Hocam kusura bakma ama tek bir harfine katılmıyorum.
Angelino, İcardi'nin kafasına açsın diye getirilmedi. 3-5-2 oynayacağım diye getirilip 4 lü savunmada oynatıldığı için verimi alamadın. 3-5-2'de Roma'da nasıl ortalar açtığını hep birlikte gördük. Hoffenheim'da patır putur orta açan adam burada mı açamadı diyorsun?
Sen kafa toplarında Osimhen gibi bir silahın varken, oyun planını ona evirmeyelim diyorsun. Bunun futbol devri ile alakası yok. Yine pires yapabilirsin ama ana planın daima pires olmamalı, elindeki cevherin en kuvvetli yönünü kullanmalısın diyoruz. Biz bunu yapamıyoruz. Hangi takımı izlediğini bilmiyorsun muhtemelen. Biz kontra kovalamıyoruz, 90 dakikanın 70 dakikasını rakip sahada oynayan takımız. Kilidi açamadığımızda adamın bu yönünü kullanmak gerek adama orta açan yok.
Martinelli daha çok Kerem gibi fırsatçılığını konuşturan, gol vuruşu daha iyi isim. 10 maçta 1 tane ekstra pozisyon yaratır, Leao ise ileriyi hareketlendiren, pozisyon yaratan isim. Farkı anlamak gerek biraz. Sakatlık durumuyla alakalı bir durum yok Martinelli hiçbir zaman ipe dizen, forvetini oynatan oyuncu olmadı.
Seria A'nın temposuz olduğunu kim söylüyor size? En son ne zaman izlediniz bu ligi gerçekten? Verona - Monza maçları mı izliyorsunuz? Pek çok ligden daha çok tempolu olan bir lig.
Oyuncuların iyi arkadaş olması için aynı takım ya da ülkeden mi olmaları gerekiyor bu nasıl bir düşünce? Kendi kendinize senaryo uydurup sonra da birileri bizi mi ikna etmeye çalışıyor diyorsunuz.
Leao net olarak Martinelli'den yetenek olarak da disiplin olarak da önce bir adam. Oyuna katkısı olarak da Leao daha önde. Martinelli, bizdeki Kerem rolüne cuk oturur. Kerem'in daha fazlasını verir ama aynı oyun tipinde değiliz şu an. İcardi'nin İcardi olduğu zamanda double double yapardı ama burada bu ne der herkes.
Sonuçta ister 3-5-2, ister 4-4-2, Angelino'nun en iyi özelliği orta yapmaktı, faydalanamadık, adapte edemedik... Sanki çok süper oyuncu tercihleri yapıyoruz da iyi orta yapan adam bulucaz ama sistemimize uygun olacak, defansif zaafı olmayacak... Ölme eşeğim ölme...
Ana plan olmayacak bir şeye göre bu kadar kadro planlaması değişimi yapılmaz. Elinde bek yoksa veya zaten bek transferi yapacaksan Osimhen'in hava hakimiyetini ve orta kalitesini de elbet düşünürsün ama 2 tane bekin ikisini de satalım, yerine orta yapacak bir as bir yedek bek bulalım falan... Bir sürü başka ihtiyaç varken üstelik... Böyle bir önem öncelik sırası yok... Bu arada Trent gibi ilk özelliği bu olan en kral adamı adam getirsen -kornerler hariç- taş çatlasa 3-4 tane kafa golü attırır Osimhen'e... Bu mudur yani transfer önceliği...
Martinelli fırsatçı ama hayır gol vuruşu ilk özelliği değil... İlk özelliği hızı, driblingi ve savunma arkası koşuları... Leao da yatır kaldır çok seviyor ama son yıllarda fazla bireysel... Martinelli'nin verkaçları, al veri falan daha iyi daha takım oyuncusu... Aksine iyi bitiremediği için biraz gözden düştü... Hele Leao disiplin olarak daha önde kim demiş yahu? Adam en büyük defosu saha içi disiplini olmaması, bekini kovalamaması, geriye gelmemesi, maçtan sıklıkla kopması... Büyün dünya söylüyor bunu...
Serie A'yı hadi ben sınırlı maç izliyorum, Serie A'yı anlatan yorumlayan adamlar da aynısını söylüyor... Verona-Monza maçını baz almıyorum sadece ama evet tüm o takımlar da ligin ortalamasının parçası... Elbette Como-Atalanta-bazen Inter falan birkaç istisna takım var ama ligin ortalaması temposuz oğlu temposuz... Bu da gayet yıllardır bilindik bir şey... Sen nasıl takip ediyorsun asıl...
Ben arkadaş olmaları için aynı ülkeden olmaları şart demedim... Nerede tanışmış, nasıl bol bol beraber vakit geçirmiş de ÇOK YAKIN ARKADAŞ olmuş bunlar? Aynı takımda oynamışlıkları yok, aynı milli takımda değiller diyorum... Nasıl olmuş bu iş? Senin en yakın arkadaşların hiçbir dönem aynı şehirde, aynı ülkede, aynı ortamda uzun süre asla bulunmadığın senede 2-3 kere belli ortamlarda kısa süreli denk geldiğin adamlar mı? Yoksa en azından 2-3 yıl olsun aynı şehirde aynı iş yerinde aynı okulda falan bol vakit geçirdiğin insanlar mı? Onu soruyorum. Hayatlarında benim bilmediğim fark etmediğim kanka takılabilecekleri bir dönem olduysa söyle yoksa sözümü alakasız yerinden anlama... Facebook'tan mı yakın arkadaş olmuş bunlar beraber aynı şehirde, aynı ortamda, aynı takımda, aynı milli takımda vs hiçbirinde uzun süre geçirmedilerse...