yorumu ben de yazmıştım, birisi alaycı emojiyle tepki verdi.Her transferde risk vardır diye klişe laflar bir de. Leao'da risk epey fazla çünkü fayda-maliyet ekseninde düşününce 50 milyon euro bu karakter ve oyun stilindeki adam için yüksek riskli transfer grubuna giriyor. Tek güvendiğimiz şey çok yetenekli oluşu ve taraftar desteğinin onda yaratacağı etki. İkincisinden de epey şüpheliyim. Orta saha kurgusu ve 10 numaranın daha elzem olduğu aşikar
Buradaki esas konu acaba diyen insanlara sanki Leao kötü oyuncu diyormuş gibi yaklaşılması. Adamın yeteneğine kimse laf etmiyor ama verecekleri kadar alacakları, bunu da bonservis, maaş 100 milyon euroluk bir paketle yapacağı aslında esas mesele, hele de bizim net şekilde bir 10 numara sorunumuz varken.

Herkes statta Leao topu alsın soldan aksın 50 metre, sağa çeksin golünü atsın o sallana sallana sevincini yapsın ister, ama oyuncu bundan ibaret değil bir ton defosu var.

Defosu var diye 100 m euro değil 50 m euro ama maaşı da hiç defolu maaşı değil, superstar maaşı istiyor direkt.

osimhen
leao-can-barış

çok kötü bi 3lü

sane denkleme girerse daha da kötü

Bağlantı oyuncumuz yok geçen sezon sırf bu yüzden kaç tane atak gol şansı hiç oldu biz önceliği kanata verdiysek yine planlama yanlışı vardır.

Parayı Leao'ya gömüp 10 numara almayacaksak kalsın.

Hem Leao hem A+ 10 numara alabileceksek, olur.

Ayrıca bu takıma hala yedek sol stoper ve yedek santrfor lazım.

2,gün önce f5 Leao alıyor diye ağlayanlar şimdi adamı beğenmiyor.
O begenmiyorlar dedigin kisilerin icinde ben varsam gecmis mesajlarima bakabilirsin. Leao icin 1 kere bile olumlu yazmadim sanirim.

Benim begenmeme sebebim de yeteneksiz olmasi falan degil. Cok yetenekli aksine ama oyunun diger yonlerinde ve hirs kisminda bize uymayacak olmasi.

Bir de firsat transferi diyenler var.

50m Euro bonservis + 10m Euro maaslik firsat mi olur?

Bir de acaba 10 numara almayıp Rejinders gibi bir adam alsak sol iç Sara, arkaya da maçına göre Torr, Lemina, Lesley koysak mı diye de düşünüyorum ki Lesley’den 6 numara olmaz demiştim gelmeden önce de, varyasyonlu ortasaha formasyonları denenebilir belki öyle.

10 no için Bruno olmayacak bariz. Can 10 numara mı ikinci forvet mi çok arada, Enciso daha bir güney amerikalı street ballcu stilinde, kaşar bir topçu bulamıyoruz. Baumgartner falan çok fark yaratabilirdi o da iyi sezon geçirdi üstüne sakatlandı.

cidden anlamıyorum U23 için kanat en kolay bulunabilecek mevkiyken neden hala bu kadar zorluyoruz bu işi akıl karı değil
Bakmiyoruz da ondan yav emre denen herif 15 yildir napiyo belli degil kulubun demirbasi. Başkandan , hocaya herkes gidiyo bu orada çakıli

Geri
Üst Alt